(10-23-2012 07:09 PM)h4lukg Yazılan: [ -> ]Aga deistlerin ki küllüyen saçmalık madem tanrıya inanıyorsun niye dine inanmıyorsun ki? Hadi ateistleri bir nebze anlarım hayatlarında normal olmayan şeyler gerçekleşmiştir falandır filandır da hem tanrıya inanıp hem dine karşı çıkmak ne demek Tanrı kelimesini getiren zaten dinler
Tanrı kelimesini getiren dinlermi ? asdasdf.Binyıllardır tanrı kavramı var eski çağlardan bir deist olarak Cicero ' yu örnek olarak gösterebilirim mesela.Ayrıca dinlerdeki tanrı kavramıyla deizmdekinin birbiriyle alakası yok.Deizm'de tanrının sadece evreni yarattığı kabul görülür dinlerdeki tanrının üzülmesi , sinirlenmesi gibi insanlara özel değerleri kabul etmez.
Okumanı tavsiye ederim ( anlıyarak )
Ayetler doğrudur kuranmeali.com 'dan bakabilirsin.Müslümansın sanırım , iznin olursa birkaç soruda sormak isterim.Ayrıca imzamada bakmanı öneririm.
(10-23-2012 07:09 PM)h4lukg Yazılan: [ -> ]Aga deistlerin ki küllüyen saçmalık madem tanrıya inanıyorsun niye dine inanmıyorsun ki? Hadi ateistleri bir nebze anlarım hayatlarında normal olmayan şeyler gerçekleşmiştir falandır filandır da hem tanrıya inanıp hem dine karşı çıkmak ne demek Tanrı kelimesini getiren zaten dinler
Cunku dinler;bir yasam sekli,bir kultur ve kati kurallari olan,insanlar tarafindan sekillendirilmis ve yine insanlar tarafindan hukmedilen bir kavramlar toplulugudur.Dikkat edersen herhangi bir dinin en basit ana kurali ustunde dahi insanlarin farkli tutum ve davranis sekilleri varir.Oysa dinsel kurallar KESIN olmak zorunda degil midir? Buda dinin insan tarafindan sekillendirildiginin en guzel orneklerinden sadece bir tanesidir.Madem tek Tanri varsa tek din olmalidir degil mi? Ama uc tane ana din ve bunlarin cesitli alt inanislari var(mezhepler) Buda dinlerin baslangicta gercek ve saf olsalarda,insan tarafindan mudahalesinin sonucudur.Bunlarin hepsi sahsi gorusumdur.
(10-23-2012 09:08 PM)ezikkaan Yazılan: [ -> ]Cunku dinler;bir yasam sekli,bir kultur ve kati kurallari olan,insanlar tarafindan sekillendirilmis ve yine insanlar tarafindan hukmedilen bir kavramlar toplulugudur.Dikkat edersen herhangi bir dinin en basit ana kurali ustunde dahi insanlarin farkli tutum ve davranis sekilleri varir.Oysa dinsel kurallar KESIN olmak zorunda degil midir? Buda dinin insan tarafindan sekillendirildiginin en guzel orneklerinden sadece bir tanesidir.Madem tek Tanri varsa tek din olmalidir degil mi? Ama uc tane ana din ve bunlarin cesitli alt inanislari var(mezhepler) Buda dinlerin baslangicta gercek ve saf olsalarda,insan tarafindan mudahalesinin sonucudur.Bunlarin hepsi sahsi gorusumdur.
Katılıyorum , yorumun için teşekkürler.Buraya bakmanıda tavsiye ederim ;
Ayetler gerçektir isteyen kuranmeali.com gibi sitelerden kontrol edebilir.
(10-23-2012 09:08 PM)ezikkaan Yazılan: [ -> ]Cunku dinler;bir yasam sekli,bir kultur ve kati kurallari olan,insanlar tarafindan sekillendirilmis ve yine insanlar tarafindan hukmedilen bir kavramlar toplulugudur.Dikkat edersen herhangi bir dinin en basit ana kurali ustunde dahi insanlarin farkli tutum ve davranis sekilleri varir.Oysa dinsel kurallar KESIN olmak zorunda degil midir? Buda dinin insan tarafindan sekillendirildiginin en guzel orneklerinden sadece bir tanesidir.Madem tek Tanri varsa tek din olmalidir degil mi? Ama uc tane ana din ve bunlarin cesitli alt inanislari var(mezhepler) Buda dinlerin baslangicta gercek ve saf olsalarda,insan tarafindan mudahalesinin sonucudur.Bunlarin hepsi sahsi gorusumdur.
Belirttigim gibi ayetler gercek olabilirler ancak ben suanda saf olduklarina inanmiyorum.Bize farkli ulastiklarina icine insan elinin bulastigina inaniyorum
Belirttigim gibi ayetler gercek olabilirler ancak ben suanda saf olduklarina inanmiyorum.Bize farkli ulastiklarina icine insan elinin bulastigina inaniyorum
Eğer müslümansan şuan dinden çıkmış oluyorsun.Çünkü islama göre kuran değiştirilemez , Allahın koruması altındadır.
Her insan düşünür. Bazıları farklı düşünüyor diye onları yargılamak çok yanlış. Başkaları da dinlenilmeli ve saygı gösterilmeli. Fakat çoğu insana göre karşısındakine o hakaret edince, saygı göstermeyince sorun yok, ama o hakarete mağruz kalınca ayaklanma.