Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Teknoloji Evrimi
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Mart 1985

[Resim: 01_d.jpg]

11 BİN 700 DOLARLIK BİLGİSAYAR

IBM RT kişisel bilgisayarının konfigürasyonu şöyle 1 MB bellek, 1.2 MB floppy disket sürücü ve 40 MB sabitdisk sürücü. Bilgisayarın 1986 yılındaki fiyatı 11 bin 700 dolar.

23 Ekim 1986

[Resim: 02_d.jpg]

BİP BİP ÇAĞRI VAR

Mobil telefon, Ankara veİstanbul’da; çağrı cihazları da Ankara, İstanbul ve İzmir’de hizmete verildi.

22 Mart 1993

[Resim: 05_d.jpg]

PENTİUM İŞLEMCİ DOĞDU

Pentium mimarisinin ilk işlemcisi doğdu. Intel’in bilgisayar mimamirisinin kalbine en güçlü adımı attı.

Mart 1994

[Resim: 06_d.jpg]

İLK ALO YAPILDI

Türkiye’de ilk GSM operatörü 1994 yılının Mart ayında hizmete başlayan Turkcell oldu. İki ay sonra Turkcell’i Telsim takip ederken, ilk kez Ankara, İstanbul ve İzmir’deki aboneleri alo dedi.

11 Ağustos 1994

[Resim: 08_d.jpg]

UYDUYU FIRLATTIK

Türkiye uydu yatırımı için ilk adımını attı. Türkiye’nin ilk uydusu TÜRKSAT uzaya fırlatıldı.

Mart 1995

[Resim: 10_d.jpg]

4 GÜNDE 1MİLYON SATTI

Microsoft, Windos 95 işletim sistemi ile rakipleri ile arasındaki farkı açtı. 4 günde 1 milyon kopya sattı.

Eylül 2001

[Resim: 25_d.jpg]

İLK KAMERALI CEP TELEFONU

Yılda 400 milyar SMS atılırken, aboneler de ilk kameralı cep telefonuna sahip olmak için raf önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

..........
..........
..........

3 Nisan 2010

[Resim: 40_d.jpg]

TABLET'İN HASI GELDİ

Apple uzun süredir konuşulan tablet bilgisayar iPad'i piyasaya sürdü. İlk gün 300 bin adet sattı.

NoT:Toplamda 1 den 40 a kadar bu teknoloji evrimi ama ben buraya sığdıramadığım için özet koydum 40 ınıda bilmek isteyenler buraya tıklasın.

SABAH
teknoloji ilerliyor be.
(04-30-2010 01:57 PM)!Wildness! Yazılan: [ -> ]teknoloji ilerliyor be.

Big GrinBig Grin 40-50 yıla kadar uçan arabaları görürmüyüz acaba Big GrinBig Grin
peki bu warrockla ilgili bi konu mu bu??
daha bunlar bilinen kısmı Smile
(04-30-2010 02:02 PM)psikoiz Yazılan: [ -> ]peki bu warrockla ilgili bi konu mu bu??

ya anlamıyorsun yada anlamak istemiyorsun ömer abi ard arda 5 tane konu açmışsın ve hepsi warrock dışında.

Şimdi elbette warrock dışında konu açılıcak açılması lazım zaten ara sıra değişiklik olur ama bu durumu abartmamak lazım bunu anlatmaya çalışıyorum.

Örnek veriyim sana şimdi ben bu konuyu açarken 7-8 tane teknoloji haberini bir arada koydum bunları ben tek konuda değilde hepsine ayrı ayrı konu açarsam bende uyarı alırım anlatabiliyormuyum ?
Salla gitsin günay boşver..
Vay be bilgisayar dizmekten anlamam ama şu an kimbilir 11700$ a nasıl bir bilgisayar toplanır...
Çok güzel paylaşmışsın emeğini sağlık . Teknoloji ilerliyyor nyanknies uçan araba deıl her turlu araba gorecegız Smile
(04-30-2010 02:58 PM)Restart Yazılan: [ -> ]Çok güzel paylaşmışsın emeğini sağlık . Teknoloji ilerliyyor nyanknies uçan araba deıl her turlu araba gorecegız Smile

Big GrinBig GrinBig Grin
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler