05-18-2012, 10:24 PM
Arkadaşlar, konularımız bugünden itibaren başlamıştır. Soracağınız soruları öm ile değil, konu altına yazarsanız hem google aramalarında öne çıkarız, hemde öm'lara bakmam kolaylaşır. Hayırlı olması dileklerimle 
-Başlamadan önce herkesin bilmesini istediğim ve dikkat etmesini önerdiğim bazı şeyler var.
1. olarak İtalyanca kolay bir dil gibidir , ancak kuraldan çok istisnası vardır.
2.si gramer dışında dilinizi geliştirmek için sizlere ts'de sesli olarak da yardımcı olmayı planlıyorum.
3. sü arkadaşlar lütfen konuyu dalgaya alıp abuk mesajlar atmayın. Ciddi bir öğrenme isteğine sahip kişiler sadece konuya yazsınlar. Konular hızlı gidecek alıştırmalar verilecektir. Bu alıştırmaları tamamlayıp ö.m ile yollayın. Elimden geldiğince kontrol edip yanlışlarınızı söyleyeceğim.
Cominciamo studiare l'italiano ragazzi. - İtalyanca çalışmaya başlayalım.
İtalyanca'da tıpkı çoğu dilde olduğu gibi ben, sen, o düzeni vardır. Bunlar cümlelerimizin temelini oluşturur. Bu nedenle hakim olmamız gereken en temel konu bunlardır.
Io- Ben
Tu- Sen
Lui / erkek - Lei /kadın - O
Noi - Biz
Voi- Siz
Loro- Onlar
Evet arkadaşlar yazıldığı gibi okunur, gayet açık
Şimdi gramer yapısına girmeden günlük hayatta konuşma için kısa bir bilgilendirme yapalım, hemen sizi boğmaya gerek yok.
*Come ti chiami ? (tu- ti = sen) -okunuş- kome ti kiyami - adın nedir ?
= Mi chiamo Can -> adım Can
--> Piacere = memnun oldum ( okunuş= piaçere )
* Come stai ? okunuş- kome stai - nasılsın ?
= Sto bene - iyiyim
= Sto male - kötüyüm
= Cosi cosi - ne iyi, ne kötü - kozi- kozi diye okunuyor arkadaşlar.
Cevap olarak sen nasılsın demek için " E tu ?" şeklinde bir soru yöneltebilirsiniz.
* Di dove sei ? ( Nerede yaşıyorsun ? ) yaşamak aslında yok - neredesin anlamı var nerede ikamet ediyorsun memleket nire gibi
- Sono di Ankara / Edirne / İstanbul --> Ankara'da yaşıyorum/ ankaralıyım
* Quanti anni hai ? --> okunuş* kuanti anni ai ? -> yaşın kaç ?
Io ho 22 anni. --> 22 yaşındayım, ho sahip olmak anlamına gelen bir fiildir. İtalyanca da yaşınızı belirtirken 22 yaşa sahibim dersiniz. Anno yıldır çoğul olduğu için ann"i" i takısı alarak çoğula dönüşür.
- Buongiorno / ciao - merhaba günaydın anlamına gelir. Okunuş- Boncorno, çao
ciao, hoşçakal veya selam anlamına da gelir. 2 anlam içinde kullanılır.
* Dove abiti ? - Nerede oturuyorsun. Yazıldığı gibi okunur.
- Io abito a Yenimahalle. - Yenimahalle'de oturuyorum.
a takısı da-de söylemini sağlar. Çok önemlidir koymayı sakın unutmayın.
* Tutto é chiaro ? - herşey açık mı net mi ? - okunuş- tutto e kiyaro ?
Si - Evet
No- Hayır
Evet arkadaşlar şimdi rakamlara gelelim. Her dilde Türk'lerin zorlandığı temel konu sayılardır bence genel olarak herkes sayılarda zorluk çeker biranda görünce
Bunlara iyi çalışın.
0- zero
1- uno
2- due
3- tre
4- quattro- kuatro
5- cinque- çinkue
6- sei
7- sette
8- otto
9- nove
10- dieci - dieçi
Posso fare una domanda - Bir soru sorabilir miyim ?
Bana soru soracağınız zaman bu kalıbı kullanın arkadaşlar bu zihninizin bir kenarına kazınsın
ALFABETO ITALIANO
* Lettera = Harf
A- a
B- bi
C- çi
D- di
E- e
F- Effe
G- Ci
H- akka
I- i
L- Elle
M- Emme
N- Enne
O- o
P- Pi
R- Erre
S- Esse
T- Ti
U- u
V- vivo
Z- Zeta
Q- ku
İtalyanca'da J,K harfleri yoktur. H harfi olduğu halde asla telaffuz edilmez h yazılır ama h sesini çıkartamazlar
Hocamız h harfini hiç söyleyemiyor 
Evet arkadaşlar fazla yoğun gitmeyelim. Alfabe biraz zorlayıcıdır. Yarın ek konu halinde açıklamalı olarak size alfabeyi öğreteceğim böylece okumada sorununuz kalmayacak hangi harfle hangi harf yan yana gelirse nasıl okunur bunu öğreneceksiniz. Dersimiz sona ermiştir

-Başlamadan önce herkesin bilmesini istediğim ve dikkat etmesini önerdiğim bazı şeyler var.
1. olarak İtalyanca kolay bir dil gibidir , ancak kuraldan çok istisnası vardır.
2.si gramer dışında dilinizi geliştirmek için sizlere ts'de sesli olarak da yardımcı olmayı planlıyorum.
3. sü arkadaşlar lütfen konuyu dalgaya alıp abuk mesajlar atmayın. Ciddi bir öğrenme isteğine sahip kişiler sadece konuya yazsınlar. Konular hızlı gidecek alıştırmalar verilecektir. Bu alıştırmaları tamamlayıp ö.m ile yollayın. Elimden geldiğince kontrol edip yanlışlarınızı söyleyeceğim.
Cominciamo studiare l'italiano ragazzi. - İtalyanca çalışmaya başlayalım.
İtalyanca'da tıpkı çoğu dilde olduğu gibi ben, sen, o düzeni vardır. Bunlar cümlelerimizin temelini oluşturur. Bu nedenle hakim olmamız gereken en temel konu bunlardır.
Io- Ben
Tu- Sen
Lui / erkek - Lei /kadın - O
Noi - Biz
Voi- Siz
Loro- Onlar
Evet arkadaşlar yazıldığı gibi okunur, gayet açık

Şimdi gramer yapısına girmeden günlük hayatta konuşma için kısa bir bilgilendirme yapalım, hemen sizi boğmaya gerek yok.
*Come ti chiami ? (tu- ti = sen) -okunuş- kome ti kiyami - adın nedir ?
= Mi chiamo Can -> adım Can
--> Piacere = memnun oldum ( okunuş= piaçere )
* Come stai ? okunuş- kome stai - nasılsın ?
= Sto bene - iyiyim
= Sto male - kötüyüm
= Cosi cosi - ne iyi, ne kötü - kozi- kozi diye okunuyor arkadaşlar.
Cevap olarak sen nasılsın demek için " E tu ?" şeklinde bir soru yöneltebilirsiniz.
* Di dove sei ? ( Nerede yaşıyorsun ? ) yaşamak aslında yok - neredesin anlamı var nerede ikamet ediyorsun memleket nire gibi

- Sono di Ankara / Edirne / İstanbul --> Ankara'da yaşıyorum/ ankaralıyım
* Quanti anni hai ? --> okunuş* kuanti anni ai ? -> yaşın kaç ?
Io ho 22 anni. --> 22 yaşındayım, ho sahip olmak anlamına gelen bir fiildir. İtalyanca da yaşınızı belirtirken 22 yaşa sahibim dersiniz. Anno yıldır çoğul olduğu için ann"i" i takısı alarak çoğula dönüşür.
- Buongiorno / ciao - merhaba günaydın anlamına gelir. Okunuş- Boncorno, çao
ciao, hoşçakal veya selam anlamına da gelir. 2 anlam içinde kullanılır.
* Dove abiti ? - Nerede oturuyorsun. Yazıldığı gibi okunur.
- Io abito a Yenimahalle. - Yenimahalle'de oturuyorum.
a takısı da-de söylemini sağlar. Çok önemlidir koymayı sakın unutmayın.
* Tutto é chiaro ? - herşey açık mı net mi ? - okunuş- tutto e kiyaro ?
Si - Evet
No- Hayır
Evet arkadaşlar şimdi rakamlara gelelim. Her dilde Türk'lerin zorlandığı temel konu sayılardır bence genel olarak herkes sayılarda zorluk çeker biranda görünce
Bunlara iyi çalışın.0- zero
1- uno
2- due
3- tre
4- quattro- kuatro
5- cinque- çinkue
6- sei
7- sette
8- otto
9- nove
10- dieci - dieçi
Posso fare una domanda - Bir soru sorabilir miyim ?
Bana soru soracağınız zaman bu kalıbı kullanın arkadaşlar bu zihninizin bir kenarına kazınsın

ALFABETO ITALIANO
* Lettera = Harf
A- a
B- bi
C- çi
D- di
E- e
F- Effe
G- Ci
H- akka
I- i
L- Elle
M- Emme
N- Enne
O- o
P- Pi
R- Erre
S- Esse
T- Ti
U- u
V- vivo
Z- Zeta
Q- ku
İtalyanca'da J,K harfleri yoktur. H harfi olduğu halde asla telaffuz edilmez h yazılır ama h sesini çıkartamazlar
Hocamız h harfini hiç söyleyemiyor 
Evet arkadaşlar fazla yoğun gitmeyelim. Alfabe biraz zorlayıcıdır. Yarın ek konu halinde açıklamalı olarak size alfabeyi öğreteceğim böylece okumada sorununuz kalmayacak hangi harfle hangi harf yan yana gelirse nasıl okunur bunu öğreneceksiniz. Dersimiz sona ermiştir

Ne öle anaokulu öğretmeni gibi " Dilerseniiiizzzz 30'a kadar yaaazaağğlıım"