Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Asit yağmurunun zararları (koruna yolları)
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
1.Asit Yağmurlarının Sebep Olduğu Zararlar

2. Asit yağmurları göller ve nehirlere yağdığında suların asitliği artar. Bu durum o sularda yaşayan canlarla zarar verir.

3. Sanayide fosil yakıtlar yerine kükürt ve azot içermeyen doğalgaz, güneş enerjisi, jeotermal enerji tercih edilmeli

4. Kent içi veya kent dışındaki tarihi ve doğal yapıtlarımız zarar görür.

5.Yeşil alanlar artırılmalı ve orman yangınları engellenmelidir

6.Toprağın mineral oranının düşmesine neden olur, bu durum bitkilerin topraktan beslenmesine engel olur.

7. Toplu taşıma araçları yaygınlaştırılmalı(ne alaka bilmiyorum ama hocaya sorduğumda öyle demişti)

8. İnsanlarda çeşitli solunum yoları, akciğer kanseri, nefes darlığı gibi hastalıklara neden olur.

9.Kalorisi düşük olan ve havayı daha çok kirleten kaçak kömür kullanımı engellenmeli

10. Sanayi tesislerinin bacalarına filtre takılması sağlanmalı

Arkadaşlar alındı değildir tamamen benim organizasyonum unuttuğum varsa söyleyebirsiniz.Not:Edirneye yarın geliyormuş ondan merak edim bilgimi sizlerle paylaşmak için yazdım.Lütfen bu tür önlemleri alınız Big Grin
Big Grin karıştırmışın sen hacı..
ne konuda arkadaş?
Hep faprikalar sebep oluyor Angry
(04-19-2010 06:46 PM)fatalblow4 Yazılan: [ -> ]Hep faprikalar sebep oluyor Angry
evet ama bizde ne yapalım onlarda bizim hayatımızı kolaylaştırıyor m045.gif
Hayır, Hiç mi haner izlemiyorsunuz...Dünyadan haberiniz olsun biraz...İzlandada 200yıldır uyuyan volkan uyandı ve patladı halada patlamakta ve sıcak magma ile soduk havanın karışımı ile farklı tepkimeler bunlarla beraberde çok büyük bir hava kirliliği oluştu...Bu söylendiği kadar basit değil bu oluşan pis hava kütlesi yaklaşık dünyanın 4'te 1'ine ulaştı bile...Ve bu günlerde Türkiyede sağanak yağış bekleniyor...Ee biraz kafanızı çalıştıracak olursanız o kirli hava ve yağmur bizlere asit yağmuru olarak geri dönecek...Yani fabrikaların yaptığı bunun milyonda biri olamaz..
ne fabrikası ya , yanardağ patlamış burda fabrikalara suç atıyorsunuz Smile
Salı - çarşamba ve perşembe günleri kirli bulutların ist'e gelmesi beklenmekte. . asit yağmuru diyorlar ama pek inanmıyorum ben şahsen yaşantıma devam edicem , zaten maçım var yarın yoğun tempoya girmem lazım Big Grin
Bence de karıştırmışsın konuyu galiba:)Fabrikayla bunun bi alakası olamaz elbetteki.Bu volkanın dünyanın sıcaklığına da düşürmesi bekleniyor.
bilgileriniz için sağolun
fabrikalar hayatımızı kolaşlaştırıyor olabilir ancak daha az para harcasınlar diye atıklarını denize yada bilmem nereye döküyorlar albuki ellerini cebine soksalar filtre sistemleri mevcut Big Grin yersen
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler