Ben de goruslerimi bildireyim o halde.
Yaklasik 2 aydir oynadim, ve oyunu tavsiye etmiyorum sahsen. Her ne kadar Papaya'nin kurallarinda OVC ban sebebi olsa bile gordugum kadariyla her oyuncuda yazilimsal OVC mevcut. Kurallara gore BIOS OVC serbest, ama yazilimsal OVC yasak. 2 ay boyunca hemen hemen her gun oynadim, ve her 5 olusumun 4unde ben oldukten sonra dusman ekranimda gozukuyor. Dusman karsina cikmadan mermileri karsina cikmasi hala devam ediyor. Resmi forumda bunu genellikle oyunun alt yapisi nedeniyle OVC'ye bagliyorlar.
2 ay boyunca sadece 3 kere gozle gorulur hack yapanlar vardi. Oyunda hala hack mevcut. Malum bir yabanci sitede hala hack ile ugrasip, ya bedava yada parali satisa sunanlar mevcut. Free versionunda GPS ve bubble head modlari oldugu icin, gizliden kullananlarin oldugunu dusunuyorum.
Internet yavasliligi pinge yol aciyor, ama su an ki oyunun durumundan dolayi artik sen oldukten sonra olmenden baska bir sonuc dogurmuyor. Onceden oyuncular isinlanarak oynardi ping yuzunden. Su an boyle bir durum mevcut degil, ama yine sen adami oldurtukten sonra oldugun oluyor. Oyun daha kalabalik olsaydi muhtemelen Gamersfirst donemindeki sikintilari yasardik diye dusunuyorum.
2 ay boyunca oda sayisini 23'ten fazla gormedim. Odalarin cogunlugu hep bubble event olarak kuruluyor nedense. Sanirim yeni oyuncular zorluk cekiyor dusmani oldurmekte.
Oyuna girdigimde, hos geldin adi altinda bir suru silah verdi. Silahlarda degisiklik yok, ama skin ozelliklerini getirmisler ve hepsi bir birinden igrenc. Bununla beraber bazi silahlarda mermi efekti de farkli. Bu mermi efekleri ya buglu yada bilerek oyle yapmislar ki mermiler cok az mesafeye gidiyor. Merminin patlama efekti nerden baksan 10-20mt kadar. Skinli PSG ile Marien'de balkondan balkona dusmani vuramadim. Normal PSG ile cok rahat vurabildim.
Oyunda cok gereksiz esyalar var. Mesela Giant Bomb diye bir bomba var. Goruntusu K400 grenade'den yaklasik 5-6 kat daha buyuk, ve verdigi hasar sadece 10 (100 uzerinden 10). Daha oncede bahsettigim gibi mermi efektli silahlar tamamen sacmalik. Hele premium ile verilen silahlarin mermi efektleri igrenclikten ziyade cok buyuk ve adeta onunu goremiyorsun.
Duvarin dibinden takla atarak ciktigin zaman rakip seni duvarin icinden geciyormus gibi goruyor. Haritalarda var olan sikintilar hala cozulmemis. Mesela, hatirlayaniniz var midir bilmiyorum, Bloc ve Xaugen haritalarinda bazi noktalarda sen etrafi cok rahat goruyorsun, ama rakip seni hic bir sekilde goremiyor.
Bizim zamanimizdaki (2006-2011) ile su an ki oyuncu yapisi cok farki oldugunu soyleyebilirdim. Biz onceden MP7A1'e tapardik, simdi herkes K1 kullanmakta. 2 ay boyunca sadece 2 kisinin MP7A1 kullandigini gordum. Famas ile adam oldurdugun zaman "famas noob" diye aglayan cok var. Nedenini bilmiyorum, ama niyeyse bu silah ile adam oldurdugunde direk aglamaya basliyorlar.
Biraz Papaya hakkinda konusayim. Papaya, 4 senedir WarRock'a sahip. Bu 4 sene boyunca websitelerinde hala esyalar kisminda cogu kategori "Yakin zamanda gelecek" mesaji altinda kapali. Gacha diye bir ozellik sunacaklarini belirtmisler websitelerinde, ama 4 senedir hala "Yakin zamanda gelecek". Bu ozellik, website uzerinden her alisveris yaptiginizda size token veriyor, ve onlarin sunacaklari kutular ile degisiklik yapip esya elde edebilme hakkina sahip oluyorsunuz. Standard var olan bir ozellik zaten, ama hala bu ozelligi aktif edemediler. Su ana kadar WarRock'a sahip olan her firma yaklasik 5 sene boyunca hizmet verdi. Papaya, 4 temmuz 2017 senesinde WarRock'u acti, ve 2022 senesinde 5 seneyi dolduracak. Tekrar sozlesme imzalar mi DreamExecution ile bilemem. DreamExecution herhangi bir performans iyilestirmesi yapmiyor zaten. Oyun hala tek cekirdek uzerinden calisiyor. Yani islemcisi hizli ve son model olan her zaman oyuna 1-0 onde basliyor.
Sonuc olarak, oyunu tavsiye etmiyorum. Ben de muhtemelen gold premium bittigi zaman oyunu silerim. Bosuna KD'mi dusurmiyim
Bizim zamanimizda clana KD'ye bakilarak alinirdi, simdi "Clan" bolmesine gittiginizde, clanlarin aciklama kisminda OVC'si olmayani almiyoruz seklinde mesajlar mevcut...
Bu arada, bazi zamanlar Twitch'te yayin aciyorum. Izlemek isteyen yada katilmak isteyen olursa diye linki suraya birakayim.
twitch.tv/axolotldrowns