06-28-2010, 07:03 PM
Evet beyler eski clan arkadaşlarım çok yaşadı bu olayı .
Yardımcı olabilirsem ne mutlu
Öncelikle http://www.speedtest.net dan internet hızımızı ölçüyoruz . İnternet bağlantımızla uyumlu mu yoksa daha düşük mü diye öğreniyoruz .
Uyumlu ise diğer aşamalara geçiniz .
Uyumlu değil ise 444 0 375 adlı TTNET Müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz .
Devam edelim . Eğer internetinizdede yavaşlık varsa ve-veya bilgisayarda anormallikler oluşuyorsa sağlam bir antivirüs ile bilgisayarımızı taratalım .
Antivirüs virüs buldu ise siliniz . Silemiyorsanız Sistem geri yükleme yapıp daha iyi bir antivirüs programı ile [ Önerim her zaman Kaspersky İnternet security 2010 oldu . Kaspersky ile ilgili TÜM desteği benden alabilirsiniz] bilgisayarınızı taratmak . Olmuyor ise Windowsu Güvenli modda [Başlarken F8 e basılı tutun ] açarak virüs bulan dosyayı siliniz .
Virüs hard diske yerleşmiş , hiçbir Antivirüs silemiyorsa format atınız .
Bunları denedikten sonra çözüme ulaşamadıysanız Forum üyemizin belirttiği yoldan çözmeye çalışın.
999 Ping Sorunu Çözümü
Halen bir çözüme ulaşamadıysanız :
---------------------------------------------------------------------------------------------
SYSTEM MECHANİC PROGRAMI
Programın Deneme sürümü mevcuttur . Ücretsiz olarak deneme sürümünü indirmek için linkleri takipediniz .
System Mechanic Professional 9.0.5.2 için TIKLA
Eğer kotanız sınırlı ise Profesyonel olmayan sürümü deneyebilirsiniz :
System Mechanic 9.0.5.2 için TIKLA
---------------------------------------------------------------------------------------------
Herşeyi denedim , ne olursa olsun geçmiyor diyorsanız sorun MODEM dedir.
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.
Çözen arkadaşlar hangi yöntemle çözdüklerini açıklarlarsa diğer arkadaşlara da faydalı oluruz
Alıntı değildir . [ alıntı olarak aldığım kısım hariç ]
İyi forumlar
Yardımcı olabilirsem ne mutlu

Öncelikle http://www.speedtest.net dan internet hızımızı ölçüyoruz . İnternet bağlantımızla uyumlu mu yoksa daha düşük mü diye öğreniyoruz .
Uyumlu ise diğer aşamalara geçiniz .
Uyumlu değil ise 444 0 375 adlı TTNET Müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz .
Devam edelim . Eğer internetinizdede yavaşlık varsa ve-veya bilgisayarda anormallikler oluşuyorsa sağlam bir antivirüs ile bilgisayarımızı taratalım .
Antivirüs virüs buldu ise siliniz . Silemiyorsanız Sistem geri yükleme yapıp daha iyi bir antivirüs programı ile [ Önerim her zaman Kaspersky İnternet security 2010 oldu . Kaspersky ile ilgili TÜM desteği benden alabilirsiniz] bilgisayarınızı taratmak . Olmuyor ise Windowsu Güvenli modda [Başlarken F8 e basılı tutun ] açarak virüs bulan dosyayı siliniz .
Virüs hard diske yerleşmiş , hiçbir Antivirüs silemiyorsa format atınız .
Bunları denedikten sonra çözüme ulaşamadıysanız Forum üyemizin belirttiği yoldan çözmeye çalışın.
999 Ping Sorunu Çözümü
(05-28-2012 02:23 PM)manisalı45 Yazılan: [ -> ]2 arkadaşda denedim ikisinde de düzeldi
1-Başlat-çalıştır-cmd yazın enterlayın ve çıkan yere ipconfig yazın burda ipv4 yazan yerin yanındaki sayıları kopyalayın.
2-Modeminizin arayüzüne girin ardından NAT bölümüne tıklayın orda dmz olması lazım dmz e tıkladıktan sonra ip bölümüne kopyaladığımız ipv4 ü yazın ardından etkinleştir diyip kaydedin ve sorun çözülmüştür.
umarım sizdede olur
Benim modemim air ties olduğu için şöyle bir anlatım var daha net olucaktır diğer modem markalarındada çok değişceğini sanmam
http://www.airties.com/_supportdocs/2/27...145319.pdf burda firewall sekmesinde demiş ama NAT dada olabilir
Ek Bilgi : Modem arayüzü model ve markasına göre kitapçığında bulunan ip adresidir. 192.168.0.1 veya 192.168.1.1 gibi bunu web sitesi açar gibi açınca(adres çubuğuna yazılır) sizden bir kullanıcı adı ve parola ister.genelde kullanıcı admin ve şifre password dür, bununla ilgili açıklamayı modem kitapçığınızda bulabilirsiniz, eğer modemin kitapçığı kayıp ise internet üzerinden modem kullanma klavuzu yada xxxx marka modem arayüzü kullanıcı adı,şifresi nedir? yazarakta bulabilirsiniz. Genel olarak kullanıcı adı ve şifre fabrikasyon çıkışı ile aynıdır.
cmd ye ipconfig yazınca çıkan yerin böyle olması lazım
not: ekbilgi ve resim alıntıdır
Halen bir çözüme ulaşamadıysanız :
Alıntı:"System Mechanics" isimli programı makinanıza kurun ve "Optimize" menüsünden "Increase internet speed" i seçin, gelen ekranda (your configuration type) seçeneğinden "Lan, Cable" seçip "Use Optimum For Your Configuration" a tıklayınız.. "Optimal Configuration Applied" yazdıktan sonra "Ok" basın ve işinizi bitirin..
SYSTEM MECHANİC PROGRAMI
Programın Deneme sürümü mevcuttur . Ücretsiz olarak deneme sürümünü indirmek için linkleri takipediniz .
System Mechanic Professional 9.0.5.2 için TIKLA
Eğer kotanız sınırlı ise Profesyonel olmayan sürümü deneyebilirsiniz :
System Mechanic 9.0.5.2 için TIKLA
Herşeyi denedim , ne olursa olsun geçmiyor diyorsanız sorun MODEM dedir.
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.
Çözen arkadaşlar hangi yöntemle çözdüklerini açıklarlarsa diğer arkadaşlara da faydalı oluruz

Alıntı değildir . [ alıntı olarak aldığım kısım hariç ]
İyi forumlar

![[Resim: 6ztul.jpg]](http://e1205.hizliresim.com/x/w/6ztul.jpg)