Müziği sevdiğimden dolayı bir enstrüman çalmak istiyorum. Fakat gitar ve bağlama arasında gidip geliyorum. Sesim de ne çok kötü ne de çok iyi. Çalmaya yeni başlayacağım, hiçbiri hakkında tecrübem yok ancak müzik kulağım iyidir, notaları seçip çıkartabiliyorum. Kendi kendime de bir şeyler yapabileceğime güveniyorum.
Velhasıl-ı kelam; ikisini de çalmış veyahut biri hakkında tecrübesi olan arkadaşlardan önerilerini bekliyorum.
#Bağlama eskidi,tarzın neyse onu çal vs. yorumları hariç

Gitar daha özgün... Kıza gidip gel sana bağlama çalayım denir mi la ?
Dedeme kalsa baglama cal der ama bana kalsa gitar calmani oneririm bende gitar calmayi cok istiyorum ama hic firsatim olmadi
Bağlama derim. Ama sesim fena değil diyorsan, gitar bir adım öne geçer
Gitarla kızlarda büyük etki yaratırsın. Ben kendim gitar çalıyorum, gitar biraz daha kolay bağlamaya göre ama aile arasında saz daha çok gidiyor mesela benim babam saz çalmam taraftarı gitarı sevmiyor.
Eğer mesela kız tavlamaksa bağlama veya gitar farketmez kızlar müzikle uğraşan her erkekten hoşlanır gitarın etkisi bağlamanın etkisizliği bir şehir efsanesidir.Ama eğer mesele sen ve müziğe başlama isteğinse kafana göre takıl iki enstrümanı dinle ve hangisi kulağına hoş geliyorsa ona başla.
5 yıldır akustik-klasik gitar çalıyorum.. Eğer müziğe çok bağlıysan tek enstrüman yetmez. Gitarla başlarsın , üstüne bağlama-saz eklersin , kemana geçersin . Elinde ne varsa onla başla derim.
; Gitarda ritim , arpej , solo vardır ama bunları bağlamada da atabilirsin. Yapan var

. Ama bağlamadaki o havayı alamayabilirsin. Nadir alırsın yani. Şahsen bağlama, org veya keman birini de ek olarak çalmak istiyorum

.