İsrailli bir mobil güvenlik şirketi, şifreleme teknolojisini kırmayı başarana 250.000 dolar ödül vereceğini duyurdu.
İsrail'in önde gelen mobil güvenlik şirketlerinden Gold Lock, Kasım ayının sonlarına doğru kendi şifreleme teknolojisini kırabilene 100.000 dolar ödül vaadetmişti. Bununla da kalmayan güvenlik yazılımı şirketi, bu şifreleme teknolojisini kırmayı başaran kişiyi kendi bünyesinde işe alacağını duyurmuştu.
Ancak o günden bu yana ses şifreleme teknolojisinin bir türlü kırılamaması nedeniyle daha önce vaadettiği 100.000 dolarlık para ödülünü 250.000 dolara çıkaran mobil güvenlik şirketi, bu açılımıyla adeta hacker'lara meydan okudu.
Birçok kişinin telefonlarda kullanılan güvenlik teknolojilerini çökertmeye çalıştığını ifade eden şirketin CEO'su Noam Copel, bugüne kadar hiçkimsenin bu teknolojiyi kıramadığına dikkat çekti.
Ses şifrelemesi alanında kendine oldukça güvenen şirketin kullandığı bu teknoloji, telefonlara her arama yapıldığında şifreleme anahtarını yeni baştan değiştiriyor ve böylece bu şifreleme metodunun çözülmesinin önüne geçerek telefonların bir başkası tarafından dinlenebilme ihtimalini ortadan kaldırıyor.
Kaynak: internethaber
vay be 250 bin dolar çok iyi para

Saçmalık Bence O Kadar Çok İyi Hacker'lar Var Ki Kesin Şifreyi Kırarlar.
-Benim Sevdiğim İyi Hackerlardan Birisi Bilge_KaGan Kod Adlı Hacker.

Şifre kırmak çok kolay iştir.
Bu kadar para önerilmemeli bence.
100.000 dolar az geldiği için kıramadılar mı zannediyorsunuz (!) Adamlar harbi yapmışlar ki bu onların büyük bir reklamıdır.Bu kadar güveniyorlar kendilerine.Ve eminim büyük bir rekor kırarlar bu güvenlik sistemiyle.Ayrıca kolay kolay da kırılıcağını sanmıyorum.
Arkadaşlar hafife almayın bu adamları.Bu kadar para veriyorlarsa vardır bir bildikleri =)
Zamanında Türkiye İş Bankasından yaklaşık olarak 2-3 trilyon gibi bir miktarda hesaplarına para geçirenler olmuştu.

Fena iş değil aslında.

(01-08-2010 10:37 PM)Batuhan Yazılan: [ -> ][align=left][img]
Ses şifrelemesi alanında kendine oldukça güvenen şirketin kullandığı bu teknoloji, telefonlara her arama yapıldığında şifreleme anahtarını yeni baştan değiştiriyor ve böylece bu şifreleme metodunun çözülmesinin önüne geçerek telefonların bir başkası tarafından dinlenebilme ihtimalini ortadan kaldırıyor.
Bilmiyorum kaç kişi burayı okudu ama tekrardan okuyunuz
O kadar para veriyorlarsa bence de kolay kırılacak bir şifre değildir.