Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Irkçılıkla İlgili Bir Olay
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Okuduğumda bu yazı nereye gidiyor dedim ama sonunda etkilendim ve paylaşmak istedim buyrun..

Bu olay 14 Ekim 1998 de kıtalar arası bir uçuş esnasında gerçekleşmiş.

Bir kadın, uçakta zenci bir adamın yanında oturuyordu. Durumdan rahatsızlığını belli edercesine, hostesten başka bir yer bulmasını istedi, zira öylesine itici birinin yanında oturamazdı. Hostes, tüm uçağın dolu olduğunu fakat birinci sınıfta yer olup olmadığına bakacağını söyledi.

Diğer yolcular şaşkınlık ve tiksintiyle olayı izliyorlardı, bu kadının sadece terbiyesizliğine değil, bir de birinci sınıfta yolculuğu devam edeceğine şahit oluyorlardı.

Zavallı adamcağız çok kötü bir durumda olmasına rağmen cevap vermemeyi tercih etti. Bu yüksek tansiyondaki durumda kadın, birinci sınıfta ve o adamdan uzak uçabileceğinden tatmin olmuş, hostesin dönmesini bekliyordu.

Birkaç dakika sonra geri gelen hostes, kadına:

"Çok özür dilerim geciktim. Birinci sınıfta bir yer buldum. Bu yeri bulmak biraz zamanımı aldı, sonra yer değişikliği için pilottan izin almam gerekiyordu. 'Hiç kimse sorun yaratan bir diğerinin yanında oturmak mecburiyetinde tutulamaz!' dedi ve bu izni verdi."

Diğer yolcular kulaklarına inanamıyorlardı, bu esnada kadın da bir zafer kazanmış gibi yerinden kalkmaya hazırlandı. Aynı anda hostes, oturmakta olan zenciye dönerek:

"Beyefendi, sizi uçağın birinci sınıfındaki yeni yerinize götürmem için beni takip eder misiniz lütfen? Seyahat firmamız adına kaptan pilotumuz sizden böyle nahoş bir olay yaratan kimsenin yanında oturmak mecburiyetinde bırakıldığınız için çok özür diliyor."

Tüm yolcular hep birlikte, bu olayı iyi bir biçimde sonuçlandıran uçak personelini alkışlayarak tebrik ettiler.
bunu daha önce okumuştum bence ırkcılık cok gereksiz bir kavram bunu yapanlara ibretlik...tir
Çok kötü bir durum başkalarının ırk dil din renk ayrımı yapması. futbol maçlarında görüyoruz.Kendi takımının oyuncularına bile zenci diye bağırıp alay ediyorlar m045.gif
Irkçılık meselesi... Yaratanın ALLAH. Sana o rengi, o dili, o şekli şemali veren ALLAH. Sen tutmuş bunu kötülüyor, hor görüyorsun. Bu senin ne haddine ki ?

Tabi bu lafım ırkçılık yapan şahsiyetlere yani yanlış anlama Mustafa. Smile
Irkçılık en nefret ettiğim şeylerden biri, sizi ALLAH yarattı, yaradılanı sev yaradandan ötürü.
İlgili konu ve Video - Tıkla Lütfen

Her zaman ve her yerde : Yaşasın Adalet.
Allah'a inancı olan bunu yapmaz zaten
Ben almanyada yasıyorum 5 senedir , neler duydum gecen biri bana gelmis hitler keske yaşasaydı falan yahudi ve türkleri öldürdü diyip bende yardım ederdim dedi...Bide arkadasımdı eskiden yada en kücük bir kavganızda pis türk , ülkene geri dön diye ırkcı lafları diziyorlar.
(05-21-2012 09:35 PM)vertualx Yazılan: [ -> ]Ben almanyada yasıyorum 5 senedir , neler duydum gecen biri bana gelmis hitler keske yaşasaydı falan yahudi ve türkleri öldürdü diyip bende yardım ederdim dedi...Bide arkadasımdı eskiden yada en kücük bir kavganızda pis türk , ülkene geri dön diye ırkcı lafları diziyorlar.

Bir daha ki sefere sor bakalım sülalelerinde kaç tane Türk asıllı alman bayan varmış beyfendi
Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar.
Halbuki olay bu kadar karışık değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.

Albert Einstein
Referans Adresler