Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: HDMI kablosu ile PC bağlantısı. Ses sorunu
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Turgay ile Metin anlatmaya çalışmış ancak dikkat edilmesi gereken noktalar var.

1* HDMİ, hem ses hem görüntüyü aynı kablodan yüksek çözünürlüklü aktarır.
2* Ekran kartının güncel ve Full sürücüsünü kurmanı kimse söylememiş ne yazık ki.Sonuçta ekran kartından çıkış alıyorsun ve GPU nun HD Ses sürücüsü yüklemesi lazım.
3* GPU kontrol panelden Sesin aktif olduğunu kontrol et.
4* Windows Denetim masasından Ses Aygıtlarına girip varsayılan ses aygıtının , kullandığın ekran kartının HD ses aygıtı olduğunu kontrol etmen lazım.

Örneğin ; GPU sürücüsünü yüklemeden Windows 7 vaya Windows 8 de Ekran kartından HDMİ kablosu ile görüntü alırsın ancak ses alamazsın.Diyelim ki yükledin o zaman ayarlamaları yapman gerekecek.

Not : Aşağıdaki resimler Nvidia kartlara göredir.
[Resim: Nvidia_Settings.png]
[Resim: 64af4f4d.jpg]
(11-29-2012 12:54 AM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ]
(11-29-2012 12:26 AM)NewCenk Yazılan: [ -> ]
(11-29-2012 12:25 AM)0xqreenn Yazılan: [ -> ]arkadasim ppcye hoparlor tak cunku sen pcyi tvye bagliyarak sadece goruntunun geldigi yeri degistirdin anliyacagin pcye monitor yerine tv bağladin Smile

Hoparlör lazım yani teşekkür ederim +1victory.gif

alakası yok. HDMI ile hem görüntü hem ses aktarılır. Bilgisayardan ses çıkışı alamazsın. Ben PC'den hem monitör hem TV(HDMI) ile görüntü alan biri olarak sesi TV'den alıyor olman lazım. Fakat şöyle bir durum var. Televizyon açıkken bağlarsan ses alamazsın. Yani TV'de yayın akışı varken HDMI takar ve görüntü INPUT'unu değiştirsen HDMI olarak ses çıkmaz. Bunun için TV kapatacaksın HDMI modunda. HDMI kablonun TV girişini çıkarıp takacaksın ve TV açacaksın. TV açtığında direk PC görüntüsü gelirse ses alabilirsin.

Alakası yok o zaman 2 tane HDMI tak biri digiturk birisi d smart olsun aynı durumun soz konusu olması lazım ama olmuyor m045.gif
Y arkadaşlar ben pc hdmı kablosunu takıyorum ses takıyorum ve o 2 vidalı pc monitroü olan tv dede olan pc girişini de takıyorum hepsini birlikte fakat pc modunu seçinde ses var ama hd görüntü ve ses yok hdmı moduna geçince ses yok görüntü hd çözünürlük yüksek ve şöyle bir şey denedim kulaklığı taktım ses geldi anlatabildim mi ?
(11-29-2012 01:42 AM)ibrahmsr Yazılan: [ -> ]kardeşim muhtemelen xp kullanıyorsun yada vista(tam emin değilim) win7 de ses çıkıyor arkadaşım

Win7
(11-29-2012 08:09 PM)NewCenk Yazılan: [ -> ]Y arkadaşlar ben pc hdmı kablosunu takıyorum ses takıyorum ve o 2 vidalı pc monitroü olan tv dede olan pc girişini de takıyorum hepsini birlikte fakat pc modunu seçinde ses var ama hd görüntü ve ses yok hdmı moduna geçince ses yok görüntü hd çözünürlük yüksek ve şöyle bir şey denedim kulaklığı taktım ses geldi anlatabildim mi ?
(11-29-2012 01:42 AM)ibrahmsr Yazılan: [ -> ]kardeşim muhtemelen xp kullanıyorsun yada vista(tam emin değilim) win7 de ses çıkıyor arkadaşım

Win7

Televizyonu ses aygıtı olarak algılamıyordur. Ses için olan kabloyu (hatırladığım akdarıyla öyle bir kablo olması lazım) Ses kartının doğru girişine taktığından emin misin ?
(11-29-2012 08:09 PM)NewCenk Yazılan: [ -> ]Y arkadaşlar ben pc hdmı kablosunu takıyorum ses takıyorum ve o 2 vidalı pc monitroü olan tv dede olan pc girişini de takıyorum hepsini birlikte fakat pc modunu seçinde ses var ama hd görüntü ve ses yok hdmı moduna geçince ses yok görüntü hd çözünürlük yüksek ve şöyle bir şey denedim kulaklığı taktım ses geldi anlatabildim mi ?

Win7

Sanırım ekran kartının HD ses sürücüsünü kurmamışsın.

örn: NVİDİA HD SES SÜRÜCÜSÜ diye geçebilir.
Televizyonunda 3D özelliği varsa NVİDİA 3D Vision Sürücüsünüde yüklemeni öneririm.
(11-29-2012 08:33 PM)Zafer Ulaş Yazılan: [ -> ]

Win7

Televizyonu ses aygıtı olarak algılamıyordur. Ses için olan kabloyu (hatırladığım akdarıyla öyle bir kablo olması lazım) Ses kartının doğru girişine taktığından emin misin ?

evet
Ne yapmalayım bana onu söylermsiniz neyi nası nereye takam Smile
Bir şeyi bir şeye takmıycan bilgisayarına indireceksin HD ayarları.
tamam tamam bunu araştırmamıştım bilmiyodum Big Grin
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler