Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Sepet Sepet Yumurta Sen Bizi Unutma...
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar,

Annesi-Babası sabah erkenden kalkıp işe giden,yada ayrı evde yaşayan mağdur öğrenciler...Size 5 dakikada hazırlanabilen ve 2 taneyle tüm gün tok tutan çok lezzetli ve bir o kadar doyurucu bir kahvaltı : Egg in the basket (Türkçesi : Sepette Yumurta)

Arkadaşlar saçma bulabilirsiniz bu forumda ne işi var diye ama ihtiyacı olan arkadaşlara ulaşacaktır eminim :

Malzemeler :

[Resim: ghtkr.jpg]

Yumurta
Tereyağ(Sanayağıda olabilir =) )
Spatula (Benim spatulam biraz değüşük)
Tahta Kaşık (Tereyağını tavayı çizmeden yaydırmak için)
Tost Ekmeği

Tost ekmeğini 1. resimde olduğu gibi ortasını bir bardak yardımıyla çıkartın.Kısık ateşe tavayı koyun ve tereyağını atın.Tereyağını tahta kaşıkla tavaya yaydırın.

[Resim: ghtr3.jpg]

Ekmekleri ve kestiğiniz kısımları bu şekilde tavaya yerleştirin.

[Resim: ghttd.jpg]

Yumurtayı kıralım.Arkadaşlar olabildiğince taşmaması için yumurtayı kırdıktan hemen sonra tahta kaşıkla yanlarından bastırın ki alttan taşmasın...
Ve isteğinize göre üstüne baharat ekleyebilirsiniz...Ama olmazsa olmazlar Tuz,Pulbiber,Karabiber arkadaşlar.

[Resim: ghtxd.jpg]

Bir yanda kızaran yuvarlak , bardak yardımıyla kestiğimiz ekmek parçasını yumurtanın üstüne kapatalım.

[Resim: ghtys.jpg]

Arkadaşlar şimdi en zor ve en önemli kısmı (tabi görüntü için).Spatula ile tavayı çizdirmeden (biliyorsunuz çizilince kanser yapıyor =) ) yavaşça ekmeğin altından spatulayla düzgünce ekmeği alın.Ve olabildiğince dikkatli ve hızlı bir şekilde ters çevirin.Gördüğünüz gibi ben biraz taşırdım Big Grin

Kısık ateşte pişmeye devam etsin.Çevirdiğiniz tarafta 40saniye-1 dakika pişince yemeye hazır hale gelir :

[Resim: ghu28.jpg]

Arkadaşlar rica ediyorum emeğe saygı Smile Resimler ve anlatım tamamen bana ait.Hatta yaparken sizin için resimleri çektim bunu yazarkende bir güzel yedim yumurtaları Big Grin Bir teşekkürü eksik görmeyin Smile Afiyet olsun...
Yüzümde bir tebessümle okudum. Teşekkürler Smile
Bundan daha basit bir pratik kahvaltı anlatayım ;

Bir tabakta 2-3 yumurta kırıp tuzunu felan atıp çırpıyoruz , sonra ekmekleri dilim dilim kesiyoruz.
tavaya sıvı yagı döküyoruz , yağ kızınca kestigimiz ekmek diliminin 2 tarafınıda çırptıgımız yumurtaya bandırıp tavaya atıyoruz . Kızarınca afiyetle yiyoruz Smile
@Yusuf

Yumurtalı ekmek favorimdir kendileri Smile
(12-02-2012 06:29 PM)M.K Yazılan: [ -> ]@Yusuf

Yumurtalı ekmek favorimdir kendileri Smile
baktım yiyecek bişe bulamadım mı hemen yapmaya koyulurum Smile
M.K senin beğenmen yeterli zaten Big Grin Bu arada okuyan arkadaşlar bir ara denemenizi tavsiye ederim gerçekten doyurucu ve çok lezzetlidir Big Grin
Kardeş okudum güzel hazırlamışsın. Beni de bir favorim yumurta yemeğim var. İlk önce 2 yumurtayı alıyoruz. Kaseye boşaltıyoruz. Sonra rendeyle birlikte kaşarı alıyoruz. Yumurtayla karıştırıyoruz. Ondan sonrada klasik yumurta yaparmış gibi yağda kızartıyoruz. Çok lezzetli beyler mutlaka deneyin. Big Grin
(12-02-2012 06:42 PM)ibrahmsr Yazılan: [ -> ]Kardeş okudum güzel hazırlamışsın. Beni de bir favorim yumurta yemeğim var. İlk önce 2 yumurtayı alıyoruz. Kaseye boşaltıyoruz. Sonra rendeyle birlikte kaşarı alıyoruz. Yumurtayla karıştırıyoruz. Ondan sonrada klasik yumurta yaparmış gibi yağda kızartıyoruz. Çok lezzetli beyler mutlaka deneyin. Big Grin

Hm güzel bir tarif.Hatta buna bir isim verelim.Adı OMLET Olsun.Çok tutar Big Grin
(12-02-2012 06:47 PM)Lowest Yazılan: [ -> ]
(12-02-2012 06:42 PM)ibrahmsr Yazılan: [ -> ]Kardeş okudum güzel hazırlamışsın. Beni de bir favorim yumurta yemeğim var. İlk önce 2 yumurtayı alıyoruz. Kaseye boşaltıyoruz. Sonra rendeyle birlikte kaşarı alıyoruz. Yumurtayla karıştırıyoruz. Ondan sonrada klasik yumurta yaparmış gibi yağda kızartıyoruz. Çok lezzetli beyler mutlaka deneyin. Big Grin

Hm güzel bir tarif.Hatta buna bir isim verelim.Adı OMLET Olsun.Çok tutar Big Grin

Omlette unda var kardeşim. Bunda un yok Big Grin
DonTUn Omlette olabilir Big Grin
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler