Hocam cemaat falan diyorsunuzda ben 8. Sınıfta Samanyoluna gittim Kendileri Fetullahçı bir okul olarak bilinir ama benim şahsi görüşüm eğer bu okuldakiler Fetullahçı yobaz vs ise keşke tüm Türkiye'deki okullar böyle olması yönündeydi. Neden diye sorarsanız sadece Samanyolu okulları için konuşayım diğer okullardan tek farkı Türkiye standartlarına göre eğitim kalitesinde bir iki hatta üç lwl ileride olması Başka ne var söyleyim ders saatleri ile namaz vakitleri çakışmıyor hemen hemen her katta mescit bulunuyor ve namaz kılmak için ideal bir ortam sağlanıyor he kimsede lan sen niye namaza gelmiyorsun demiyor başka bir fark ise türban takmak isteyen (aile baskısı yada kendi tercihi olabilir o kısım beni ilgilendirmez) kızların daha dogrusu dini inancı yüzünden okuyamayan insanlararın serbestçe inancını yerine getirerek türbanını takmasına imkan sağlamasıdır Öğretmen noktasında ise bayan öğretmenler isterlerse türban takarak derse girebiliyordu benim okulumda öyle pek bir baskı yoktu hatta hiç yoktu
Neyse çok konuştum işin özü her inanca sayğı duymalıyız kimseyi belli bir inanç grubuna katılmaya zorlayamayız kimseyide inancını yaşamamayacağı bir ortamda bulunmaya zorlayamayız ister ateşe tapsın ister en geniş mana ile ateist olsun ister müslüman olsun
(09-03-2012 07:32 PM)M.K Yazılan: [ -> ]Hocam cemaat falan diyorsunuzda ben 8. Sınıfta Samanyoluna gittim Kendileri Fetullahçı bir okul olarak bilinir ama benim şahsi görüşüm eğer bu okuldakiler Fetullahçı yobaz vs ise keşke tüm Türkiye'deki okullar böyle olması yönündeydi. Neden diye sorarsanız sadece Samanyolu okulları için konuşayım diğer okullardan tek farkı Türkiye standartlarına göre eğitim kalitesinde bir iki hatta üç lwl ileride olması Başka ne var söyleyim ders saatleri ile namaz vakitleri çakışmıyor hemen hemen her katta mescit bulunuyor ve namaz kılmak için ideal bir ortam sağlanıyor he kimsede lan sen niye namaza gelmiyorsun demiyor başka bir fark ise türban takmak isteyen (aile baskısı yada kendi tercihi olabilir o kısım beni ilgilendirmez) kızların daha dogrusu dini inancı yüzünden okuyamayan insanlararın serbestçe inancını yerine getirerek türbanını takmasına imkan sağlamasıdır Öğretmen noktasında ise bayan öğretmenler isterlerse türban takarak derse girebiliyordu benim okulumda öyle pek bir baskı yoktu hatta hiç yoktu
Neyse çok konuştum işin özü her inanca sayğı duymalıyız kimseyi belli bir inanç grubuna katılmaya zorlayamayız kimseyide inancını yaşamamayacağı bir ortamda bulunmaya zorlayamayız ister ateşe tapsın ister en geniş mana ile ateist olsun ister müslüman olsun
Bak ben üniversiteyi başka yerde kazanmıştım 1-2 yıl yurtlarda evlerde kaldım ve yurtların evlerin çoğu fetullahçı yada nurcular başka başka cemaatler var ismini unuttuğum sohbetler filan olurdu kısaca orda dinsiz imansız biri olsan bile adamı zorla sokarlar valla

Uğur ne diyelim keşke olmasa Gönül isterki herkes birbirinin inancına saygı duysun
Bir ateiste cemaatin evinde maklube ikram edilirken tanrı varmı yokmu sorularına cevap arandığı bir ortam oluştuğunda bu ülke daha yaşanılabilir bir hale gelicek diye umut ediyorum
He bide bir Beşiktaşlı ile bir Fenerbahçeli Beşiktaş Fenerbahçe derbisini aynı statta yan yana izlersede bu ülke daha yaşanabilir bir hale gelebilir

(09-03-2012 07:15 PM)M.K Yazılan: [ -> ]Abi bu o kadar derin bir konuki açıkcası pekte tartışılırmı bilmiyorum En genel kanı olarak baskıcı zihniyete tabiki bende karşıyım gerisi teferruat ama bahsettiğin katı düşünceye kız erkek ilişkisi konusundaki düşüncem eğer bir imamhatip okuluna gidiyorsan çok yakınlaşmayacaksın abi misal benim lisemde ben bir kız arkadaşımla el ele gezebilirim ama bunu bir imamhatipte göremesin zaten benim zihniyetimdeki birinin imamhatip tercih etmesi saçma olur neyse hadi kal sağlıcakla
en iyi şekilde açıklanması bu
Atara atar gidere gider biz imam hatip çocuguyuz bedduamız yeter
(09-03-2012 09:26 PM)"bigsizeboy Yazılan: [ -> ]Saçmalık ben olsam çocuğumu cehenneme göndermem,ergenlik döneminde kızlarla kaynaşacağı zamanda saçmalığa bak beni gönderseler evden kaçarım(kim mini etekli çıtırlar varken,kıllı bacaklı kızlarla aynı okula gitmek isterki? ).Allah bilir etekte yasaktır kızlara
İmam hatipe giden kıllı bacaklı mı oluyor ve sen okula bacak görmek için mi gidiyorsun bir şeyler öğrenmek için mi ?
(09-03-2012 09:56 PM)yer1n7kat6 Yazılan: [ -> ] (09-03-2012 09:26 PM)"bigsizeboy Yazılan: [ -> ]Saçmalık ben olsam çocuğumu cehenneme göndermem,ergenlik döneminde kızlarla kaynaşacağı zamanda saçmalığa bak beni gönderseler evden kaçarım(kim mini etekli çıtırlar varken,kıllı bacaklı kızlarla aynı okula gitmek isterki? ).Allah bilir etekte yasaktır kızlara
İmam hatipe giden kıllı bacaklı mı oluyor ve sen okula bacak görmek için mi gidiyorsun bir şeyler öğrenmek için mi ?
Gülmekten öldüm çok iyi bir cevap

(09-03-2012 09:26 PM)"bigsizeboy Yazılan: [ -> ]Saçmalık ben olsam çocuğumu cehenneme göndermem,ergenlik döneminde kızlarla kaynaşacağı zamanda saçmalığa bak beni gönderseler evden kaçarım(kim mini etekli çıtırlar varken,kıllı bacaklı kızlarla aynı okula gitmek isterki? ).Allah bilir etekte yasaktır kızlara
Sen nasıl bir zihniyetin ürünüsün birader? Nasıl bir abazasın nasıl bir bacak fetişistisin? Senin yüzünden insanlıktan soğudum resmen