Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Türkiye'de telefon konusu
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Merhaba arkadaşlar,

iPhone 5 sahibiyim.Öncelikle ülkemizde bakarsak,ki yakınlarım bile böyle,bu telefon (Galaxy'ler dahil) bu tip telefonlar,yada telefon sahibi olanlara zengin gözüyle bakıyorlar.Sanki altın külçesi almış gibi.Bizzat öz halam bile aylarca lafını yaptı bu yaşta çocuğa 2 milyarlık telefon,ayda 150-200 tl veriyorlar falan,kendisinde S3 eniştemde 4S var,kıskandılar heralde,neyse.

Sorum şu :

Burda 16 GB 2100 TL'ye satılıyordu ilk çıktığı zamanlar.Amerika Birleşik Devletleri'nden 32 GB' versiyonu 1390 TL'ye falan alınabiliyormuş,ki aylar önce.Şimdi 1200 küsür olmuştur diye tahmin ediyorum.

Bir sonraki telefonum(ki büyük ihtimal siyah olacak,beyaz bayağı çirkin i5)a 2.5 bin küsür vermek istemiyorum.

Kısacası bu olay nasıl oluyor ?
Hocam gümrük vergisi diye bir olay var, en çokta bize kaçıyor bu vergi. Sadece cep telefonu değil en basitinden türkiyede ultra zenginin aldığı x5 araba yurtdışında 9.000-10000€

Yurtdışından getirtme olayları var ama pasaport falan filan uğraşmak gerek diye biliyorum akıllılık yapipta dışardan alıp hattı kapanan çok tanıdığım var.

Ha bu arada artık en düşük ücret alan ameleler bile sırf lüks hayat yaşıyorum izlenimi vermek için iphone5 alıyor. Yani günümüz türkiyesinde yeni model telefon zenginlik göstergesi değil.
Senin halanlar biraz geride kalmış
Ben iphone 5'i ocak ayında aldım. 700 euro o zaman ki kura göre yaklaşık 1800 TL falan ediyordu burda da açtırma parası olarak maliyeye 115 TL yatırdım kendi pasaportuma işlettim. yani yaklaşık 2000 TL ye geldi.o zamanlar Türkiye'de 2500 civarıydı 32 gb ben 500 TL daha ucuza almış oldum. Ama garantisi için ta almanyaya göndermem gerekiyor bir sorun olduğunda. o işte sıkıntı. 500 TL ver burdan al en temizi
Hiç böyle boş işler ile uğraşmayın arkadaşlar yazmış zaten ilerde çok sorun çıkarıyor.
benimde yurt dışından alan arkadaşlarım vardı AT&T firmasından hallediyorlar diye duymuştum
iPhone 5 lerin köşeleri bir zaman sonra eriyormuş içindeki alüminyum mu neyse o görünüyormuş o yüzden siyah renk almayın diyorlar alacaksanız beyaz rengini alın diyorlar bende bu aralar Samsung S3 almayı düşünüyorum..
İnsanları anlamak çok güç kendine telefon aldığını sanırken aslında 2 telefon alıyor ve birine devlet vergi adı altında el koyuyor ve buna ses çıkarmıyorlar. Kendi adıma konuşayım ben yurt dışına çıkan akraba arkadaş ne varsa gelirken son model telefonumu tabletimi sipariş ederim öyle alırım.
(07-26-2013 10:19 PM)Boğaçhan F. Yazılan: [ -> ]benimde yurt dışından alan arkadaşlarım vardı AT&T firmasından hallediyorlar diye duymuştum

eytiyenti
(07-28-2013 01:06 PM)Shy Yazılan: [ -> ]
(07-26-2013 10:19 PM)Boğaçhan F. Yazılan: [ -> ]benimde yurt dışından alan arkadaşlarım vardı AT&T firmasından hallediyorlar diye duymuştum

eytiyenti

sen iyice coşturdun ya, hadi bakalım.
Referans Adresler