Dünya'nın neresinde olursa olsun, emekçilerin birlik ve dayanışmalarının,haksızlığa karşı direnişlerinin zafer günü olan 1 Mayıs kutlu olsun.
Ne yazık ki Türkiye'de 1 Mayıs özgürce kutlanamıyor.Emekçilerin kazanılmış haklarını kutlama istekleri ulaşım kısıtlaması, meydanlarda bulunmalarının yasaklanması, fişleme ve daha bir çok kısıtlayıcı engellemelerle sınırlandırılmıştır.
Gönül isterdiki keşke taş ve sopalarla kutlanmasaydı.
(05-01-2013 10:27 PM)M.K Yazılan: [ -> ]Gönül isterdiki keşke taş ve sopalarla kutlanmasaydı.
Onu yapanlar azınlık zaten. Bütün medya onu çekti. Bunların yüzünden işçilerin hakkı yeniyor. İşçiler yaptı deniyor. Halbuki bunları yaptıklarına terörden bir fark söylermisiniz bana ??
(05-01-2013 10:42 PM)ibrahmsr Yazılan: [ -> ] (05-01-2013 10:27 PM)M.K Yazılan: [ -> ]Gönül isterdiki keşke taş ve sopalarla kutlanmasaydı.
Onu yapanlar azınlık zaten. Bütün medya onu çekti. Bunların yüzünden işçilerin hakkı yeniyor. İşçiler yaptı deniyor. Halbuki bunları yaptıklarına terörden bir fark söylermisiniz bana ??
Haklısın dostum bir kaç provakatör yüzünden kendi bayramlarında ezilen gene işçi emekçi oldu şu haberi okuyunca için burkuldu bilemedim...
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23182918.asp
Bu cevabımda konuyu yazan arkadaşa olsun. Hani diyorsunuz ya kısıtlama gelindi, engellendi. Bugün Taksim'de eğer o kutlamalar yapılsaydı ben görürdüm o çukurlarda işçileri sizin beyninizi medya vs. yıkıyor. Biraz gözünüzü açıp bakamıyorsunuz. YAZIK !!!
![[Resim: mnu75.jpg]](http://k1305.hizliresim.com/19/1/mnu75.jpg)
(05-01-2013 11:57 PM)ibrahmsr Yazılan: [ -> ]Bu cevabımda konuyu yazan arkadaşa olsun. Hani diyorsunuz ya kısıtlama gelindi, engellendi. Bugün Taksim'de eğer o kutlamalar yapılsaydı ben görürdüm o çukurlarda işçileri sizin beyninizi medya vs. yıkıyor. Biraz gözünüzü açıp bakamıyorsunuz. YAZIK !!!
![[Resim: mnu80.jpg]](http://k1305.hizliresim.com/19/1/mnu80.jpg)
![[Resim: mnu75.jpg]](http://k1305.hizliresim.com/19/1/mnu75.jpg)
Bundan önceki yıllarda o çukur ordamıydı ?
(05-02-2013 08:17 AM)Peasant Yazılan: [ -> ] (05-01-2013 11:57 PM)ibrahmsr Yazılan: [ -> ]Bu cevabımda konuyu yazan arkadaşa olsun. Hani diyorsunuz ya kısıtlama gelindi, engellendi. Bugün Taksim'de eğer o kutlamalar yapılsaydı ben görürdüm o çukurlarda işçileri sizin beyninizi medya vs. yıkıyor. Biraz gözünüzü açıp bakamıyorsunuz. YAZIK !!!
![[Resim: mnu80.jpg]](http://k1305.hizliresim.com/19/1/mnu80.jpg)
![[Resim: mnu75.jpg]](http://k1305.hizliresim.com/19/1/mnu75.jpg)
Bundan önceki yıllarda o çukur ordamıydı ?
Taksim meydanı tamamen yayalaştırılıyor. Bu çukur o yüzden.
2009 Nisan'ında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verilen önergeden sonra 1981'den sonra tekrar resmi bayram olarak kabul edildi.
2009 Nisan Taksim'e çıkılmasına izin verilmedi.
2010 1 Mayıs 140 bin kişinin katılımıyla Taksim'de kutlandı. (Resmi rakamlara göre).
2011 yılında da Taksimde kutlanılmıştır, 2012'de de !!!