mrb arkadaşlar öncelikle yardım edicek edemiyecek herkese saygılarımı sunuyorum...
ben yan komşum olan kuzenime internet verdim ortak ödüyoruz fakat pc ana makina o nu göruyor ve internet ayarlarıyla oynuya bilip pc me bağlana biliyor. modem benim evde ve port aldım ona giden tek bir ethernet kablosu oda porttan cıkıp gidiyor ne yaptıysam olmadı kablo yerlerini değiştirdim fakat yine aynı problem ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum

Saygılarımla...
konuyu donanım haber sitesinde açsan daha fazla yardım alırsın

saol teşekkur ederım fakat yeniyim =) bilmiyorum orada nasıl açabilirim?
Şu an bilgisayarda değilim olsaydım yardım ederdim, yarın ancak.
Donanım Haber forumunda üyeliğin var ise birde oraya aç konuyu.
Emin ol çözersin sorunu.
yavrum mami , ağda ethernet çıkışını alt grup olarak seçmelisin , ama bunu senin arkadaşın ilk olarak yaptıysa bilemem (: kafasını gözünü kır onun
veya engel koy modemin içine girip , nasıl olucağını tahmin ediyosundur 192.168.2.1 10.0.0.4 10.0.0.2 192.168.2.3 vs. vs.
o deilde sen hani bana rep verecektın aşk olsun ^^
(01-18-2010 12:01 AM)0wait4me0 Yazılan: [ -> ]mrb arkadaşlar öncelikle yardım edicek edemiyecek herkese saygılarımı sunuyorum...
ben yan komşum olan kuzenime internet verdim ortak ödüyoruz fakat pc ana makina o nu göruyor ve internet ayarlarıyla oynuya bilip pc me bağlana biliyor. modem benim evde ve port aldım ona giden tek bir ethernet kablosu oda porttan cıkıp gidiyor ne yaptıysam olmadı kablo yerlerini değiştirdim fakat yine aynı problem ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum
Saygılarımla...
HAni repim benim

Anlamadığım şey, Pc'ni nasıl modem üzerinde ana makine yapacaksın.
Modem'e bağlı bilgisayarlar zaten modem tarafından atanan ip'ye göre internete çıkış sağlarlar.
Modem ana ip numarasını alır, bilgisayarlarınızda 192.168.0.x gibi bir değer alır.
Ana makine yapamıyorum derken tam olarak neden bahsettiğini anlayamadım açıkçası.
Mami yoksa commandet ayarlarını kurcalıyıp sunucu mu yaptın makinanı (:
sımdı bahsetmek ıstediğim modem benim pc mi bağlı fakat ağ bağlantılarım açtığımda modemi görmuyor sadece kendi pc ve diger ınternete bağlı olan pc yi goruyor ve diğer pc ye giremiyor. diğer pcden açtığım zaman hem pcleri göruyor hemde modemi göruyor ve benim pcmin içine girebiliyor. 2 pc dede ınternet hızına baktım ana makina gözükende daha cok 0.30 gibi fark var. kendi pc mi ana makina nasıl yapabilirim diye soruyorum kaan abi =)