Daha çok araştırma var mesela IQ ya göre ülkelerin allaha inanmayan topluluk oranını gösteren bir çizelge vardı fakat paylaşamıyorum çok uzun fakat şunu söyleyebilirim IQ yükseldikçe allaha inanç azalıyor fakat çok yüksek baskı olan ülkemiz,arap ülkeleri ve diğer müslüman ülkelerinde oran %1.5-2 yi geçmiyor.
Aynen... Zeka yükseldikce inanç azalıyor... Ateistlere malzeme çıktı...
Aşırı zeki insanlar soyut ve manevi şeylere pek inanmıyorlar.Aslında banada mantıklı gelmiyor fakat dinime saygım ve sevgim sonsuz.
IQ yükseldikçe Allah'a inanç değil herşeye inanç azalıyor bunun sebebi IQ ne kadar fazla ise sorgulama merak gibi özellikler artıyor ve bir yerden sonra hiç bir dinin mükemmel olmadığı eldeki kaynakların tüm sorulara cevap verememesi, soyut bir şeye inanma gibi türlü sorunlar baş gösteriyor.
Ancak biz Müslümanlar önce kabul edip sonra anlamaya çalışırız eğer önce anlamaya çalışsa idik büyük bir çoğunluğumuz en geniş anlamda ateist olurdu neyse bu konu gercekten hassas bir konu ve pekte yoruma açık değil gibi.
İnancın fazla olduğu yerlerde ''Allah yaratmış o bilir'' mantığı var o yüzden böyle. Ve çok yanlış anlaşılan bir şey var sorgulayan her insan ateist değildir sadece öğrenmeye açtır. Bende mesela çoğu şeyi okudum niye böyle diye sorguladım ve gerçekten de her şey bir düzene göre yaratılmış.
Sonuç olarak bizim ülkemiz ''sorgularsan ateist olursun boşver allah doğruyu bilir'' mantığından vazgeçmediği sürece hep böyle düşük olacağız
Ben zamanında 135+ alan okula gitmşitim, izmirliler bilir. İzmirbilsem var narlıderede, ona. Ve Türkiyenin ortalama IQsu fazla aşağı çekilmiş bence, bu kadar salak değil bu memleket United States'in de ortalama IQ sunun 45 olmasını beklerdim.
Zaten orada tartışmalı olan ibaresi var gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan ülkelere yaptığı küçük düşürüm olarak nitelendirebiliriz durumu.
(11-25-2012 02:49 PM)M.K Yazılan: [ -> ]IQ yükseldikçe Allah'a inanç değil herşeye inanç azalıyor bunun sebebi IQ ne kadar fazla ise sorgulama merak gibi özellikler artıyor ve bir yerden sonra hiç bir dinin mükemmel olmadığı eldeki kaynakların tüm sorulara cevap verememesi, soyut bir şeye inanma gibi türlü sorunlar baş gösteriyor.
Ancak biz Müslümanlar önce kabul edip sonra anlamaya çalışırız eğer önce anlamaya çalışsa idik büyük bir çoğunluğumuz en geniş anlamda ateist olurdu neyse bu konu gercekten hassas bir konu ve pekte yoruma açık değil gibi.
IQsu düşük olan adama gelip, seni bu kelebek doğurdu desen, ona bile inanır. Ana sebep bu bence.
Sırf dikkat çekmek için dini sorgulamadan ateist olanların zekaları tartışılır. Hatta tartışılmaz onlar safi gerizekalı olurlar.
(11-25-2012 08:55 PM)Avenger Yazılan: [ -> ]Sırf dikkat çekmek için dini sorgulamadan ateist olanların zekaları tartışılır. Hatta tartışılmaz onlar safi gerizekalı olurlar.
dikkat çekmek için ateist olan, orasını burasını jiletleyince havalı artist göründüğünü sanandan farksızdır