Bu sene yazmayı düşündüğüm bölümler arasında Uluslararası İlişkilerde var. İngilizceyi orta derecede biliyorum. 4 Yıllık okuma sürecinde İngilizce mi üst düzeye çıkarıp daha sonra İspanyolca öğrenmeyi düşünüyorum. Bu bölümü 400 puan civarında bir üniversitede okuduğumu + 2 dil bildiğimi varsayalım iş konusunda sıkıntı çeker miyim veya boşta kalır mıyım ?
Dil çok önemli.Şimdi biz burdan akıl veririz ama hayat senin hayatın önlemlerini kendin almalısın.Ama bence iş bulursun gibime geliyor.Sakın sadece ingilizcene güvenme.Ingilizce artık farklı bi dil gibi değil.Bunun yanına ekstradan birşeyler katman lazım
eğer ingilizce nin yanında çince öğrenebilirsen çok rahat iş bulabilirsin ispanyolca falan hikaye
Eşit ağırlık alanında garanti meslek vaat eden bölümlerin sayısı çok değil. Ben ömrüm boyunca kariyer için yaşamak istemiyorum. Hep çalış hep sınav nereye kadar. İspanyolca yerine Çince eğitimi alabilirim sorun değil. Yeter ki 4 yıl okuduktan sonra elde avuçta düzgün bir meslek yeterli bir maaş olsun. 2 - 3 dil bildikten sonra bölüm dışından özel sektörlerde çalışabilirim. Dediğim gibi yeter ki okuduğum bölüm beni hüsrana uğratmasın.
İngilizce ve İspanyolca demişsin İngilizceyi artık 10 kişiden 4-5 ü biliyordur İspanyolca nasıl diyeceksin oda İngilizce'den sonra en çok öğrenilen dil. Eğer ileride meslek sahibi olduğunda garanti iş istiyorsan Çince , Japonca dilleri şart kesin iş bulursun o zaman fakat karar yine senin.
(12-07-2013 06:20 PM)SaintMax Yazılan: [ -> ]İngilizce ve İspanyolca demişsin İngilizceyi artık 10 kişiden 4-5 ü biliyordur İspanyolca nasıl diyeceksin oda İngilizce'den sonra en çok öğrenilen dil. Eğer ileride meslek sahibi olduğunda garanti iş istiyorsan Çince , Japonca dilleri şart kesin iş bulursun o zaman fakat karar yine senin.
İspanyolcayı İngilizceden sonra en çok konuşulan dil olduğu için tercih etmeyi düşündüm. Hani az bilinen ulusal bir dil yerine geniş kapsamlı olsun açısından. Şimdi düşününce Çince mantıklı geldi, tüm dünyayla ilişkisi olan teknoloji devi bir ülkenin dilini öğrenmek daha uygun oluyor. Okuduğum bölüm ne olursa olsun Çinçe'yi mutlaka öğrenmeye karar verdim

(12-07-2013 07:26 PM)Snowrusher Yazılan: [ -> ] (12-07-2013 06:20 PM)SaintMax Yazılan: [ -> ]İngilizce ve İspanyolca demişsin İngilizceyi artık 10 kişiden 4-5 ü biliyordur İspanyolca nasıl diyeceksin oda İngilizce'den sonra en çok öğrenilen dil. Eğer ileride meslek sahibi olduğunda garanti iş istiyorsan Çince , Japonca dilleri şart kesin iş bulursun o zaman fakat karar yine senin.
İspanyolcayı İngilizceden sonra en çok konuşulan dil olduğu için tercih etmeyi düşündüm. Hani az bilinen ulusal bir dil yerine geniş kapsamlı olsun açısından. Şimdi düşününce Çince mantıklı geldi, tüm dünyayla ilişkisi olan teknoloji devi bir ülkenin dilini öğrenmek daha uygun oluyor. Okuduğum bölüm ne olursa olsun Çinçe'yi mutlaka öğrenmeye karar verdim 
Çinden daha önemli Japoncayı da unutmamak lazım..
ODTÜ'de okumazsan bi işe yaramaz
çince konusunda arkadaşa katılıyorum adamlar son yıllarda teknolojik açıdan ve ekonomi açısından büyük atılımlar yapıyor.
400 puanın üzerinde bir uluslararası yazacağına hukuk yazmak daha mantıklı geliyor bana şahsen