06-27-2012, 08:06 PM
Sayfalar: 1 2
06-27-2012, 08:08 PM
İyi bi' hoca bul sor burada herkes kendi dünyasında cevaplar verecektir.
06-27-2012, 08:09 PM
Dövme, derinin iğne ucuyla çizilip kanatılmasından sonra sürülen boyanın deri altına geçmesini ve bir daha çıkmamasını sağlayan bir işlemdir. Peygamberimiz bu şekilde dövme yapanı ve yaptıranı lanetlemiştir.
Dövme (veşm) yaptırmak vücutta kalıcı iz bırakır ve dövme, artık vücudun bir parçası haline gelir. Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur: Dövme yapmak ve yaptırmak aşağıda da gösterileceği gibi, peygamberimiz tarafından lanetlenmiştir. Dolayısıyla dövme yapmak ve yaptırmak caiz değildir, fakat dövmenin kendisi abdest ve gusül almaya engel teşkil etmemektedir, çünkü o, derinin üzerinde değil, altında olup vücudun bir parçası haline gelmiştir.
Böyleymiş.
Dövme (veşm) yaptırmak vücutta kalıcı iz bırakır ve dövme, artık vücudun bir parçası haline gelir. Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur: Dövme yapmak ve yaptırmak aşağıda da gösterileceği gibi, peygamberimiz tarafından lanetlenmiştir. Dolayısıyla dövme yapmak ve yaptırmak caiz değildir, fakat dövmenin kendisi abdest ve gusül almaya engel teşkil etmemektedir, çünkü o, derinin üzerinde değil, altında olup vücudun bir parçası haline gelmiştir.
Böyleymiş.

06-27-2012, 08:10 PM
Abdestin kabul olmadığını bende biryerden duymuştum tabi kalıcı dövme yaptıracaksan.Hint kınası yaptırıyo çevremdeki insanlar onlardan dene 

06-27-2012, 08:12 PM
(06-27-2012 08:08 PM)The Wanted Yazılan: [ -> ]İyi bi' hoca bul sor burada herkes kendi dünyasında cevaplar verecektir.
Haklısın yolum ulusa düşerse ankarada hacı bayram türbesi var orda hacı dedelerimiz bilen amcalarımız çok danışıyım bi içim rahat etsin.
06-27-2012, 08:18 PM
11. sınıftayken bir arkadaşım vardı ve kalıcı dövme yaptırmıştı eşşek kadar. Kendisini haklı çıkartmak adına tam 1 sene boyunca din hocamızla her ders dövmenin abdesti bozuyor mu, yoksa bozmuyor mu diye tartışıp durduk. Kalıcı veyahut geçici dövme yaptırırsan cenabet oluyorsun. Bu nedenle abdestin tutmuyor.
06-27-2012, 08:23 PM
cok onemli birkac hocaya sordum dövme ile bütün ibadetlerinizi yapabiliyorsunuz dedi ama allahın yarattıgı vucuda acı cektirdiginiz için günaha giriyorsunuz dedi
06-27-2012, 08:25 PM
(06-27-2012 08:23 PM)sukru* Yazılan: [ -> ]cok onemli birkac hocaya sordum dövme ile bütün ibadetlerinizi yapabiliyorsunuz dedi ama allahın yarattıgı vucuda acı cektirdiginiz için günaha giriyorsunuz dedi
Bi abimizde yaptırmış hoşuma gitti geçen sordum hocalarla konuşmuş sıkıntı olmuyacagını söylemişler bende neden olmasın o zaman dedim.
06-27-2012, 08:28 PM
Dövme deriyi kapladığı için abdest alırken su geçirmeyen yerler kalır.Ve abdestte heryere su girmesi gerektiği için = dine ters düşebilir.
06-27-2012, 08:28 PM
Abdest konusunda sıkıntı olmaz.
Sayfalar: 1 2