Almanyadan Galaxy S3 Geliyor geldikten sonra kullanabilmem için neler yapmam gerekiyor pasaport kayıt olayı varmış eğer kayıtsız gelirse şartlar neler pasaport kaydını nereden yaptırabilirim . Kaç Lira ücret alınıyor ? Yardımlarınızı bekliyorum .
Pasaportun varsa kaydedebilirsin en fazla 5-10 taş çatlasa 20
Kayıt ücretleri eskiden azdı fakat en son 100 liraya yükseltmişlerdi sanırım.
almanyadan getirteceksen s3 değil iphone getirt ki verdiğin paraya değsin. ben almanyadan iphone 5 getirttim. henüz pasaporta kayıt yaptırtmadım çünkü ne olur ne olmaz ailemden birinin pasaportuna kayıt ettirecem

Cihazın faturası olmak zorunda ..
Getiren şahsın kendi pasportuna kayıtlı olmak zorunda...Son bir yıl içerisinde giriş çıkış yapmış olmalı ve sadece yılda bir cihaz aynı pasporta kayıt yaptırılmalı..
Tüm işlemler tamam ise T.İ.M (Turkcell İletişim Merkezi) Sana kayıt işlemi yapacak ve yeni kanuna göre notere ücret yatırmak zorundasın..
Not; TİM'de müdürlük yaptığım zamanlarda noter işlemi yoktu.. Ancak şimdiki kanuna göre noter işlemi var ve ücretinin ne kadar olduğunu bilmiyorum.. Sana en yakın TİM'e danış yardımcı olmak ZORUNDA..
Cihaz kayıtlı olmadığı durumda; Türkiye ülke sınırları içerisine girdği andan itibaren 1 ay içerisinde şebeke hatası verecek..
Dostum 110 tl 100 tl vergi 10 tl bayinin aldığı ücret karşılığında 1 ay içinde yurt dışına çıkmış HERHANGİ birinin pasaportuna cihazını kaydettirebilirsin kaydettirmesen 1-2 ay içinde cihazın hiç bir hat kabul etmez şebeke yok hatası verir. İphone getirirsen pasaport kaydı şart kaçarı yok ama iPhone harici telefonlarda imai numarası değiştirilebiliyor yani yurt içindeki bir 3310 un imai numarası senin telefonunda değiştiriliyor ve cihazın pasaporta kaydedilmeden zaten kayıtlı olan bir imai numarasına sahip oluyor bu daha ucu olur 30 tl civarı tutar ama ben uğraşamam dersen pasaportu alıp herhangi bir telefon bayisinden kayıt yaptırabilirsin.
(01-21-2013 11:49 PM)M.K Yazılan: [ -> ]Dostum 110 tl 100 tl vergi 10 tl bayinin aldığı ücret karşılığında 1 ay içinde yurt dışına çıkmış HERHANGİ birinin pasaportuna cihazını kaydettirebilirsin kaydettirmesen 1-2 ay içinde cihazın hiç bir hat kabul etmez şebeke yok hatası verir. İphone getirirsen pasaport kaydı şart kaçarı yok ama iPhone harici telefonlarda imai numarası değiştirilebiliyor yani yurt içindeki bir 3310 un imai numarası senin telefonunda değiştiriliyor ve cihazın pasaporta kaydedilmeden zaten kayıtlı olan bir imai numarasına sahip oluyor bu daha ucu olur 30 tl civarı tutar ama ben uğraşamam dersen pasaportu alıp herhangi bir telefon bayisinden kayıt yaptırabilirsin.
Bunu bende duymustum Galaxy S3 Getircem telefoncular İMAİ numarasını değiştirebiliyormus bu yasalmıdır ayrıyetten Android uygulamalarında update edince telefon İMAİ numarası tekrar patlıyormuş ?