Bağlamadan sonra şimdide gitar çalmayı öğrenmek istiyorum. Biraz araştırdım, yeni başlayanlara uygunluğu ve çalınabilecek müzik repertuarının uygunluğundan klasik gitara karar verdim. Gitardan anlayan birilerini hatırlıyorum forumdan yardımlarını rica ediyorum.

Basit bir gitarla başlamak değilde orta halli bir tane gitar daha iyi olur sanıyorum. Rodriguez, Yamaha falan nasıldır, hangi marka klasik gitar önerirsiniz ?
Yamaha her zaman güvenilir ve sağlamdır , bende kullandım zaten aparatları var bu nota ayarlaması bilmem nesi içinde
(02-06-2014 06:34 PM)Can Doğan Yazılan: [ -> ]Yamaha her zaman güvenilir ve sağlamdır , bende kullandım zaten aparatları var bu nota ayarlaması bilmem nesi içinde
Peki bildiğin güvenilir iyi bir site falan var mı ? İşimi garantiye alayım başa bela oluyor sonra.

Yamaha en kalitelisi katılıyorum

Müzik marketlerin çogunda bulabilirsin
Rodriguezden şaşma derim her yerde bulamazsın yamahada iyidir ama işçilik bakımından rodriguez tercihim

Yamaha fiyat olarak 350-400'den aşağısını görmüyor. Beni biraz aşıyor şöyle 200 civarında bir tane bulmam lazım benim
Bana 100 TL lik bir gitar hediye geldi geçen sene. Kurs vs. gidemeyince kendim öğrendim 1 sene içinde de baya ilerlettim arkadaş ortamında çalıyorum genelde hoşlarına da gidiyor baya dediklerine göre. Hala da 100 TL lik gitar var elimde çin malı
Başlangıç için bütçeni zorlama 100 150 TL arası al geç, yeter ki kaporta nato olmasın o bildiğin kontaplak. Yanlış hatırlamıyorsam benimki ıhlamurdu.
Yeni başlayan birine de önerim günde 10 15 dk al ama her gün al eline gitarı. İlk başlarda hem çalıp hem söyleyemeyeceksin bunu normal olarak aşman 2-3 ayı bulacaktır. Müzik kulağın varsa ve sesin iyiyse her şey kendiliğinden gelişiyor zaten.
İyi çalışmalar

Yanlış anlaşılma olmasın, ıhlamur olsun demiyorum daha iyileride vardır, nato olmasın