Arkadaşlar iPhone 5 siparişi vereceğim fakat normal sim kartlara uygun bir telefon değilmiş diye duydum sim kart kesimi yapıyorlarmış bilgisi olan arkadaşlar anlatabilirler mi ? Vodafone kullanıyorum mümkündür umarım.
Her sim kart kesilebilir. Micro Sim dediğimiz hadise bu telefon için geçerli. Her telefon bayisinda hat kesim aleti bulunur. Kimisi para alır, kimisi para almaz.
(08-09-2013 12:36 AM)Alican Balık Yazılan: [ -> ]Her sim kart kesilebilir. Micro Sim dediğimiz hadise bu telefon için geçerli. Her telefon bayisinda hat kesim aleti bulunur. Kimisi para alır, kimisi para almaz.
Cahilliğime bağışla bunlar kartımı değiştiriyor yoksa bildiğin bir alet , edevat ile kesiyorlar mı

Evet.Bu saatten sonra çıkan telefonlar için büyük bir çoğunluğu kesik sim kartı kabul ediyor.Normal bi hattın varsa onu gidip telefoncuda kırdıyorsun.Bazıları ücretsiz olarakta yapıyor.
Şunun gibi ;
![[Resim: micro-sim-adapter-2.jpg]](http://nokiainnovation.com/wp-content/uploads/2012/02/micro-sim-adapter-2.jpg)
(08-09-2013 12:37 AM)SaintMax Yazılan: [ -> ] (08-09-2013 12:36 AM)Alican Balık Yazılan: [ -> ]Her sim kart kesilebilir. Micro Sim dediğimiz hadise bu telefon için geçerli. Her telefon bayisinda hat kesim aleti bulunur. Kimisi para alır, kimisi para almaz.
Cahilliğime bağışla bunlar kartımı değiştiriyor yoksa bildiğin bir alet , edevat ile kesiyorlar mı 
Aletle kesiyorlar.
Herhangi bir telefoncuya gidip yaptırabilirsin

Peki o zaman telefonu almaya karar verdim şuan kılıf ve ekrana şefaf bir jelatin alayım

zaten seffaf olmyan jelatin bulunmuyor piyasada

(08-09-2013 12:48 AM)SaintMax Yazılan: [ -> ]Peki o zaman telefonu almaya karar verdim şuan kılıf ve ekrana şefaf bir jelatin alayım 
Dostum jelatin alırken mat olmasına dikkat et.Jelatinlerde 2 tane seçenek var.Biri parlak olan cam gibi biri de mat olan.Parlak olanı alırsan yazın güneş telefona vurduğunda gözlerini alır telefonu göremezsin.Ama mat öyle değil.Güneşte felan daha iyi görme imkanın var.Uyarayım dedim.
(08-09-2013 12:51 AM)WhiteKing Yazılan: [ -> ]zaten seffaf olmyan jelatin bulunmuyor piyasada 
Şeffaf dememden ziyade demek istediğim parlaktı fakat yaşına veriyorum..
(08-09-2013 12:57 AM)blckmurder Yazılan: [ -> ] (08-09-2013 12:48 AM)SaintMax Yazılan: [ -> ]Peki o zaman telefonu almaya karar verdim şuan kılıf ve ekrana şefaf bir jelatin alayım 
Dostum jelatin alırken mat olmasına dikkat et.Jelatinlerde 2 tane seçenek var.Biri parlak olan cam gibi biri de mat olan.Parlak olanı alırsan yazın güneş telefona vurduğunda gözlerini alır telefonu göremezsin.Ama mat öyle değil.Güneşte felan daha iyi görme imkanın var.Uyarayım dedim.
Teşekkür ederim önerine göre alacağım jelatini.