Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Paludaryum Ölçüleri ve Fiyatı
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
(07-19-2012 12:01 AM)Alican Balık Yazılan: [ -> ]Paludaryum demek yarısı su, yarısı kuru demektir, akvaryum ise tamamı dolu olan (kap diyelim) kaptır.
Kaplumbağada cinsiyet ayrımı:

Erkeğin kuyruğu, dişiye göre daha uzun ve kalın olur. Sonracığıma en önemlisi kaplumbağaların o alt kısımları erkeklerde iç bükey tarzındadır, dişilerde ise düzümsü Big Grin tarzdadır.

edit: yarı su yarı kuru demedeki amaç, Tankın %50'si dolu anlamında. Bir de Teridaryum (belki yanlış yazmış olabilirim) var. O da tam tankın tam kuru olduğu zaman verilen isimdir.
Paludaryum da daha çok işte kaplumbağa, yılan tarzı canlılar beslenir. Akvaryumu zaten biliyorsun Big Grin Teridaryum'da ise bukalemun, kertenkele, örümcek gibi canlılar besleniyor.

sabah olsunda yem atarken incelerim bakayım dişimi erkek mi.Yalnızlıktan ölücek yakında taşların arasına gömülüp yatıyo bütün gün Big Grin
Dişiymiş lan benimki Big Grin Dümdüz altı

Edit:

Bu arada Volkan ben yapabilirim diyorsan camcıda uygun ölçüde camları kestirip kendinde yapabilirsin uğraşmayı seviyorsan tabi Big Grin
(07-18-2012 11:49 PM)Alican Balık Yazılan: [ -> ][Resim: fotograf.jpg]

3 gün önce çekmiştim.

2 senedir besliyorum bunları. İlk yavru yaptıkları zaman hepsini beslemiştim ve ilk aileyi gönderdim geri doğal hayata Big Grin şimdi torunlarını büyültüyorum ve çocuklarını.

Torununun torununu gören cennetlik olur derlermiş, o misal yapacağım Big Grin:Big Grin

Cennette 3+1 kombi + klimalı evin hazır abi Smile

Ben resimde herhangi bi hayvan göremiyorum [Resim: 38573.png] Yoksa o küçük kahverengicikler kaplumbağa mı ?

3 gün önce çekmiştim.

2 senedir besliyorum bunları. İlk yavru yaptıkları zaman hepsini beslemiştim ve ilk aileyi gönderdim geri doğal hayata Big Grin şimdi torunlarını büyültüyorum ve çocuklarını.

Torununun torununu gören cennetlik olur derlermiş, o misal yapacağım Big Grin:Big Grin

çocukken oynadığımız su maymunlarımı lan bunlar?
Yahu zaten şu an çok yorgunum. Evin temizliğini yaptım, çamaşırları yıkamaya attım, bulaşıkları yıkamaya attım bir de siz sorun çıkartmayın canlarım he olur mu Big Grin
Yumurta onlar Smile
[Resim: fotograf.jpg]
2 günlük yumurta onlar :|
Allah analı babalı büyütsün Alican
(07-18-2012 11:58 PM)xCamp3rush Yazılan: [ -> ]akvaryum için özel silikonlar var camcıya söylersin onlardan kullanır.Bu arada paludaryum dediğin bir çeşit akvaryum heralde Big Grin Madem konusu açılmış bende bir sorayım benim evde 1 tane küçük kaplumbağalardan var aylardır tek yaşıyor buna arkadaş alıcamda cinsiyetini bilmiyorum o kadar da baktım birşey anlayamadım ben buna nasıl arkadaş alıcam bir el atın ya Big Grin

Alacağın kaplumbağanın cinsiyeti fark etmez. Normal şekilde alabilirsin. Kaplumbağalar genelde sürü şeklinde gezdikleri için en az 2 veya 3 tane kaplumbağa olmalıdır. Onun dışında güneş alabileceği bir yer yok ise bir masaüstü lamba al ve o lambayı kayalığın (güneşlendiği bölge) üzerine doğru yerleştir. Sakin durduğunda sudan sıkılmış demektir kanımca, onu güneşin tam anlamıyla vurduğu bir yere götür. Kaya kısmı güneş alsın, diğer kısımlar kuru kalsın. Ve yalnız bırak. Bir süre sonra kayanın üzerine çıkacaktır ve bu kabuğunun sert kalması için çok önemlidir.

NOT: Su kaplumbağaları temiz sularda yaşadıkları için suyununda bir hayli temiz olması gerekir. İç filtre yok ise en acilinden alman gerekiyor.
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler