Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: ISINMA SORUNu
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Bugün güç kaynağı ve ekran kartı aldım kasanın içinde yer kalmadı.Battlefield 3'e giriyorum ultra 1920x1080 oynuyorum 60 fps 10 dk geçiyo 20 fps ye düşüyo ısı değerlerine baktım ekran kartı 40'dan 75 e fırladı işlemci 30'dan 60'a çıkıyo ekran kartından çok soğuk bi hava geliyo ama acayip kasıyo psudan gelen hava direkt olarak ekran kartına vuruyo sanırım bu yüzden bu sorunu nasıl çözebilirim kapağı açsam ısı düşermi ?
Soracağına dene bir süre Smile
Kasa içi ferahlık tabikide önemlidir.Şu yöntemlerle düşürebilirsin;

İşlemci için :

-Termal Macun Yenileme
-Eğer soğutucu varsa (kule tipi) ekstra 1 adet fan takarak egzoz fanına yönlendir sıcak havayı

Ekran kartı için :

-GPU üzerine macun veya diş macunu sürebilirsin (soğutucuyu söküp çekirdeğe ulaşman lazım)

Genel Isı için :

-Kasaya delikler açarak ekstra fan takman ve bu fanı sirkülasyon oluşturacak şekilde yerleştirmen bileşen ısılarını düşürecektir
(06-22-2013 05:43 PM)Boğaçhan F. Yazılan: [ -> ]Kasa içi ferahlık tabikide önemlidir.Şu yöntemlerle düşürebilirsin;

İşlemci için :

-Termal Macun Yenileme
-Eğer soğutucu varsa (kule tipi) ekstra 1 adet fan takarak egzoz fanına yönlendir sıcak havayı

Ekran kartı için :

-GPU üzerine macun veya diş macunu sürebilirsin (soğutucuyu söküp çekirdeğe ulaşman lazım)

Genel Isı için :

-Kasaya delikler açarak ekstra fan takman ve bu fanı sirkülasyon oluşturacak şekilde yerleştirmen bileşen ısılarını düşürecektir

kasadaki herşey buz gibi sadece şu psu ısınıyo anlamadım ekran kartı buz gibi hava üflüyo ama 75 derece gösteriyo anlamadım bu olayı bide kasamda yer kalmadı herşey sıkışık yeni kasa almam bu sorunu çözermi
Kökten çözüm istiyorsan ve bilgisayar kasan o 50 liralık dandik kasalardan ise hiç düşünmeden iyi bir kasa almanı öneririm. Birde kasanın kapağını çıkarma o zaman daha ısınır yaz ayındayız malum hepsiburada.com da soğutucular var eğer bunlarla uğraşmak istemezsen su soğutmalı sistemlerden dene bu yönten %100 çözümdür.. Big Grin
Kasa Tavsiyem Budur

Ama diğer bileşenler ısınmayıp sadece psu da ısınma oluyor ise aldığın yere bir götür sorun varmı test etsinler
(06-22-2013 09:01 PM)Boğaçhan F. Yazılan: [ -> ]Kasa Tavsiyem Budur

Ama diğer bileşenler ısınmayıp sadece psu da ısınma oluyor ise aldığın yere bir götür sorun varmı test etsinler

anlamadım bende ekran kartı buz gibi hava püskürtüyo ama az önce war z oynarken 90 derece oldu anlamadım herhalde sıkışıklıktan bildiğin tek fanı kablolar sardı
Referans Adresler