Herkes doktor olmuş.. Böyle önemli bir konu hakkında önce doktora görünmen gerekir. Bazıları için faydalı olmuş olabilir ancak senin bünyenin nasıl çalıştığını bilemeyiz ki biz. Kulaktan dolma bilgiler ile sakın böyle şeyler kullanma hiç bir faydası olmaz.
Metin Kandemir haklı içinde zarar veren kimyasal yoksa protein tozu sadece vücuda fazladan protein sağlar ama doğal yol en iyisidir bence et ve yumurtayı bol bol tüket kilo alırsın.Arkadaşım söyledi doğrumudur bilmem şu spartacus dizisinde oynayan gladyatörler o vücudu yapmak için çiğ et yemiş protein yükselsin diye...
Aynen Metin'in dediği gibi Protein tozu günlük alman proteini sana sağlıyor.Kısır falan kalındığıda yok adam akıllı kullanırsanız.Neyse çözdüm ben işi sabahları 2 yumurta pekmez bal
kahvaltıdan sonra ufak bir egzersiz antrenman sonra okula gidip gelirken yürüyücem,gerek duyarsamda protein tozu alırım biter olay.Yardımcı olan herkese teşekkür ederim
Kilo almak için protein tozu ? Çok düşündün mü bunu acaba spora başlasan zaten kilo almaya başlıyor insan ister istemez.
Sınıf arkadaşım body'e gidiyor 4 aydır ve protein vb. alıyor sürekli şuan hayvan gibi

Ama elbet zararı vardır.
6 yıldır aralıklı 2 yıldır düzenli bb ile uğraşıyorum. Her türlü sorununu sorabilir program danışabilirsin. Ayrıca supplement konusunda çok bilgisiz spor yapan kişi var.Sadece yanlış bilgi değil, yanlış kullanımlarda var. Protein tozu ile kilo alamazsın. Protein tozu yalnızca spor sonrası elde ettiğin enerjiyi proteinle dengeliyor ve böylece kas kütlende bir artış meydana geliyor. Porsiyon başına 30g protein 800 kalori yapar bununla yalnızca kas kütlen gelişir. Kilo alma isteğin varsa weight gainer kullanman gerekiyor.Önerim Universal Nutrition'ın ürünü şu an arkadaşım kullandı 2 ayda 8 kilo aldı. Porsiyon başına yaklaşık yanlış olmasın 6000 kalori içeriyor ve doyurucu miktarda protein ve diğer zorunlu vitaminleri alabiliyorsun. Weider şu an piyasadaki en kaliteli markalardan birisi. Gerçekten işe yarıyor ve yatırdığın paranın hakkını veriyor, ama şöyle ki gerçekten pahalı. Weight gainer'ı yanlış hatırlamıyorsam 420 lira civarıydı 6 kg'luk paketi o yüzden UNutrition ürünleri şu an için daha makûl. Onun dışında vücuda verdiği zararları söyleyecek olursak, bu ürünler bb yarışmalarına hazırlanan sporcuların kullandığı ürünler, karaciğer ve böbrekler üzerinde etkisi illaki var ama şöyle bir şey var gün içerisinde yediğiniz içtiğiniz şeyler de karaciğerinize ve böbreğinize zarar verebiliyor o şekilde düşünün. Bu yan sporcu besinlerini kullanma planınız varsa diyetinize ciddi anlamda dikkat etmeniz lazım. Özellikle sebze tüketimi çok önemli. Kola v.b meşrubatlar, karbonhidrat içeren besinler şeker,tatlandırıcı içeren ürünler bunlardan uzak durmanız lazım bedeninize iyi bakarsanız supplement ürünlerin zararını görmezsiniz. Onun dışında sürekli kullanımını yapmayın. 2 ay kullanıyorsanız 1 ay ara verin. Bir hedef belirleyin onun için 1-2 ay boyunca tam tamına bir diyet uygulayın, supplement'inizi alın ve sporununuzu kıçınız çıkana kadar yapın ancak o şekilde gelişim elde edilir. Pes etmeyin, vazgeçmeyin elde ettiğiniz sonuç sizi mutlu edecektir emin olun. 2 aylık kullanımlar sonunda düzenli kan ve karaciğer testinizi yapın. Ek ürünler konusunda eğer hastalığınız veya kronik bir rahatsızlığınız varsa kesinlikle başlamayın.
Ben haftanın 6 günü 2 saat boyunca spor yapan biriyim. Aynı zamanda Amerikan Futbolu ile de uğraşıyorum çok fazla görünebilir ama bana katkısı gerçekten çok oldu. Eğer ciddi bir programınız yoksa asla bu kadar fazla ürün kullanmayın.Bende yarattığı tek sorun aşırı enerji ve uyku bozukluğu.
![[Resim: GyoZkRH.jpg]](http://i.imgur.com/GyoZkRH.jpg)