Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Müslüman sandığımız İbni Sina
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Tamamı islami kaynaklardan alıntıdır.
Ibni Sina (980-1037) Felsefesi

Ebu Ali el-Hüseyin İbn Abdullah İbni Sina. Aristo felsefesini benimseyen İbni Sina, İslâmi kavramlara farklı anlamlar vermekte, İslâmi değerlere karşı çıkmasına rağmen, Müslüman oçağının ve şartların zorlaması nedeniyle müslüman görünmeye de özen göstermiştir. İslâmi değerlere farklı yorumlamasına örnek verecek olursak: Dünyanın ezeli olduğunu, yoktan yaratmanın imkansız suretiyle meydana geldiğini iddia etmektedir. Bu manada İbni Sina bir “Vahdet-i Vücut’çudur”. Ayrıca, Allah’ın cüzleri bilmediğini,[1] cehennem azabının devamlı olmadığını, cismani dirilişin olmadığını, alemin amaçsız olduğunu ve Peygamber sözlerinin gerçek değil sembolik olduğunu söylemektedir...

[1] Farabi 1/54, Prof. Dr. Cavit Sunar, Islam`da Felsefe ve Farabi, 2 cilt, AÜIF Yy.1972

Ibn Sina yazdığı „Risalet-ül Adhaviye“ ismli kitapta cismani dirilişi açıkca reddeder. Ona göre bedenin dirilmesi peygamberin zihninde doğan hayali bir mit'ten başka birşey değildir. O peygamberin bu mit`le kitleleri kontrol altında tutmaya çalıştığını iddia eder.[2] Ona göre akla uyğun yaşamak cennet, hayal alemi ise cehennemdir.Hisler ise kabir alemidir.[3] Dolayısıyla bu yaşanan hayattan başka bir hayatın olmayacağını iddia eder.[4]

[2] Islam Felsefesi, 105 İslam 149, Prof.Dr.Fazlur Rahman , İslam, Çev: Doç. Dr. Mehmet Dağ-Doç.Dr. Mehmet Aydın, Selcuk Yy. 1981, Teymiye 2/19, Şeyhülislam ibni Teymiye, Ibn Teymiye Külliyatı, 5 cilt, Çev: Kurul, Tevhid Yy.
[3] Cerrahoğlu 2/43, ,Prof. Dr. Ismail Cerrahoglu, Tefsir Tarihi,DIB Yy. 2.cilt Ank. 1988
[4] Cerrahoğlu 2/42, Farabi 1/54,

İbn-i Sina İslam'ın gülünçlüğünün ayırdında olup otobiyografisinde "Ölümden sonraki yaşam" hakkında görüşlerini şu şekilde dile getirmiştir; "Ölümden sonraki yaşam, dinlerden öğrenilen bir kavramdır. Ölümden sonraki yaşamın gerçekliliğini kanıtlamak için dini dogmalara inanmak ve peygamber sözlerini kabul etmek mümkün değildir." (Kaynakça: İbn-i Sina ve Teoloji)

Daha fazla kaynak vardı ama millet okumaya üşenmesin diye koymadım.Belli başlılarını koydum.Tamamı için ;

http://www.agnostik.net/viewtopic.php?f=37&t=10539
Yanlış olma ihtimali var bence,çünkü burada asıl kaynağın Din değil tarih kitapları,yorumcuları veya bu işin erbapları tarafından araştırılmış bir bilgi olması gerekiyor.Eğer Kuran'da yazmıyorsa ki yazması imkânsız %100 doğrudur diyemeyiz.
Fakat sen dini kaynaktan alıntıdır demişsin ve yaklaşık kuran'ın indirilişinden 300 yıl sonra dogmus nasıl yazıyor neyse bu konularla fazla ılgılı degılım fakat bıze ogretılenler kadarıyla yanlıs geldı paylasayım dedım.
(11-10-2012 09:21 PM)Batuhan Ö. Yazılan: [ -> ]Fakat sen dini kaynaktan alıntıdır demişsin ve yaklaşık kuran'ın indirilişinden 300 yıl sonra dogmus nasıl yazıyor neyse bu konularla fazla ılgılı degılım fakat bıze ogretılenler kadarıyla yanlıs geldı paylasayım dedım.

Dini kaynak demedim islami kaynak.
Tamam pardon yanlış anladım kusura bakma.
adam son nefesde kelime-i şehadet getirdiyse çok günahına giriorsunuz haberiniz olsun konusun açmak bile kötü Ss.gifSs.gifm045.gifm045.gif
(11-10-2012 09:42 PM)JeWeL Yazılan: [ -> ]adam son nefesde kelime-i şehadet getirdiyse çok günahına giriorsunuz haberiniz olsun konusun açmak bile kötü Ss.gifSs.gifm045.gifm045.gif

İslamiyete göre dinsiz yaşayıp ölüceğini anlayınca kelime-i şehadet getirenin kabul olmaz.
Fazla kurcalamamak gerek bunları Smile
Eğri bacadan doğru duman çıkmaz. -Kaynak yok, atalarımız Wink

İslam karşıtı bir sitenin islamiyetle ilgili paylaşımları...
(11-10-2012 11:53 PM)Ruvale Yazılan: [ -> ]Eğri bacadan doğru duman çıkmaz. -Kaynak yok, atalarımız Wink

İslam karşıtı bir sitenin islamiyetle ilgili paylaşımları...

Kaynak islami kaynaklar.Farabiyi reddediyorsan sana kalmıs.
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler