millet bilinçlendi artık öyle ırak'ta olduğu gibi nitekim kolay sayılabilecek savaşlar kolay kolay olmaz, kaldıkı suriye'de öyle kolay lokma olmaz. Kaldıkı savaşa karşı olduğu ve olmamasının sonsuza kadar temenli ettiğimide belitmek isterim.
(06-23-2012 04:11 PM)yer1n7kat6 Yazılan: [ -> ] (06-23-2012 04:05 PM)TR-eurograp Yazılan: [ -> ]11 Eylül havası var bu işte sanki. Sırf Suriye'ye girmek için yapılmış bir plan gibi.
Benim de aklıma geldi.Osmanlı'nın 1.dünya savaşına katılması olayı gibi gemilerin Rusya'yı bombalaması ve Osmanlı'nın savaşa girmesi.Siz bizim sınırımıza girdiniz deyipte savaş falan çıkarsa açıkçası ben şaşırmam.
Yavuz ve Midilli Almanya tarafından Osmanlı Donanmasına hediye edilmiş 2 gemi. Mürettabı Alman. Daha sonra bu gemi Osmanlıya hediye edildikten sonra isimleri ''Yavuz ve Midilli'' olarak değiştirildi. Osmanlı bayrağı çekildi. Mürettabata Osmanlı üniformaları giydirildi. Lakin mürettebat Almandı ve gemiler sulara açılınca Rus kıyılarını topa tuttular. Böylece Rusya Osmanlının kendine saldırdığını öne sürerek (Haklılarda aslında) Osmanlıya savaş açtı.
Uçaklar değersiz diye belki üzülmüyorsunuz fakat biz kendi uçağımızı üretemiyoruz. Biri gitti diye 2 tane alacağız sonuç olarak cebimiz yine yanacak. Lakin içinde 2 tane kişi var diye önemsenmiyecek bir şey değil bu. 2 Kişi ola bilir ama binlerce ağlayanı olacak. Bu arada UÇAĞIN KÖTÜSÜ OLMAZ ! Biz 1.Dünya Savaşındayken 1 tane uçağımız ya vardı ya yoktu. Ve şunu bilin uçak sevaşta en büyük üstünlüktür. Uçak gücünü elinde bulunduran taraf karşı tarafa çok daha fazla tahrip eder. Japonlar Amarikaya karşı uçak üstünlüğüne sahiplerdi Amarikayı yakıp yıkacaklardı taki atom bombasına kadar. En Kötü ve ucuz uçağa yüklersin patlayıcıyı günüllü bir pilot bulursun yollarsın düşmanın uçak gemisine 'kamikaze' O kocaman uçak gemisi ne kadar değerinde ? dandik uçağımız ne kadar değerinde ? Uçup ateş edebiliyor ise kötü felan değildir.
@Volkan: Bir hadise şerife göre (Kıyamet Alameti) 3.Dünya savaşı Müslümanlar arasında çıkacak. Bu sefer Müslüman Müslümanı öldürecek Hıristiyan bunu oturup izleyecek. 2.Dünya savaşında Hıristiyan ve Yahudiler arasındaydı.
(06-23-2012 11:23 PM)WarLyrics Yazılan: [ -> ]Yavuz ve Midilli Almanya tarafından Osmanlı Donanmasına hediye edilmiş 2 gemi. Mürettabı Alman. Daha sonra bu gemi Osmanlıya hediye edildikten sonra isimleri ''Yavuz ve Midilli'' olarak değiştirildi. Osmanlı bayrağı çekildi. Mürettabata Osmanlı üniformaları giydirildi. Lakin mürettebat Almandı ve gemiler sulara açılınca Rus kıyılarını topa tuttular. Böylece Rusya Osmanlının kendine saldırdığını öne sürerek (Haklılarda aslında) Osmanlıya savaş açtı.
Türkiye'nin bayrağının yerdeki kana yansıyan ay ve yıldızdan geldiği gibi buda liselerde durmadan anlatılan bir durumdur. Lütfen bu hikayenin savaşa katılma sebebi olduğuna inanmayalım. Bu saldırı 2 adet gemi ile değil, o 2 gemi + osmanlı donanması ile enver paşanın emri ile saldırışmıştır.
(06-24-2012 12:04 AM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ] (06-23-2012 11:23 PM)WarLyrics Yazılan: [ -> ]Yavuz ve Midilli Almanya tarafından Osmanlı Donanmasına hediye edilmiş 2 gemi. Mürettabı Alman. Daha sonra bu gemi Osmanlıya hediye edildikten sonra isimleri ''Yavuz ve Midilli'' olarak değiştirildi. Osmanlı bayrağı çekildi. Mürettabata Osmanlı üniformaları giydirildi. Lakin mürettebat Almandı ve gemiler sulara açılınca Rus kıyılarını topa tuttular. Böylece Rusya Osmanlının kendine saldırdığını öne sürerek (Haklılarda aslında) Osmanlıya savaş açtı.
Türkiye'nin bayrağının yerdeki kana yansıyan ay ve yıldızdan geldiği gibi buda liselerde durmadan anlatılan bir durumdur. Lütfen bu hikayenin savaşa katılma sebebi olduğuna inanmayalım. Bu saldırı 2 adet gemi ile değil, o 2 gemi + osmanlı donanması ile enver paşanın emri ile saldırışmıştır.
Merak etme ben sürekle küfür edip akşama kadar karılara bakan o liselilerden değilim. Vatanımıda severim ve onu ben daha 5.sınıfa gidiyorken biliyordum. Lakin bize tarih dersinde anlatılan buydu. Yanlışım yok diye biliyordum. Tarihim hep 5 oldu. Herkes yanlış yapabilir bende şuanda yanlışımı öğrendim beni bu konuda özelden detaylandırırmısın ?