Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Türkçeyi Katletmeyelim...
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar daha önce "Dilimize Sahip Çıkalım!" diye bir konu açmıştım, fakat bu konuyu okumayanlar var sanırım sitede...

Ben Türkçeyi yanlış kullanan üyeleri uyarıyorum, fakat bazıları uyarıları ciddiye bile almıyor.
Lütfen Türkçeyi katletmeyelim.

Ben WTR Ailesi içinde oldukça, ve bu forumu takip ettikçe bunun üstünde duracağım.
1 Kez uyardığım üye tekrar aynı şeyi yaparsa 2. kezde uyaracağım ve 3.'de hesabının yasaklanması için elimden geleni yapacağım.

Eğer biz Türkiye sınırları içerisinde yaşıyorsak, sınırlarımız gibi, Türk dilinede sahip çıkmalıyız.

Cümlelere büyük harf ile başlamak,
Noktalama işaretlerine dikkat etmek,
Ve kelimeleri eksiksiz yazmak,
sizlerin Sevgili ATAMIZA duyduğunuz saygıyı gösterir.

Teşekkürler.

Saygılar,
Volkan
Sana katılıyorum. Eğer bir ülkeyi bölmek, parçalamak istiyorsan, o ülkenin dilini değiştirmekle en büyük adımı atmış olursun. tıpkı Türkçeye soktukları yabancı terimler ve kelimeler gibi.
Hali hazırda yazmış olduğunuz her kelimeye sonuna kadar katılmakatayım.Ama,şöylede bir durum var;herkes noktalama işaretlerinin nerede nasıl doğru kullanılacığı hakkında bilgi sahibi olmayabilir.Tabii bu demek değildir ki öğrenilmemesi gerekiyor.En azından Türkçe karakterler kullanarak yazmaya özen göstersek bize bir zararı olmaz sanırsam. Smile
(01-20-2010 02:23 AM)suslub4by Yazılan: [ -> ]Sana katılıyorum. Eğer bir ülkeyi bölmek, parçalamak istiyorsan, o ülkenin dilini değiştirmekle en büyük adımı atmış olursun. tıpkı Türkçeye soktukları yabancı terimler ve kelimeler gibi.

Ben bugüne kadar İngiltere'nin bölündüğünü görmedim?Ki İngilizce Almanca kökenli bir dil ve de bir ''çoook'' dilden yabancı kelime mevcut. Smile
Ülke bölünmezde, bu ülkeyi bu hale getirenlere biraz saygısızlık olur.
(01-20-2010 02:51 AM)Volkan Yazılan: [ -> ]Ülke bölünmezde, bu ülkeyi bu hale getirenlere biraz saygısızlık olur.

İyi de dilimiz Latin Alfabesinden oluşmakta.Bu sebeplede yabancı dillerden ''yabancı'' kelimelerin girmesi kadar doğal bir durum olamaz.Aksine bu dilimizin gelişmesine katkı sağlar.Tabii giren o ''yabancı'' köklü kelimeleri de saptırmamak,doğru dürüst kullanmamız gerekmekte.
(01-20-2010 03:05 AM)neglector Yazılan: [ -> ]
(01-20-2010 02:51 AM)Volkan Yazılan: [ -> ]Ülke bölünmezde, bu ülkeyi bu hale getirenlere biraz saygısızlık olur.

İyi de dilimiz Latin Alfabesinden oluşmakta.Bu sebeplede yabancı dillerden ''yabancı'' kelimelerin girmesi kadar doğal bir durum olamaz.Aksine bu dilimizin gelişmesine katkı sağlar.Tabii giren o ''yabancı'' köklü kelimeleri de saptırmamak,doğru dürüst kullanmamız gerekmekte.

Tabi onlarında kullanılacağı yerler vardır, kullanılmayacakları yerler vardır.
(01-20-2010 03:09 AM)Volkan Yazılan: [ -> ]

Örnek verecek olursanız?Siz şimdi ''spor'' kelimesinin yerine ne kullanabilrsiniz?Spor, Fransızca kökenli olup orjinal hâli ''sport'' dur.Bunun yerine ''vücut hareketlerinin tümü'' demek mi isterseniz?
(01-20-2010 03:13 AM)neglector Yazılan: [ -> ]

Örnek verecek olursanız?Siz şimdi ''spor'' kelimesinin yerine ne kullanabilrsiniz?Spor, Fransızca kökenli olup orjinal hâli ''sport'' dur.Bunun yerine ''vücut hareketlerinin tümü'' demek mi isterseniz?

Buna başka örneklerde verebiliriz;

Spagetti, Pizza gibi.
(01-20-2010 03:17 AM)Volkan Yazılan: [ -> ]
(01-20-2010 03:13 AM)neglector Yazılan: [ -> ]

Buna başka örneklerde verebiliriz;

Spagetti, Pizza gibi.

İyi de bunlar özel isim. Smile Volkan olan isminizi başka dilde neye çevirebilirsiniz ki? Smile Her neyse konu daha fazla sapmasın dil bilimci filan değilim. =)
Söylediklerinizde haklısınız ama bir şeyi unutuyorsunuz ünlü ve ünsüz harflerin kullanımı için söylemem gerekirse oyunun daha önce tamamen ingilizce olduğunu biliyoruz özen göstermek başka bir konu fakat eski arkadaşlar bilirler ki o yazı şekline o kadar alışılmış ki bazı alışkanlıklardan vazgeçmek mümkün deil ben bile oyun türkçeleştirildi bir kez olsun türkçe girmedim ama türkçeyi katleden yok.Çok incelendiğinde her kullanıcının yazısında yazım yanlışı bulunabilir.Bunu her şekilde görürüz beraber ikinciside noktalama işaretleri için birşey dememiz gerekirse bu bu forumda bile kimsenin yapabileceği bişey değil aldığı eğitimden başlar öyle gider nerde nasıl kullanacağını bilen arkadaşlar anlar fakat bunu yapamayan arkadaşlarıda dışlamak forumdan uzaklaştırmak yanlış burda bir arada duruluyorsa birbirimizin yanlışlarını,hatalarını sergilemek onları kınamak ayıplamak değil o hataların üstünü örtmeniz gerekir dahada demem gerekirse mod olan admin olan arkadaşlar iki dakika demek isteneni yazım yanlışlarını düzeltir..
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler