Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Türkçeyi Katletmeyelim...
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
(01-20-2010 03:19 AM)neglector Yazılan: [ -> ]
(01-20-2010 03:17 AM)Volkan Yazılan: [ -> ]
(01-20-2010 03:13 AM)neglector Yazılan: [ -> ]
(01-20-2010 03:09 AM)Volkan Yazılan: [ -> ]
(01-20-2010 03:05 AM)neglector Yazılan: [ -> ]
(01-20-2010 02:51 AM)Volkan Yazılan: [ -> ]Ülke bölünmezde, bu ülkeyi bu hale getirenlere biraz saygısızlık olur.

İyi de dilimiz Latin Alfabesinden oluşmakta.Bu sebeplede yabancı dillerden ''yabancı'' kelimelerin girmesi kadar doğal bir durum olamaz.Aksine bu dilimizin gelişmesine katkı sağlar.Tabii giren o ''yabancı'' köklü kelimeleri de saptırmamak,doğru dürüst kullanmamız gerekmekte.

Tabi onlarında kullanılacağı yerler vardır, kullanılmayacakları yerler vardır.

Örnek verecek olursanız?Siz şimdi ''spor'' kelimesinin yerine ne kullanabilrsiniz?Spor, Fransızca kökenli olup orjinal hâli ''sport'' dur.Bunun yerine ''vücut hareketlerinin tümü'' demek mi isterseniz?

Buna başka örneklerde verebiliriz;

Spagetti, Pizza gibi.

İyi de bunlar özel isim. Smile Volkan olan isminizi başka dilde neye çevirebilirsiniz ki? Smile Her neyse konu daha fazla sapmasın dil bilimci filan değilim. =)

Bencede sapmasın. (:
(01-20-2010 03:20 AM)bykusshow Yazılan: [ -> ]Söylediklerinizde haklısınız ama bir şeyi unutuyorsunuz ünlü ve ünsüz harflerin kullanımı için söylemem gerekirse oyunun daha önce tamamen ingilizce olduğunu biliyoruz özen göstermek başka bir konu fakat eski arkadaşlar bilirler ki o yazı şekline o kadar alışılmış ki bazı alışkanlıklardan vazgeçmek mümkün deil ben bile oyun türkçeleştirildi bir kez olsun türkçe girmedim ama türkçeyi katleden yok.Çok incelendiğinde her kullanıcının yazısında yazım yanlışı bulunabilir.Bunu her şekilde görürüz beraber ikinciside noktalama işaretleri için birşey dememiz gerekirse bu bu forumda bile kimsenin yapabileceği bişey değil aldığı eğitimden başlar öyle gider nerde nasıl kullanacağını bilen arkadaşlar anlar fakat bunu yapamayan arkadaşlarıda dışlamak forumdan uzaklaştırmak yanlış burda bir arada duruluyorsa birbirimizin yanlışlarını,hatalarını sergilemek onları kınamak ayıplamak değil o hataların üstünü örtmeniz gerekir dahada demem gerekirse mod olan admin olan arkadaşlar iki dakika demek isteneni yazım yanlışlarını düzeltir..

Dışlamak değil kardeşim.
Daha önceden uyarılmış bir insan, aynı hatayı tekrar tekrar yaparsa sence hatalarını örtsen bile bir yarar sağlar mı?
(01-20-2010 03:20 AM)bykusshow Yazılan: [ -> ]Söylediklerinizde haklısınız ama bir şeyi unutuyorsunuz ünlü ve ünsüz harflerin kullanımı için söylemem gerekirse oyunun daha önce tamamen ingilizce olduğunu biliyoruz özen göstermek başka bir konu fakat eski arkadaşlar bilirler ki o yazı şekline o kadar alışılmış ki bazı alışkanlıklardan vazgeçmek mümkün deil ben bile oyun türkçeleştirildi bir kez olsun türkçe girmedim ama türkçeyi katleden yok.Çok incelendiğinde her kullanıcının yazısında yazım yanlışı bulunabilir.Bunu her şekilde görürüz beraber ikinciside noktalama işaretleri için birşey dememiz gerekirse bu bu forumda bile kimsenin yapabileceği bişey değil aldığı eğitimden başlar öyle gider nerde nasıl kullanacağını bilen arkadaşlar anlar fakat bunu yapamayan arkadaşlarıda dışlamak forumdan uzaklaştırmak yanlış burda bir arada duruluyorsa birbirimizin yanlışlarını,hatalarını sergilemek onları kınamak ayıplamak değil o hataların üstünü örtmeniz gerekir dahada demem gerekirse mod olan admin olan arkadaşlar iki dakika demek isteneni yazım yanlışlarını düzeltir..

Böyle bir şey söz konusu olamaz.Burası bir dil forum'u değil.Noktalama işaretleri,bağlaçlar vesaire. gibi konuları incelemek saçmalık olur.Zaten bununla ilgili forum kuralları içerisinde gerekli açıklamalar yapıldı. Smile
(01-20-2010 03:26 AM)neglector Yazılan: [ -> ]

Böyle bir şey söz konusu olamaz.Burası bir dil forum'u değil.Noktalama işaretleri,bağlaçlar vesaire. gibi konuları incelemek saçmalık olur.Zaten bununla ilgili forum kuralları içerisinde gerekli açıklamalar yapıldı. Smile

Evet...
Bende bu çerçeve içerisinde bu konuyu açtım, zaten üyeleri dışlamak gibi bir amacım olamaz.
herkes lütfen kısaltmalardan kaçınsın(okunabilirlik açısından), sitemizde zaten mümkün olduğu kadar esnek davranmaya çalışıyoruz yazım hataları konusunda ancak üyelerimizin de bunu suistimal etmemesi gerkiyor tabiki..
(01-20-2010 03:17 AM)Volkan Yazılan: [ -> ]Spagetti, Pizza gibi.

Her şeylerine mahkumuz değil mi şu İtalyanların (:
Evet bende biraz Türkçeyi kötü kullanıyorum ,ama artık bu dönemden sonra Özenti Gençlik var.
Big Grin
bakın ben şimdi böyle bişey yazsam (TurqÇyi katltmeylm) biraz okumakta zorlanıyorsunuz değilmi bence türkçe düzgün kullanalım Eskiden yasaktı zaten ...
Arkadaşlar Forum düzenliği açısından hepinizin elinden geleni yaptığınızı biliyorum.Noktalama işaretlerine gelince işaretleri kimin nasıl nerede kullanacağını bir çok kişi ne yazzık ki bilmiyoruz. Bunun için bunun en ince ayrıntısına kadar araştırmak bizim için yorucu bir iş olur.Gerek görülen yerlerde kişi nazikçe uyarılır ve moderatörler yapılması gereken olayı düzeltirler.Bundan endişe duymayınız.
Teşekkürler.
(01-20-2010 12:59 PM)m3ssina41 Yazılan: [ -> ]bakın ben şimdi böyle bişey yazsam (TurqÇyi katltmeylm) biraz okumakta zorlanıyorsunuz değilmi bence türkçe düzgün kullanalım Eskiden yasaktı zaten ...

warrock ve forumları bıraktığını sanıyordum aramıza dönmen güzel..
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler