Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Stres düşünme yeteneğini yok ediyor!
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Kronik stres, beyinde sorun yaratan bir numaralı zanlı. Bu konuda McGill Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sonia Lupien şunları söylüyor:

"Kortizol adı verilen stres hormonunun üst sınırlarda seyretmesi, zaman içinde beynin bellek merkezi hipokamp'ın büzülmesine yol açabiliyor."

Dharma Khalsa da böylelikle kısa dönemli hafıza sistemi bozularak beyin hücrelerinin yaşlanma sürecinin hızlandığına dikkat çekiyor.

Uzmanlar bu sorunun çözüm anahtarının gevşemeyi (rahatlamayı) öğrenmek olduğunu ifade ediyor.

Khalsa'nın araştırması günden güne stresi azaltarak belleğin geliştirileceğini ortaya koyuyor.

Bu şekilde IQ'nuzla birlikte moraliniz de yükseliyor.

Stres düşünme yeteneğini yok eder ve sizi yaşlandırır. Stresle birlikte salgılanan stres hormonu kortizon hatırlama yeteneğini zayıflatır. Stres hormonu aptallaştırır, beynin bellekle ilgili bölümündeki hücrelere zarar verir. Stresle baş etmeyi öğrenin. Yoga ve meditasyon egzersizleri stresi yok eder, yaratıcılığı artırır, depresyonu önler ve yaşlanmayı geciktirir.
bu warrock u oynayan adam stres depolarSmile
fps tarzı oyunlar (warrock cs gibi) gerçek zamanlı savaş oyunları insanı oyunun bi parçası olarak görmesini sağlıyor o yüzden olumsuzluklarımız yada o gün moral bozukluğu gibi oyunda kötü oynamamızı sağlıyo ^^
(03-09-2010 10:55 AM)Soner Ağdaş Yazılan: [ -> ]fps tarzı oyunlar (warrock cs gibi) gerçek zamanlı savaş oyunları insanı oyunun bi parçası olarak görmesini sağlıyor o yüzden olumsuzluklarımız yada o gün moral bozukluğu gibi oyunda kötü oynamamızı sağlıyo ^^

aynen Big Grin
(03-09-2010 10:55 AM)Soner Ağdaş Yazılan: [ -> ]fps tarzı oyunlar (warrock cs gibi) gerçek zamanlı savaş oyunları insanı oyunun bi parçası olarak görmesini sağlıyor o yüzden olumsuzluklarımız yada o gün moral bozukluğu gibi oyunda kötü oynamamızı sağlıyo ^^

evet haklısın
(03-09-2010 10:50 AM)xhamster Yazılan: [ -> ]bu warrock u oynayan adam stres depolarSmile

%100 Katılıyorum Bazı Yerler Oluyor Adama Kafayı Yedirtiyorlar Smile
Bende katılıyorum streslı bir gun gecırdıgımızde ve basımız agrıyorsa bu oyunumuzada kotu bı seklıde yansıyor en ıyısı 1/2 saat dınlendıkden sonra oynamak eger stresli bir gün gecırmıssek ve basımız agrıyorsa...
Kendimden bi' örnek vereyim;

-Ben gece geç yatıpta, gündüz geç uyanırsam oyunu gün boyu adam gibi oynayamam. Çünkü stres, baş ağrısı, sıkıntı olunca oyuna konsantre olamıyorum.
Fakat akşam erken yatıp, sabah erken kalkıp oyuna girersem eğer, ciddi anlamda harika bir performans sergiliyorum. Yani kısacası oyunu süper bi' şekilde oynamak için, stres, sıkıntı gibi şeylerin olmaması gerekir.

(Stres düşünme yeteğini yok eder, çünkü stresin geldiği yerden düşünce özgürlüğü kısıtlanır.)
ben warrock yüzünden delircem artık Smile

Evet soner abi Big Grin
Referans Adresler