Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Kablosuz internet ve Laptop
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Beyler ben masaüstü bilgisayara modemden kablo takıp öyle internet bağladım. Şimdi bir de laptopum var ancak ondan kablosuz internete bağlanamıyorum.

Şifresini de biliyorum ama girince kabul etmiyor. Ayarlardan değişik bir moda alınca da listede yanında X işareti geliyor yine bağlanmıyor.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum Smile

Düzenleme:

Bir sorum daha var. İlk sorunu hallettik Smile

Ayarlarda gizli ağ var. Ben ağın başkaları tarafından görülmesini istemiyorum. Telefondan bağlanırken gizli ağ seçeneği var ağ adını yazıyorum ancak olmuyor. SSID yazıyor, bu nedir ?

Laptoptan nasıl bulacağım gizli ağı ?
192.168.2.1 olması lazım ordan solda menü var KABLOSUZa tıkladığında sağ tarafta "Kablosuz Ağ Etkin" yazıp yanında da bir kutucuk olur, o kutucuk işaretli mi ?
(02-17-2013 08:48 PM)Zafer Ulaş Yazılan: [ -> ]192.168.2.1 olması lazım ordan solda menü var KABLOSUZa tıkladığında sağ tarafta "Kablosuz Ağ Etkin" yazıp yanında da bir kutucuk olur, o kutucuk işaretli mi ?

Hayret o kadar ince detaya indim orayı gözden kaçırmışım Smile Tiklemiştim ama Tamam yerine Tarama ya basmıştım o zaman, ondan olmamış anlaşınlan.

Eyvallah Smile
Ayarlarda gizli ağ var. Ben ağın başkaları tarafından görülmesini istemiyorum. Telefondan bağlanırken gizli ağ seçeneği var ağ adını yazıyorum ancak olmuyor. SSID yazıyor, bu nedir ?

Laptoptan nasıl bulacağım gizli ağı ?
(02-17-2013 09:00 PM)Ruvale Yazılan: [ -> ]
(02-17-2013 08:48 PM)Zafer Ulaş Yazılan: [ -> ]192.168.2.1 olması lazım ordan solda menü var KABLOSUZa tıkladığında sağ tarafta "Kablosuz Ağ Etkin" yazıp yanında da bir kutucuk olur, o kutucuk işaretli mi ?

Hayret o kadar ince detaya indim orayı gözden kaçırmışım Smile Tiklemiştim ama Tamam yerine Tarama ya basmıştım o zaman, ondan olmamış anlaşınlan.

Eyvallah Smile

Laptoptan nasıl bulacağım gizli ağı

KABLOSUZ
Kablosuz Ağ Ayarları
SSID'nin yanında SSID gizle yazar onun altındaki kutucuk Big Grin Ama gizli ağı sadece kablolu ethernetle girerken görebiliyorsun diye biliyorum o da ayrı mesele. Şifre koysan daha pratik değil mid Big Grin ?
MAC adresi filtreleme yapabilirsin. Gireceğin bilgisayarların MAC adreslerini modeme ekleyip izin ver dersin, başka biri modemine bağlanmak istediğinde MAC adresi ekli olmadığı için giremeyecek. İnternette araştırma yaparsan daha detaylı anlatımlar bulabilirsin.
Referans Adresler