everestten sıcaklığa bakıyodumda cpuıd özelliklerinde tjmax diye bişi var sıcaklığında 105c yazıyo bu fazlamı acaba bide termal macun falan diye bişi varmış ben bilgisayarı 2 yıl önce aldım ve hiç temizleme macun gibi şeylerle uğraşmadım bilgisayar hergün 13-14 saatten fazla açık kalıyo ne yapmamı önerirsiniz
90-100 arası sınır benim bildigim cok ısınmıs seninki

Öncelikle başlığı düzelt.
Masaüstüyse kasayı aç temizle, bilmiyorsan bilen birine temizlet, ayrıntılı bir biçimde ama, öyle kasayı açıp iki üf püf yapıp kapamak değil.
Macunu MUTLAKA sür işlemcine yardımı olur.
İntelse 105 Çok da riskli değil. Macun-temizlemeyle kurtarılabilir.
AMD'yse 105 derece patlatır vallaha.
Ayrıca 105 dereceye varıp nasıl reset atmamış onu da bir ara açıklarsan sevinirim.
(09-29-2012 12:50 AM)Zafer Ulaş Yazılan: [ -> ]Öncelikle başlığı düzelt.
Masaüstüyse kasayı aç temizle, bilmiyorsan bilen birine temizlet, ayrıntılı bir biçimde ama, öyle kasayı açıp iki üf püf yapıp kapamak değil.
Ayrıca 105 dereceye varıp nasıl reset atmamış onu da bir ara açıklarsan sevinirim.
intel core kullanıyorum bu söylediklerini yaparsam düşücek dimi ısı,bide nasıl düzeltcem başlığı
(09-29-2012 08:29 AM)Echo One One Yazılan: [ -> ] (09-29-2012 12:50 AM)Zafer Ulaş Yazılan: [ -> ]Öncelikle başlığı düzelt.
intel core kullanıyorum bu söylediklerini yaparsam düşücek dimi ısı,bide nasıl düzeltcem başlığı
İlk yorumuna bu konudaki alttan düzelt de tam düzelt tarzı bişey var onu seç, başlığa "intel core ısınma" falan yaz, konuyla alakalı olsun.
Ayrıca evet bu dediklerim ısıyı düşürür. Anında düşürmez ama ısınmayı azaltır. Yani gün geçtikçe ortalama ısın düşer.