Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Hitler Türkiyeye Neden Saldırmadı ???
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
sizce nedeni...

[Resim: rise_of_evil.jpg]
İyi dostmuşuz zamanında. Öyle duydum. Big Grin Saçma gelmişti.
Cevabına " http://www.ozmena.com/genel-sohbet/hitle...11049.html " dan ulaşabilirsin =)
İnönü ile Hitler mektup arkadaşıydılar Hitler en son yazdığı mektupta "Türkiye sınırlarına asla girmeyeceğiz tüm bunlardan sonra en iyi dost ülkeler olacağız" demiştir. Ayrıca Almanya I. Dünya Savaşı'nda Türkiye ile birlikte savaşmıştır aynı acıları çekmiştir bu nedenle Hitler Türkiye'yi hep dost bildi.
Hitler'in -yanlış hatırlamıyorsam- şöyle bir sözü vardı : "Dünyada savaşmayacağım tek ülke Türkiye'dir.Çünkü hepsini öldürmek zorundasınız.1 kişi bile bırakırsanız o 1 kişi yeni bir devlet kurar ve size saldırır."
(04-24-2010 06:25 PM)kaantopal Yazılan: [ -> ]Cevabına " http://www.ozmena.com/genel-sohbet/hitle...11049.html " dan ulaşabilirsin =)

Cevaba bak

Kristolardan dost , çökelekten tost olmaz

Big Grin
hem bir zamanlar ittifak olduğumuz yüzünden hemde dedikleri gibi inönü ile arkadaşlığından
Adolf Hitler Türkiye'ye karşı kin ve nefret yerine, tam aksine büyük bir dostluk ve sempati besliyordu. Bunun en büyük nedenlerinden biriside hemen hemen aynı dönemlerde, bir nevi aynı kapıya çıkan 'uğurlar' doğrultusunda her iki ülkeninde bir mücadele içerisinde olması. Ve Hitler derki: '' Mustafa Kemal gibi büyük çapta kudret sahibi bir adamın başınızda bulunması sizin için ne kadar büyük bir kuvvet ise,onun dostluğu bizim için de aynı şekilde kuvvet ve bahtiyarlıktır!"

Ve ayrıca;

''Bütün enerjimi Atatürk'ten alıyorum.Onun hayatı bizim feyizli ışığımızdır!"

Bu iki söz yeterli oluyor sanırsam..
(04-24-2010 06:27 PM)Adem Çelik Yazılan: [ -> ]İnönü ile Hitler mektup arkadaşıydılar Hitler en son yazdığı mektupta "Türkiye sınırlarına asla girmeyeceğiz tüm bunlardan sonra en iyi dost ülkeler olacağız" demiştir. Ayrıca Almanya I. Dünya Savaşı'nda Türkiye ile birlikte savaşmıştır aynı acıları çekmiştir bu nedenle Hitler Türkiye'yi hep dost bildi.

Almanlar'ın Osmanlılarla birlikte savaşma isteği dostluktan değil Osmanlının elindeki gücünü kullanmak ve Ortadoğu petrol yataklarına el koyma arzusuydu.
Hitler'in şöyle bir sözü var;"Ben ordularımla Türkiye'ye saldırırsam eğer ordumun 2/3 ünü kaybederim ve geri kalan Türkler bir devlet kurar ve bize savaş açar"
Ayrıca Hitler Atatürk'e çok saygı duymaktadır ve Atatürk'e bir makam aracı gönderir.
EK NOT:Atatürk Almanya'dan kaçan bilim adamlarını Türkiye'ye gelmesi için çağırdığında Hitler Atatürk'e sert çıkışır ve Atatürk'te ona"Bir onbaşı bana emir veremez der" burada onbaşıdan kasıt Hitlerin I.Dünya Savaşı'nda onbaşı olarak görev yapmasıdır.
Hitlerin yanındaki subay neden Türkiye'ye saldırmıyorsunuz diye sorar... Hitler kendinden emin bir şekilde; ''Türkiyeye saldırırım ama ordumun 4te3ünü kaybetmeyi göze alamam'' demiştir... İşte bu yüzden...

Hitlerin bir başka sözü ise ; ''Birgün tüm yahudileri katletmediğim için bana küfredeceksiniz'' dir...
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler