Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: 1926 Yılında Atatürk'ün kendi imzasıyla aldığı Mercedes
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Mercedes, Atatürk'ün 1926'da kendi imzasıyla satın aldığı otomobilin fotoğrafını yayınladı. İşte o kare..
[Resim: ataturkunmercedesi.jpg]

Daimler AG'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche'nin daha önce Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray Kamyon Fabrikası'nda açıkladığı Mustafa Kemal Atatürk'ün otomobilinin fotoğrafları yayınlandı.

KENDİ İMZASIYLA TESLİM ALDI

Merkezi Stuttgart'ta bulunan Daimler şirketi, 9.7.1925 tarihinde Sindelfingen'e sipariş verilip, 10 Nisan 1926'da Ankara'da Atatürk'ün kendi imzasıyla teslim aldığı otomobilin fotoğrafları dikkat çekti.

ÖZELLİKLERİ

Mercedes'ten yapılan açıklamaya göre sipariş verilen model, Sindelfingen'de 1924-1929 tarihleri arasında üretildi. 100 PS ve 4 silindir. Siyah ve koyu yeşil renkteki otomobilde Peter Union marka 6 lastik bulunuyordu. Şoför mahallindeki koltuklar siyah deri, arka koltuklar kumaştı.

Otomobillerin Avrupa'da az kullanıldığı zamanda Daimler şirketi ilk bayiliğini İstanbul'da kurmuştu.
bilgi için sağol da kötülemek amaçlı değil öyle değil mi ?
(08-07-2011 09:22 PM)Can DOĞAN Yazılan: [ -> ]bilgi için sağol da kötülemek amaçlı değil öyle değil mi ?

Anlıyamadım.?.
İyi araba tabi zamanına göre Big Grin
Atatürk ü kötülemek amaçlı değil öyle değil mi dedim (:
(08-07-2011 09:33 PM)Can DOĞAN Yazılan: [ -> ]Atatürk ü kötülemek amaçlı değil öyle değil mi dedim (:

Atatürk araba alamaz mı yani ?

Neden kötülemek için olsun? Bence bir daha dikkatli oku.
(08-07-2011 09:34 PM)Castaneda Yazılan: [ -> ]
(08-07-2011 09:33 PM)Can DOĞAN Yazılan: [ -> ]Atatürk ü kötülemek amaçlı değil öyle değil mi dedim (:

Atatürk araba alamaz mı yani ?

Neden kötülemek için olsun? Bence bir daha dikkatli oku.

bende o anlama getirdim yazıyı

Atatürk ün araba alması büyük bir olay değil yani Bir kemalist olarak yazıyorum bunu... Kötülemek amaçlı mı diye sordum sorun yok.ARTİST
Bilgi için teşekürler.
hmm teşekkürler
(08-07-2011 09:32 PM)F.Dana Yazılan: [ -> ]İyi araba tabi zamanına göre Big Grin
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler