Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Fotonun kütlesi neden sıfırdır?
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Lise son sınıf ve üstü öğrenciler (bende son sınıfım) bilir Işık hem tanecik modeli ile hem dalga modeli ile açıklanır (dalgalar şiklinde hareket eden taneciklerdir)
Peki benim kafamı kurcalayan soru şu:
1-Madem ki fotonlar hem tanecikli yapıda hem de dalgasl yapıda neden bu fotonların kütlesi yok?
2- Madem kütlesiz birer cisimler nasıl oluyorda yer çekiminden etkileniyorlar.

Biraz önce dersanden geldim ve bu soruyu hocaya sormayı unuttum buraya bir danışayım dedim. Sizin cevaplarınız nedir?
NOT.(ödev felan değil sadece merak ettim) İnternnet biraz baktım aam soruma cevap bulamadım askine bazı garip makaleler gördüm (foton çağı, telepati, uyanış vb..)

Şimdiden teşekkürler
böyle konuları paylaşarak bilmediğimiz bilgileri öğrenme daha faydalı olur tebrik ederim kardeşim...
zaten pc yüzünden okulu asıyoz bu şekilde kendimizi geliştiririzBig Grin
bustet92 kıbrısta mı yaşıyorsun yoksa okumak için mi kıbrıstasın...
(05-08-2010 06:05 PM)bustet92 Yazılan: [ -> ]1-Madem ki fotonlar hem tanecikli yapıda hem de dalgasl yapıda neden bu fotonların kütlesi yok?

1-) ses de dalgasal yapıda peki kütlesi varmı ??
2-) Foton yer çekiminden etkilenmez. Sadece sapma yapar. Sapma indis farklılığı ile veya kırılma gibi benzeri olaylardan olur ama yer çekiminden etkilenmez. Zaten 300.000m/s ile ilerleyen bir tanecikten bahsediyoruz =)) Yer çekimi etki etse bile fark edemezsin =) Mermi dediğin şey bile kaç kilometre ile gidiyor vede 100 metrede sapması milimetre ile ölçülür =)
Dalgalar halinde yayıldığından olabilir mi ? Ses gibi ?
(05-08-2010 06:18 PM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ]
(05-08-2010 06:05 PM)bustet92 Yazılan: [ -> ]1-Madem ki fotonlar hem tanecikli yapıda hem de dalgasl yapıda neden bu fotonların kütlesi yok?

1-) ses de dalgasal yapıda peki kütlesi varmı ??
2-) Zaten 300.000m/s ile ilerleyen bir tanecikten bahsediyoruz =)) Yer çekimi etki etse bile fark edemezsin =) Mermi dediğin şey bile kaç kilometre ile gidiyor vede 100 metrede sapması milimetre ile ölçülür =)

Ses basitçe havadaki ttireşim bunu biliyorum. (boşlukta ses yayılmaz)
2- Teorik olarak bir kurşunu saptırabilirz ama. Çok yüksek düzeyde bir manyetik alanın içinde kurşunun yönü saptırılabilir. Yanılıyor muyum?
Evet elektromanyetik alan içinde sapar kütlesi olan her cisim.

Ama foton'un tanımı zaten "enerji paketçiği" dir Big Grin Big Grin Yani enerjiden bahsediyoruz. Vektörel bir büyüklük değil.
(05-08-2010 06:28 PM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ]Evet elektromanyetik alan içinde sapar kütlesi olan her cisim.

Ama foton'un tanımı zaten "enerji paketçiği" dir Big Grin Big Grin Yani enerjiden bahsediyoruz. Vektörel bir büyüklük değil.

Enerji=Kütle dersem ve buna ek olarak fotonların momentum yaptığına söylersem ne olacak? ancak farklı bir formül ile P=h/λ
bustet sana bi soru sormuştum ama cevabını alamadım...
Abi çocuk bi soru soruyor.Sen nerden oldugunu soruyorsun Ss.gif
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler