Merhaba arkadaşlar,
Laptop zaten eski,dökülüyor,c tuşu basmıyor (ekran klavyesiyle yazdım) ekran ile klavyenin bağlandığı sağ taraf kırık.Ölmüş 3gb ramli bi laptop var.Oyunlarda sorun çıkarmaya başladı.Ve ne zaman böyle olsa bağırıyor BEN FORMAT ISTIYORUM ! diye.Her seferinde 20-30 tl vermekte az para değil.Kendim format atmanın YARISINI biliyorum.Yani windowsu kurabiliyorum ama,driverler sorun oluyor.
Düzgün bir format atmak için ne gerekli bana ? Nereden ne diyerek nasıl ne kadara ne alabilirim

http://ninite.com/
Programlar için burayı kullanabilirsin.
Driver içinde driverscanner diye program vardı,iş görür sanırım.
ninite'de format programımı aramalıyım

Format attıkta driveri kaldı

Bence Windows 7 ile driver diye bir sorun kalmadı. Zaten ses, ethernet, yazıcı vb. şeyleri yüklemeye gerek kalmıyor çünkü kendisi yüklüyor. Bir ekran kartı sürücüsü yüklersin. Program olarak ise kullandığın programların setuplarını D diskine veya bir DVD'ye atarsın format sonrası onları yüklersin. Veya uğraşmak istemiyorum diyorsan DriverPack Solution 13 indirirsin sürücüleri bulur yükler. Format sonrası programlar için de kurulum dosyaları var. Sadece çift tıklıyorsun seçtiğin programları tek tek otomatik olarak yüklüyor. Format atmak temelinde kolay birşey hatta marka bilgisayarın varsa kendisi işletim sistemini otomatik yüklüyor zaten.
Hangi adımları uygulamam gerektiğini söyleseniz direk

Öncelikle labtobunda hangi parçalar var bunları bilmelisin. Labtop olduğu için mousetouch bölgesinin oralarında falan etiketleri vardır. Yoksa format atmadan önce CPU-Z mi ne var. Onu indir direk görürsün. Veya aygıt yöneticisinden de bulabilirsin. Olmadı dxdiag'dan da bazılarını görebilirsin. Anakartını makine acılırken siyah kısımda görürsün.
Driverları indirdikten sonra bir yere kopyala. Sadece C'ye atacaksan format, D ye koy. komple formatlayacaksan bir cd veya flashdisk kullan. Format atımını videolu sekilde anlatan yerler var. Disk silme kısmını videoyu izleyerek yapabilirsin. anlatmamı istersen anlatırım nema problema

Formatlama bittikten sonra işletim sistemi kurulur ve sorun hallolur.
Not: Eğer Windows 8 kuracaksan, W8 otomatik yükler driverları.
Masaüstü bilgisayarıma 6 ay arayla format atardım gerçi 1.5 senedir atmıyorum oyun vs oynamadığım için neyse en son format attığım kez ekran kartı driveri vs istemedi eskiden olsa en ince ayrıntısına kadar driverleri yüklemek zorunda kalırdım en son yaptığım da istemedi.