Beyler bu hatayı alan kişiler nasıl çözüyorlar. 3 haftada bir bu hatayı alıyorum 2 yıldır. Çözümü varsa çözümünü yada azalta bileceğim bir yol var mı ?
Yavru bu hata kablolar arası temassızlıktan ötürü çıkar.
Kasana tekme falan mı atıyorsun?
(04-28-2012 02:34 PM)Alican Balık Yazılan: [ -> ]Yavru bu hata kablolar arası temassızlıktan ötürü çıkar.
Kasana tekme falan mı atıyorsun?
En son bi geçen sene atmıştım biliyorsan şu illetin çözümünü söylede kurtulayım.
Yavru bu tamamıyla donanımsal bir sorun.
Sorun genelde HDD ve Ram arasındaki anlaşmazlıktan veya IDE-SATA kablosundan doğar.
Bunun için yapman gereken 4 tane madde var(benim bildiklerim.)
1) HDD'ni Scandisk bozuk bir şey olup olmadığını kontrol et. (ve disk birleştiricisi yap.)
2) HDD'ye bağlı IDE-SATA (turuncu yada kırmızı kablo olur genelde) onları kontrol et. Yedek kabloların varsa onları takıp dene.
3)Ram'lerini test et. (Yedek Ram varsa onları takıp dene.)
4) Anakartındaki pili kontrol et.
İstisna: Overclock çektiysen o ayarlarını kontrol et. Eğer overclock yaptıysan Ram değerini yanlış girmiş olabilirsin.
Ha bir de benim bir maddem var: Uğraşma, HDD ve Ram'leri (kablolarıyla dahil) garantiye ver

(04-28-2012 02:41 PM)Alican Balık Yazılan: [ -> ]Yavru bu tamamıyla donanımsal bir sorun.
Sorun genelde HDD ve Ram arasındaki anlaşmazlıktan veya IDE-SATA kablosundan doğar.
Bunun için yapman gereken 4 tane madde var(benim bildiklerim.)
1) HDD'ni Scandisk bozuk bir şey olup olmadığını kontrol et. (ve disk birleştiricisi yap.)
2) HDD'ye bağlı IDE-SATA (turuncu yada kırmızı kablo olur genelde) onları kontrol et. Yedek kabloların varsa onları takıp dene.
3)Ram'lerini test et. (Yedek Ram varsa onları takıp dene.)
4) Anakartındaki pili kontrol et.
İstisna: Overclock çektiysen o ayarlarını kontrol et. Eğer overclock yaptıysan Ram değerini yanlış girmiş olabilirsin.
Ha bir de benim bir maddem var: Uğraşma, HDD ve Ram'leri (kablolarıyla dahil) garantiye ver 
Garanti mi ? 7 yıllık pc ? heh güldürme beni
o kablolaları kontrol edeyim. Ramden kaynaklandığını sanmıyorum geçen 2gblık ram taktım hala oluyor sorun. Hd tune ile bad sector var mı diye baktım tek kutucuk görünüyordu. Şimdi c de disk birleştirme d yide denetleme yapıyorum 2 saat oldu sanırım. Direk format at kurtul diyorum ama şu bu sefer çözümü bulmam daha iyi olacak

Benim makine de 7 senelik hafız

Bilgisayarlar bize subliminal mesaj veriyor