Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Animasyon Filmler için Online Stüdyo
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Hiç animasyon yeteneğiniz olmasa da sadece senaryoyu yazarak 3B(oyutlu) animasyon filmleri oluşturabilmemiz mümkün. http://www.xtranormal.com ile herhangi bir yazılım kurmanıza gerek yok.

Animasyon filmleri oluşturmak için etkileyici bir konuya, iyi bir senaryoya, var olan popüler animasyon yazılımlarından bir tanesini iyi derecede bilmeye ve nispeten güçlü bir PC'ye ihtiyacınız var. Hemen hemen herkesin kafasında belki iyi bir senaryo olabilir ancak diğer özelliklere sahip olmadıktan sonra işe yaramayacaktır.

Ancak http://www.xtranormal.com sitesi bu duruma bir çözüm üretiyor. Siteye girip ücretsiz olan üyelik işlemini gerçekleştirdikten sonra üst bölümdeki "make movies" bağlantısına tıklayarak hemen çalışmaya başlayabilirsiniz. Xtranormal size birbirinden eğlenceli 10 farklı tema sunuyor. Bu temalar içinde ister tek isterseniz de çift karakter kullanabiliryorsunuz. Ardından tek yapmanız gereken sol taraftaki bölümden karakteriniz için tek tek diyaloglar yazmak. Kamera açıları, hareketler, mimikler, ve ses efektlerini eklemek için fareyle sürükleyip metinler arasında gerekli yerlere bırakmak yeterli oluyor. "Sürükle, bırak" işleminden sonra her biri için geniş bir seçenek kütüphanesi sizi karşılıyor. İşlem bitince "ACTİON" tuşuyla anında önizleme yapabilir ve beğenirseniz "It's a wrap" tuşuyla yayınlayabilirsiniz.

Site kendi PC'nizde çalışmak için ücretsiz kapsamlı State isimli bir yazılımı da downloada sunuyor.

ADIM ADIM İPUCU

Adım 1: Ücretsiz Kayıt
[Resim: cretsiz.png]
Videoları kaydetmek için şart: O kadar uğreştıktan sonra tüm projeyi kaybetmek istemiyorsanız çalışmaya başlamadan önce ücretsiz kayıt işlemini gerçekleştirmeyi unutmayın.

Adım 2: Temayı Seçin
[Resim: temap.png]
Senaryonuza en uygun set hangisi? Sitenin birbirinden ilginç 10 teması içinden tarihi karakterleri ve başkanları kullanabileceğiniz gibi sevimli yaratıkları da seçebilirsiniz.

Adım 3: Sahne ve Aktörler
[Resim: sahne.png]
Animasyon setini kurun: Tema içindeki birbirinden farklı mekanlar, karakterler ve ses türlerini seçmek için sol alt bölümdeki simgeleri kullanabilirsiniz.

Adım 4: Senaryoyu Oluşturun
[Resim: senaryo.png]
Diyalogları yazın: Karakterlerin söylemesini istediğiniz cümleleri konuşma balonlarına yazınız. Sol taraftaki simgeleri sürükleyip bu kutular içinde istediğiniz yere bırakabilirsiniz.

Adım 5: Gösterim için Hazırız
Yayınlayın: Arasıra kesitlere karşı Take5 tuşu ile projeyi kaydetmeyi unutmayın. ACTİON tuşuyla önizleme yapabilir, "it's a wrap" ile ister diğer kullanıcıların beğenisine açabilirsiniz.

Adım 6: 6,540,912 Animasyon
Film arşivi: Diğer kullanıcıların oluşturduğu filmler 6 milyonu geçik ve her saniye artıyor. Neler yapıldığını izlemek istiyorsanız üst bölümden "watch a movie" seçeneğini seçiniz.
güzel deniycem Big Grin
diyaloglar ingilizce türkçe ağızıyla konuşmuyor kendim ses kaydedip videoya ekleme gibi bir durum yokmuu pc ye indiriyorum 120MB lık bir dosyası var ancak sitede hiçbir çalışma yapamazsınız çok kısıtlanmış özellikler 120mb lık yazılımı indiriyorum daha geniş kapsamlıdır belki onuda deniycem ama site iyi değil.
(04-17-2010 08:58 PM)NyAnKieS Yazılan: [ -> ]güzel deniycem Big Grin
diyaloglar ingilizce türkçe ağızıyla konuşmuyor kendim ses kaydedip videoya ekleme gibi bir durum yokmuu pc ye indiriyorum 120MB lık bir dosyası var ancak sitede hiçbir çalışma yapamazsınız çok kısıtlanmış özellikler 120mb lık yazılımı indiriyorum daha geniş kapsamlıdır belki onuda deniycem ama site iyi değil.

İndiricektim vazgeçtim
Hemen deniyorum..
güzel.
120mb indirdim 15 dk dır kullanıyorum çok saçma Big Grin
İndirdin mi ?? İndirmiyorsun bu online Big Grin Nereden indirdiğini çok merak ediyorum indirilen biryer yok yada yanlış birşey indirdin Big Grin
Deneyen ve yapan varsa lütfen burada veya başka konu açıp paylaşırsa sevinirim. Bakarız yani Big Grin
Referans Adresler