Arkadaşlar 5-6 ay sonra warrock oynayalım dedik bu sorun çıktı.Benim ekran kartının fanı önce normal dönüyor ama birkaç dakika sonra yavaşlamaya ve ses çıkarmaya başlıyor bilgisi olan yardım edebilecek olan varsa teşekkürler...
Bağlantı noktalarını bir kontrol et gevşeme olursa böyle olabilir veya araya birşey kaçmıştır ondanda olabilir
fanın ömrü tükenmiş olabilir bazı markaların fanları ayrı olarak satılıyor araştır belki bulabilirsin
Kasan eski ve ekran kartını 5-6 ay önce mi aldın?
Bunun sebebi: Grafik fazlalığında ekran kartı sorun çıkartmamak için kendisini daha çok çalıştırmaya çalıştırır ve ısınmaya başlar. Bunu önlemek adına Fan devreye girer fakat fana giden elektrik belirli bir hıza kadar müsade ediyor. Kart ısındığı için ve fan da daha fazla çalışmaya zorladığı için kendisini gerekli gücü bulamadığı için ufak ufak yavaşlamaya başlıyor.
2. İhtimal ise, yine aynı durum fakat bu sefer kart kendisini daha fazla çalıştırmak adına fana giden gücü de kendisine alarak fanın çalışma kapasitesini önlüyor.
Eğer donanımsal bilgin yok ise hemen teknik servis ile uğraşan dükkanlara gitmelisin ve bu sorunu en erkenden halletmelisin. Halletmediğin taktirde kapasitörlerin(diğer adı ile kondansatör'müş') patlayabilir.
kaç senelik elektronik okuyorum bu lafı ilk defa duydum

' kapasitörlerin patlayabilir '
kondansatör deniliyor canım onlara bi nevi senin dediğinde doğru ama senin dediğin ingilizcesi capacitor neyse fazla uzatmıyım

Fan uçmuş moruk, git yenisini al.
(06-26-2012 12:39 AM)Metin Kandemir Yazılan: [ -> ]kaç senelik elektronik okuyorum bu lafı ilk defa duydum
' kapasitörlerin patlayabilir '
kondansatör deniliyor canım onlara bi nevi senin dediğinde doğru ama senin dediğin ingilizcesi capacitor neyse fazla uzatmıyım 
Tabi tatlım sende haklısın
![[Resim: fotograf.jpg]](http://s15.postimage.org/qrq3pockr/fotograf.jpg)
Resim benim 8500GT'dir :'(
Edit: kapasitör ile kondansatör aynıymış. Usta dediğim adam beni kandırdı
Güleyim mi, ağlayayım mı Meto ?
cevap veren arkadaşlar sağolun...
Solda altın rengine benzeyen yerde olacak değil mi=)
Patates oldu bu, patattttteeesss. 6 sene boru değil

)