Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Proje Ödevim
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
benim bir proje ödevim varda Çember Ve Dairenin Günlük Hayattaki kullanımı ama hoca şöyle bir tarz istiyormuş mesala kanalizasyon kapakları neden daire şeklinde ben bir kaç tane buldum işte sirkler neden daire şeklinde , su boruları neden daire şeklinde felan aklınıza gelen neler var vede biliyorsanız neden daire ve çember şeklindeler teşekkürler... aranızda sabit makaralar neden kare değilde daire şeklinde gibi bir sorunun cevabını bilen varsa paylaşsın lütfen Big Grin koca googleyi talan ettim yok Angry
Sabit makaralardaki kuvvet kolu ile yük kolu arasındaki ip ıle makaranın destek noktasına baglanmıs daire şeklindeki cisimin kare olmamasının nedenı ipin cisme değen kısımlarındakı surtunme kuvvetının esıt olarak dagılmasından sebeb olmaktadır. Yani başka bir deyişle karenın koselerınde ki sürtünme kenarlarındaki sürtünmeden fazla olacagından cismin şekli kare değildir. Ama daire ve çemberde ''köşe'' diye tabir edilen bir nokta yoktur sürtünme heryerde eşittir. Sabit makara sadece yukun yonunu degıstırmek ıcın kullanılır kuvvetten kazanc yoktur aynı zamanda kuvvetten kayıpta yoktur. Ama seklı kare olsaydı yön gine değişir fakat kuvvetten kayıp olurdu. Bunun gıbı makınelerde amac mumkun oldugunca kuvvetten kazanc sağlamaktır.
Valla kolay gelsin işin zor . Bendede var 1 tane 7 nisanda teslim başlamadım bile Big Grin
(04-04-2010 02:57 PM)fatalblow4 Yazılan: [ -> ]Valla kolay gelsin işin zor . Bendede var 1 tane 7 nisanda teslim başlamadım bile Big Grin

son gün başladık bizde kolaydır dedim aldım ama internette hiç bir şey yok

(04-04-2010 02:50 PM)0netiger Yazılan: [ -> ]Sabit makaralardaki kuvvet kolu ile yük kolu arasındaki ip ıle makaranın destek noktasına baglanmıs daire şeklindeki cisimin kare olmamasının nedenı ipin cisme değen kısımlarındakı surtunme kuvvetının esıt olarak dagılmasından sebeb olmaktadır. Yani başka bir deyişle karenın koselerınde ki sürtünme kenarlarındaki sürtünmeden fazla olacagından cismin şekli kare değildir. Ama daire ve çemberde ''köşe'' diye tabir edilen bir nokta yoktur sürtünme heryerde eşittir. Sabit makara sadece yukun yonunu degıstırmek ıcın kullanılır kuvvetten kazanc yoktur aynı zamanda kuvvetten kayıpta yoktur. Ama seklı kare olsaydı yön gine değişir fakat kuvvetten kayıp olurdu. Bunun gıbı makınelerde amac mumkun oldugunca kuvvetten kazanc sağlamaktır.

teşekkür ederim çok yardımı oldu bunuda yazayım tam olacak resminide buldum güzel bir tane
işin gerçekten zor bize verseler isyan ederim Big Grin
(04-04-2010 02:50 PM)0netiger Yazılan: [ -> ]Sabit makaralardaki kuvvet kolu ile yük kolu arasındaki ip ıle makaranın destek noktasına baglanmıs daire şeklindeki cisimin kare olmamasının nedenı ipin cisme değen kısımlarındakı surtunme kuvvetının esıt olarak dagılmasından sebeb olmaktadır. Yani başka bir deyişle karenın koselerınde ki sürtünme kenarlarındaki sürtünmeden fazla olacagından cismin şekli kare değildir. Ama daire ve çemberde ''köşe'' diye tabir edilen bir nokta yoktur sürtünme heryerde eşittir. Sabit makara sadece yukun yonunu degıstırmek ıcın kullanılır kuvvetten kazanc yoktur aynı zamanda kuvvetten kayıpta yoktur. Ama seklı kare olsaydı yön gine değişir fakat kuvvetten kayıp olurdu. Bunun gıbı makınelerde amac mumkun oldugunca kuvvetten kazanc sağlamaktır.

adını koydum abi kaynakçaya tekrar teşekkür ederim
Referans Adresler