11-03-2011, 07:37 PM
11-03-2011, 07:39 PM
(11-03-2011 07:33 PM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ](11-03-2011 06:24 PM)bozkarttal Yazılan: [ -> ]mete senin yerinde olsam hiç öss falan uğraşmam git sigortalı bi iş bul çalış işte paranı biriktir o hukuk 4 sene sen onu bi 6 ya çıkarırsın zaten 6 sene çalışıp para biriktirsen daha iyibak sanayiye falan git öğren orda 6 seneye usta olursun
senin dediğini anca meslek lise çıkışlılar yapabilir, alt yapısı olanlar. Anadolu lisesi öğrencisinin veya düz lise ne dersen onların öyle bir şanşı yok veya çok daha az. Zaten işsizlik denen şeyin gerçek sebebinin eğitim sisteminin dandikliği olmasının sebebi budur. Piyasadaki yeni işsizlerin çoğu düz veya anadolu lisesi çıkışlıdır. Ama meslek liselileri ellerinde bir meslek olduğu için daha kolay iş bulurlar. Lakin düz liseden çıkan benim gibi pek çok kişinin tek şansı lisans veya önlisans yapmalarıdır. Aslında önlisans denen olayında meslek lisesinde öğreneceğin şeylerin toparlanmış hali olmasından pek bir farkı yoktur gene elinde bir meslek olur. Bu sebeble Lisans eğitiminden önce bir önlisans yapmakta fayda çok büyüktür ama bu ülkede o eğitimler çok kaliteli değil vede yetersiz bölüm ve öğretim görevlisi var ( lisanslarda da olduğu gibi )
Üniversitenin zorluğuna gelirsek, makine mühendisliği okuyorum, adam gibi dersi dinlediğin zaman az bir çalışma ilede oluyor zor değil. Bu dönem beni bir diferansiyel denklemler zorlayacak onunda sebebi dersin soyut matemaik üzerine kurulu olmasıdır. Dönemde 1 ders çıkar böyle ama üniversite liseye göre veya ünv. giriş sınavlarına göre kıyaslarsak ben 1.5 yıldır kendimi adam gibi kasmadım daha. 2 yıl önce neydi be... ama deydi o kadar çalışma =)
Konuya gelirsek bu tip tatil haberleri genelde son dakikada çıkar cumartesiye kadar beklemekte fayda var.
Bakalım bende Teknik lisede okuyorum son sınıf elektronik mühendisliği(mekatronik mühendisliği) istiyorum inşallah bakalım pmyo sınavlarını da düşünüyorum bakalım nolcak bu sene 16.000 polis alıcaklarmış.
(11-03-2011 07:33 PM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ](11-03-2011 06:24 PM)bozkarttal Yazılan: [ -> ]mete senin yerinde olsam hiç öss falan uğraşmam git sigortalı bi iş bul çalış işte paranı biriktir o hukuk 4 sene sen onu bi 6 ya çıkarırsın zaten 6 sene çalışıp para biriktirsen daha iyibak sanayiye falan git öğren orda 6 seneye usta olursun
senin dediğini anca meslek lise çıkışlılar yapabilir, alt yapısı olanlar. Anadolu lisesi öğrencisinin veya düz lise ne dersen onların öyle bir şanşı yok veya çok daha az. Zaten işsizlik denen şeyin gerçek sebebinin eğitim sisteminin dandikliği olmasının sebebi budur. Piyasadaki yeni işsizlerin çoğu düz veya anadolu lisesi çıkışlıdır. Ama meslek liselileri ellerinde bir meslek olduğu için daha kolay iş bulurlar. Lakin düz liseden çıkan benim gibi pek çok kişinin tek şansı lisans veya önlisans yapmalarıdır. Aslında önlisans denen olayında meslek lisesinde öğreneceğin şeylerin toparlanmış hali olmasından pek bir farkı yoktur gene elinde bir meslek olur. Bu sebeble Lisans eğitiminden önce bir önlisans yapmakta fayda çok büyüktür ama bu ülkede o eğitimler çok kaliteli değil vede yetersiz bölüm ve öğretim görevlisi var ( lisanslarda da olduğu gibi )
Üniversitenin zorluğuna gelirsek, makine mühendisliği okuyorum, adam gibi dersi dinlediğin zaman az bir çalışma ilede oluyor zor değil. Bu dönem beni bir diferansiyel denklemler zorlayacak onunda sebebi dersin soyut matemaik üzerine kurulu olmasıdır. Dönemde 1 ders çıkar böyle ama üniversite liseye göre veya ünv. giriş sınavlarına göre kıyaslarsak ben 1.5 yıldır kendimi adam gibi kasmadım daha. 2 yıl önce neydi be... ama deydi o kadar çalışma =)
Konuya gelirsek bu tip tatil haberleri genelde son dakikada çıkar cumartesiye kadar beklemekte fayda var.
Bakalım bende Teknik lisede okuyorum son sınıf elektronik mühendisliği(mekatronik mühendisliği) istiyorum inşallah bakalım pmyo sınavlarını da düşünüyorum bakalım nolcak bu sene 16.000 polis alıcaklarmış.
11-03-2011, 07:42 PM
en iyisi metin pmyo sınavları. bence sadece ona yönel aklın varsa üniv. ile hiç uğraşma derim 2 sene sonra 3 bin liraya yakın maaşın olacak 21 22 yaşındaki adam için gayet süper bi para hem de polislik gibi asil bi meslek sahibi olmak süper bir şey.. üniv mezunlarıda polis olabiliyor ben de ona çabalıyorum inşallah olur. gözden dolayı giremiyorum pmyo sınavlarına

11-03-2011, 07:49 PM
(11-03-2011 07:42 PM)bozkarttal Yazılan: [ -> ]en iyisi metin pmyo sınavları. bence sadece ona yönel aklın varsa üniv. ile hiç uğraşma derim 2 sene sonra 3 bin liraya yakın maaşın olacak 21 22 yaşındaki adam için gayet süper bi para hem de polislik gibi asil bi meslek sahibi olmak süper bir şey.. üniv mezunlarıda polis olabiliyor ben de ona çabalıyorum inşallah olur. gözden dolayı giremiyorum pmyo sınavlarına
3000 tl mi, ya o kadar maaş verilseydi millet boşuna üni okumazdı
yanlışlıkla komiser maaşlarına falan bakmayasın 
11-03-2011, 08:16 PM
perşembe ve cuma tatil olsa zaten 9 gün tatil olcak tatil yapmayana sövesim geliyo
11-04-2011, 01:29 AM
(11-03-2011 07:49 PM)Star Yazılan: [ -> ](11-03-2011 07:42 PM)bozkarttal Yazılan: [ -> ]en iyisi metin pmyo sınavları. bence sadece ona yönel aklın varsa üniv. ile hiç uğraşma derim 2 sene sonra 3 bin liraya yakın maaşın olacak 21 22 yaşındaki adam için gayet süper bi para hem de polislik gibi asil bi meslek sahibi olmak süper bir şey.. üniv mezunlarıda polis olabiliyor ben de ona çabalıyorum inşallah olur. gözden dolayı giremiyorum pmyo sınavlarına
3000 tl mi, ya o kadar maaş verilseydi millet boşuna üni okumazdıyanlışlıkla komiser maaşlarına falan bakmayasın
şuan da polis maaşı 2300 tl 2-3 yıla kadar da çıkar yani 2600 2700 e ben onu lafın gelişi olarak söyledim zaten
polislerin işi kolay değil aldığı maaş az bile. Üniversite okumak marifet falan değil bana göre ya üniversite boş iş sadece adı üniversite okumuş olarak geçiyo hadi öğretmenlik okusan kpssden 90 puan alıp atanabilecekmisin? hayır. ondan sonra özele başvuracan başka çaren yok. işte bunun nedeni de adamların emeklisi geliyo ama yok hala devam edicek gözleri doymuyo o yüzden çoğu bölümler boş kalıyo bir sürü insan.. mesela turizm benim bölümüm ama düşünsene o kadar devletin öğretmen evleri, polis evleri, ordu evleri, restoranları, otelleri var ama işi bilmeyen memurlar var başlarında, neden turizmcileri atamıyorlar anlamış değilim bu zamana kadar. valla sonumuz nereye gidiyo bilmiyorum 
11-04-2011, 05:43 PM
konu nereye gitti ya? 

11-04-2011, 06:06 PM
Yeni bir bildirim geldi diye haber aldım cnn türkte tatil diye söylenmiş.
11-04-2011, 06:15 PM
(11-04-2011 06:06 PM)Slapnippy Yazılan: [ -> ]Yeni bir bildirim geldi diye haber aldım cnn türkte tatil diye söylenmiş.
Can öperim seni doğruysa