Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: ATI Catalyst Control Center Öğesinin Masaüstü Sağ Tuş Menüsünden Kaldırılması
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
ATI Catalyst Software Suite paketinin yükleme işlemini bitirdikten sonra bilgisayarımızı Restart ederiz. Bilgisayarımız açıldığında ekran kartı sürücülerimizin yüklendiğini ve Catalyst Control Center özelliklerinin geldiğini görürüz.

Masaüstünde boş bir yere Sağ-Tuş yaptığımızda açılan menü içerisinde Catalyst™ Control Center öğesinin eklendiğini görmekteyiz. Bu öğe düşük performanslı bilgisayarlarda Sağ-Tuş işleminin yavaş açılmasına sebep olabilir. Tabi işletim sistemini çok fazla kendine göre özelleştirmeyi seven kullanıcılar bu öğenin orada olmasından rahatsızlık duyabilirler.

[Resim: opcluf.png]

Şimdi Catalyst Control Center öğesini Sağ-Tuş Menüsünden nasıl kaldıracağımızı görelim;

1. Öncelikle Start Menu öğemize tıklıyoruz ve Search Bar üzerine regedit.exe yazarak Registry Editor‘ü çalıştırıyoruz.

[Resim: 208bhxe.png]

2. Registry Editor açıldıktan sonra aşağıdaki adımları izliyoruz;

HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandlers\ACE

ACE Keyi altında bulunan Default değeri üzerine iki kere tıklıyoruz. Açılan pencere üzerinde aşağıdaki değerleri göreceğiz.

{5E2121EE-0300-11D4-8D3B-444553540000}

Bu değer Catalyst Control Center öğesinin Masaüstü Sağ-Tuş Menüsünde görüntülenmesini sağlayan değerdir. Bu değeri aşağıdaki resimde ki gibi

Kod:
Www.WarrockTR.Com - Orçun - İzmir

:F şeklinde değiştirirseniz özelliğini bozarak Sağ-Tuş Menüsünden kalkmasını sağlayabiliriz.

[Resim: 14400hh.png]

Yapmış olduğumuz bu işlemlerden sonra Masaüstünde Sağ-Tuş yaptığımızda Catalyst Control Center öğesinin orada olmadığını göreceğiz.
teşekkürler denedim oldu ^^ bende rahatsız oluyodum sağ tuşta çıktığında
Sağol Smile
Teşekkürler Orçun.
Referans Adresler