Beyler sabah hastaneye gittiğimde bir suriyeli çocuk 5-6 yaşında çocuk solunumu durmuş olarak geldi,bide abisi yada babası bomba düşmüş bulundukları yere çok kötüydü durumları.Devlet suriyelilere ayda 400 $ para veriyormuş Türkiyede kamplarda kalırlarsa;Ama Türkiyeye gelenler ya şanslılar yada maddi gücü iyi olanlar.Adamların gelicek parası gücü olmadığı için bu durumdalar. Öğlende başka suriyeli geldi ayağını camla kesmiş ben acil kapısı önündeydim adam bmw ile geldi iphone 4s falan vardı
( i phone zenginlik göstergesi değil biliyorum,ama tipinden giyinişinden belliydi) ve ingilizce biliyormuş konuştuk biraz otelde kalıyormuş üstelik dikiş attım .Bahşiş bile vermeyi teklif etti , kabul etmeyip yolladım.
Aklıma da o çocuk geldi, adalet işte biri gezerken biri can çekişiyor neden fakirlikten
Kapitalizm işte ne yaparsın
Suriyeden buraya sığınan insanlar arasında yada Türkiye'de,yada Avrupa'da,yada Dünya'da zaten bu durum böyle.Bu hiç değişmiyecek ki.Zengin olan fakire göre her zaman daha mutlu,daha gönlü açık ve daha burnu havada gezicek ve fakir ezilicek.Dünya böyle.Yalnızca bir forumda böyle bir konu insanları uyaramaz maalesef.
Not : Senin konu açmana saçma falan demedim.Sadece tüm Dünya'da ki insanlara ulaşamaz dedim.
(04-03-2013 08:39 PM)Dante Yazılan: [ -> ]Suriyeden buraya sığınan insanlar arasında yada Türkiye'de,yada Avrupa'da,yada Dünya'da zaten bu durum böyle.Bu hiç değişmiyecek ki.Zengin olan fakire göre her zaman daha mutlu,daha gönlü açık ve daha burnu havada gezicek ve fakir ezilicek.Dünya böyle.Yalnızca bir forumda böyle bir konu insanları uyaramaz maalesef.
Not : Senin konu açmana saçma falan demedim.Sadece tüm Dünya'da ki insanlara ulaşamaz dedim.
Tüm dünyaya ulaştırmak için açtığını sanmıyorum
(04-03-2013 08:39 PM)Dante Yazılan: [ -> ]Suriyeden buraya sığınan insanlar arasında yada Türkiye'de,yada Avrupa'da,yada Dünya'da zaten bu durum böyle.Bu hiç değişmiyecek ki.Zengin olan fakire göre her zaman daha mutlu,daha gönlü açık ve daha burnu havada gezicek ve fakir ezilicek.Dünya böyle.Yalnızca bir forumda böyle bir konu insanları uyaramaz maalesef.
Öyle bir niyetim yok sadece başımdan geçen tanık olduğum olayı sizlerle paylaşmak istedim
Suriyedeki olaylar dursa keske yazik insan kendi halkina nasil boyle davranir?
türkiye kendi halkına asgari ücret suriyeye 400 dolar veriyor yazık
sadece suriyelilere verseler gene iyi somalililer var bizim burda adamın elinde iphone 5 hayır zengin falan olsa anlarımda somaliden gelmiş ne kadar zengin olabilir ki? hem türkiye para veriyor hem birleşmiş milletlerden. para verilsin umrumda değil ama oraya buraya zam yaparak o halklara para verilecekse mümkünse benden vergi almasınlar ben etrafımdaki fakirleri doyururum aksarayın yarısı fakirken somalililer ellerinde iphonelarla sokaklarda geziyor sinir oluyorum. versene bizim gelir düzeyi düşük olan insanlarada o kadar para?