(11-16-2011 11:08 PM)TR-eurograp Yazılan: [ -> ]para ayırımı yapmadan herkese eşit olursa iyi ama bakalım o zaman asker ihtiyacını nasıl karşılayacaklar 
Sırf Wr forumlarından bir tümen asker çıkar =D O değilde çok asker var ülkede. Az değil sayı vede devletin bunca askeri yedirmesi doyurmasıda bedava değil. Asker sayısı yarıya inse bile Avrupa'daki pek çok devletin nüfusu kadar askerlik çağlarında genç var bu ülkede.
(11-16-2011 11:11 PM)h4lukg Yazılan: [ -> ]hocam iyi diyorsun hoş diyorsun ama zengin aile çocuğunu göndermek istemez fakir aile demeyelimde köyde yaşayan bir birey evlenmek istiyor kızın babası soruyor askerlik yaptın mı? hala böyle kurallar var ama zengin ailesinde yok böyle bir kural parası varsa olur gibilerinden düşünülüyor. vicdani red gelsede bedelli gelsede köyde yaşayan bir birey illa ki askerlik yapmak zorunda. en akıllıca çözüm terörün en çok olduğu illere acemi askerler değilde profesyonel askerler göndermek profesyonel asker işini bilir şehit olandan kat ve kat daha fazla öldürür. acemi askeri yolla batıya kuzeye güneye ama güneydoğu ve doğuya gönderme...
Haluk doğru diyorsun hala bu tip sistemler olabilir ama o sistemi değiştirmekte devletin elinde yani bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Ülkeyi devlet modernleştirecek.
Kaldıkı her türlü sistemde çatlaklar olur. Mükemmel sistem veya benzeri bir şey zaten olamaz.
Askerlik şart. Henüz gitmedim fakat dediğiniz gibi günümüz teknoloji çağı.
Yarın bi savaş çıksa, silahı sağ kolu gibi bilen bir millet silahı tutmayı bilmeyecek. Warrock forumundayız ama gerçek hayat oyuna benzemez.
Genel olarak sürede düşüklük yapılabilir fakat askerliğin en az 3-6 ay zorunlu olması gerektiği kanaatindeyim.
Küçük bir not da düşeyim. Amcaoğlum Hakkari/Yüksekova da asker şu anda. Geçen çıkan 26 şehit haberinde amcamın durumunu gören bilir. Aradığında dağın bir başında, yolu olmayan ışığı suyu olmayan bir yerde kaldıklarını söylüyor. Su bulamıyorlar, Gündüz aldıkları suyla 1 gün idare ediyorlar. Duş alamıyorlar ; Kar suyunu eritip sobada ısıtarak duş alıyorlar.
Bu zorluklara adamın vicdanı el veriyorsa ki, gitmesin zaten ne yararı olur.
bedelli ve vicdanı red getirceklerine şunu bi standarda soksunlar 9-12 ay aralığında bunlar gündem değ
iştirmekten başka bişi deil.Aylar öncede askerlik süresinin kısalacağı konuşuluyordu.
TSK'nın 2000 yıldır varolmasının nedeni Türk Milleti'nin "asker millet" olmasıdır. Üç beş zibidi yüzünden 2000 yıllık gelenekler yok olacak!
Zorunlu askerlik savaş kazanmak için değil bir olmak, birlik olmak içindir.
"Acemi askerler doğuya gitmesin" yaklaşımını kabul etmiyorum. Vatan toprağında ayrım, seçim yapılmaz. Terör dün vardı, bugün var ancak yarın olmayacak. Siz bu ayrımı yaparsanız kaybetmiş olursunuz...
Kamuda görev almaları can güvenlikleri için ciddi bir sorun olacaktır. Bu millet böyle bir olayı kabul etmez. Adamın götünde torpil patlatırlar...
Şahsi görüşüm olmamalı bi çok konuda zaten tembeliz bi milletin zaten önde gelenleri ordusudur zamanında onca kişi ya allah diyip gidiyorsa bu düzeni bozmamak lazım tamam yenilikci bi ülke olmak iyidir fakat sen gitme ben gitme o gitmesin digerleride onlar gitmiyo boşver ya diyecegi kesin arkadaş ortamında ben gitmiycem sende gitme konularıda çıkar yakında zaten analarımız babalarımızın o konuda duyguları hassas düzen tutmaz ordu oyuncak olmasın bari onca şehit veriyoruz adam o zaman boş yere ölmüş oluyor ya belki gitmiycekti bu günahı kim ödüyecek bırak vicdanı ANA KUCAĞI DEĞİL ASKER OCAĞI.
(11-17-2011 02:29 AM)BuRi Yazılan: [ -> ]TSK'nın 2000 yıldır varolmasının nedeni Türk Milleti'nin "asker millet" olmasıdır. Üç beş zibidi yüzünden 2000 yıllık gelenekler yok olacak!
Zorunlu askerlik savaş kazanmak için değil bir olmak, birlik olmak içindir.
"Acemi askerler doğuya gitmesin" yaklaşımını kabul etmiyorum. Vatan toprağında ayrım, seçim yapılmaz. Terör dün vardı, bugün var ancak yarın olmayacak. Siz bu ayrımı yaparsanız kaybetmiş olursunuz...
Kamuda görev almaları can güvenlikleri için ciddi bir sorun olacaktır. Bu millet böyle bir olayı kabul etmez. Adamın götünde torpil patlatırlar...
Gene 2000 yıllık gelenekten giriyorsunuz ya ne diyeyim. Ben diyorum hümanizm sen diyorsun gelenek. Artık savaşlar askerle kazanılmıyor. Ekonomi ile doğal kaynaklar ile kazanılıyor. 1600'lerde Osmanlı'nın gerileme sebeblerinden biriside askeri savaş politikasından taviz vermeyip yenilikleri takip etmemektir.
Gidip teknoloji geliştirecek adamı alıp eline silah verirsen orada sorun var demektir. Paralı askerlik olayı tam olarak yerleşsin o zaman çok asker olmak isteyen varsa. İnsan Hakları Bildirgesinden ki bir haktan bahsediyoruz. Gelenek var diye peşindenmi koşacaz.
Bir kerede İstiklal Marşımızı okullarda isteyen söylesin istemeyen söylemesin tartışması vardı... Olayları buna benzetiyorum aslında. İnsan hakları, insan hakları.. Böyle birşeyin hakkı olmaz bence. Türkiye'de yaşıyorsak bazı şeyler değişmez. Ülkemizin insanlarının içinde var bu duygu bu milliyetçilik.. Kaldıramayız böyle şeyleri.
beyler boş konuşmayın cumhuriyet döneminde kim türkiyeye silah geliştirtti veya bomba yaptırdı zaten dışa bağımlı bi ülkeyiz hala askerliğin zorunlu tutulması suç gibi sözler ediyosunuz anlamıyorum nerde büyüdünüz yetiştiniz biraz gerçekçi olun madem askerliği öyle görüyosunuz niye her türk asker doğar diyonuz demeyin arkadaş gidin yan gelip yatın keyfiniz bilir ama biraz türk gibi konuşun türk gibi düşünün
Herkesin fikrine saygı duymak gerekir. Düşünce sınırlanmamalıdır..
"Her Türk asker doğar" sözüde artık bu yasa ile tarih olucak..

valla en çok askere gitmeyi isterim vakti geldimide seve seve gideceğim. vicdani ret yerine kamu hizmeti olsa daha iyi olurdu.bedelliye gelince tamam artık askerde zengin çocuğu diye bir kavram olmayacak arkadaşlar ateş gene gariban aileleri yakıcak...