Ya açıkcası ben bu tür kuralları koymanın çok taraftarı değilim. Yanii insanlara bir dayatma gibi durmadan Q W vs gibi uyarılarda bulunmak bazen zıvanadan çıkabiliyor. Yani zaten durmadan YamQ YmQ YaZı YazmK Qöz ZevqiNi BozuYoO. Yani bu tip yazanlar zaten uyarılır bir kural olmaksızın ama arada bir yapılan q ğ ç ıvır zıvır hataları için durmadan türkçeyi düzgün kullan diye uyarı yapılmasını ben sevmiyorum. Bir zamandan sonra üyeler durmadan birbirlerine Türkçeyi düzgün kullan diye mesajlar atmaya başlıyorlar vede bu çok can sıkıcı olmaya başlıyor.
Ama yardımcı adminler vede adminler isterlerse bir taslak hazırlayabilirler.
Dip Not: Ben adminliği bırakmadan önce Y.Adminlere KP'ye ulaşma hakkı vermiştim. Onun için mehmet, alper KP'ye girip Forum Kuralları diye bir bölüm açabilirsiniz ama zamanınız varsa =)
(01-03-2010 08:53 PM)qstrgy07 Yazılan: [ -> ]Ama yardımcı adminler vede adminler isterlerse bir taslak hazırlayabilirler.
Dip Not: Ben adminliği bırakmadan önce Y.Adminlere KP'ye ulaşma hakkı vermiştim. Onun için mehmet, alper KP'ye girip Forum Kuralları diye bir bölüm açabilirsiniz ama zamanınız varsa =)
Turgay orayı açıyorum hiç bişey olmuyor. Ne duyuru açabiliyorum nede forum oluşturabiliyorum.Bunun için bir programmı gerekli ?
bende böyle orası bak
(01-03-2010 08:53 PM)qstrgy07 Yazılan: [ -> ]Ya açıkcası ben bu tür kuralları koymanın çok taraftarı değilim. Yanii insanlara bir dayatma gibi durmadan Q W vs gibi uyarılarda bulunmak bazen zıvanadan çıkabiliyor. Yani zaten durmadan YamQ YmQ YaZı YazmK Qöz ZevqiNi BozuYoO. Yani bu tip yazanlar zaten uyarılır bir kural olmaksızın ama arada bir yapılan q ğ ç ıvır zıvır hataları için durmadan türkçeyi düzgün kullan diye uyarı yapılmasını ben sevmiyorum. Bir zamandan sonra üyeler durmadan birbirlerine Türkçeyi düzgün kullan diye mesajlar atmaya başlıyorlar vede bu çok can sıkıcı olmaya başlıyor.
Ama yardımcı adminler vede adminler isterlerse bir taslak hazırlayabilirler.
Ama bir de şu yandan düşünelim: Bu oyunu çoğunlukla oynayanların yaş ortalaması 16-17 ve de bir çoğu zamanını internette geçiriyor.Bu şekilde yazmaya devam eder(yazdığı yer her neresi olursa olsun),bunu düzeltmek için kimse bir çaba içine girmesse Türkçenin gelecekteki halini ben hayal edemiyorum.Atalarımız boş yere ''damlaya damlaya göl olur'' dememişler.
P.S=Türkçenin düzgün kullanımı ile ilgilenebilecek birisini yetkilendirir veya sadece bu işe gönüllü olabilecek birilerini bulup onlara görev vererek,sadece o kişilerin yetkisi ile diğer(böyle yetkisi olmayanlar) kişilerin yazdığı şeylerin önüne geçilemez mi?
ya ben türkçenin düzgün kullanılması ile ilgili derslerin vede uyarıların internet üzerinden olmasına karşıyım. Bu eğitim okullarda verilmeli. Yoksa bir görevlinin işi gücü yok milletin TÜrkçe hatalarını mı denetleyecek. Bu alışkanlık okulda verilmelidir öğrencilere hatta seminerler verilmelidir. Yoksa Forumlar ( her türlüsü ) bu konuda bir şeyleri düzeltici olmamalıdır. Böyle bir alışkanlık varsa sitede görevlendirceğimiz bir kişiye yazıktır...
(01-03-2010 09:50 PM)qstrgy07 Yazılan: [ -> ]ya ben türkçenin düzgün kullanılması ile ilgili derslerin vede uyarıların internet üzerinden olmasına karşıyım. Bu eğitim okullarda verilmeli. Yoksa bir görevlinin işi gücü yok milletin TÜrkçe hatalarını mı denetleyecek. Bu alışkanlık okulda verilmelidir öğrencilere hatta seminerler verilmelidir. Yoksa Forumlar ( her türlüsü ) bu konuda bir şeyleri düzeltici olmamalıdır. Böyle bir alışkanlık varsa sitede görevlendirceğimiz bir kişiye yazıktır...
Tabii ki bunun temeli okulda verilmelidir.

Ancak,öğrenci milleti okuldan çok internette vakit geçirdiği için...Şimdi yazacağım şeyler burası için çok abartılı şeyler olabilir,çünkü burası hali hazırda bir oyun ile alakalı forum..İşin bir de öbür yüzü var ki belki çok uçuk ama,küçükler büyüklerinden görecek bu yazım şekillerini sonra birbirlerine diyecekler ki:''Abi bunlar ne ya?Bize okulda öğretmenimiz böyle şeyler öğretmedi..'' vesaire.Ee,doğal olarakta ilginç olan şey,küçük çocuğun ilgisini çekecek. Bu durum hemen etkili olmayabilir ama ileride etkili olacağını düşünmekteyim.Bu ''ileri'' ne kadarlık bir süredir bunu kimse bilemez.Belki de böyle bir şey hiçbir zaman olmayacak...

Ama en azından biz(biraz daha bilinçli olarak) bir şeyler denesek iyi olur kanaatindeyim..
Dilimizle ilgili yapacağımız şeylerin,nerede yapıldığının pek bir önemi olduğunu sanmıyorum..
(01-03-2010 09:02 PM)Mehmet Yazılan: [ -> ] (01-03-2010 08:53 PM)qstrgy07 Yazılan: [ -> ]Ama yardımcı adminler vede adminler isterlerse bir taslak hazırlayabilirler.
Turgay orayı açıyorum hiç bişey olmuyor. Ne duyuru açabiliyorum nede forum oluşturabiliyorum.Bunun için bir programmı gerekli ?
bende böyle orası bak
Gerçekten çok ilginç

Ben size açmıştım o özelliği ama bilmiyorum xD Kaan abi ile konuşun o bilir

Benimde bu konuda çok üyelere direktif verme konusunda taraftar olmadığımı çoğu kişi bilir.
Ben olabildiğince Türkçe'yi düzgün kullanmaya çalışıyorum, dikkat edilirse geçmiştede forum yazılarımda olabildiğince gereksiz kısaltma ve benzeri şeyler kullanmadım.
Burada şunu vurgulamak istiyorum, eğer siz bu konuda bilinçliyseniz çevrenizide bilinçlendirirseniz.
" Üzüm üzüme baka baka kararır. "
Eğer siz dilinize olabildiğince özen gösteriyorsanız, bir süre sonra çevrenizdekilerde bunu anlayıp özen göstermeye başlayacaktır.
Doğu kültürlerinden dilimize giren "omg, wth, how r u " gibi kısaltmalardan özenen msn halkı bunu kendi diline sokmuştur yani Türkçeye.
Bizim burda görevimiz o msn halkına doğru Türkçeyi özendirmek.
Aslında vay yazmak way yazmaktan daha zevkli.
Selam yazmak slm yazmaktan daha zevkli.
Nasılsın yazmak nbr yazmaktan daha zevkli ve daha nazik.
Halkı böyle kuralcı bir tutumla zorlamak gereksiz. Siz ne kadar üstünede düşseniz karşı taraf inadına veya bilmeden yapacaktır. Fakat bunu benimserse emin olun yapmak istediğiniz şey daha başarılı olacaktır.
Fakat yinede bir hafta sonu oturur yönetim ekibindeki arkadaşlarla güzel bir " Tükçemize Sahip Çıkalım " başlığı altında forumlarımızda dilimize ne kadar önem verdiğimizi dile getiren bir yazı dizisi hazırlarız.
(01-04-2010 02:35 AM)kaantopal Yazılan: [ -> ]Benimde bu konuda çok üyelere direktif verme konusunda taraftar olmadığımı çoğu kişi bilir.
Ben olabildiğince Türkçe'yi düzgün kullanmaya çalışıyorum, dikkat edilirse geçmiştede forum yazılarımda olabildiğince gereksiz kısaltma ve benzeri şeyler kullanmadım.
Burada şunu vurgulamak istiyorum, eğer siz bu konuda bilinçliyseniz çevrenizide bilinçlendirirseniz.
" Üzüm üzüme baka baka kararır. "
Eğer siz dilinize olabildiğince özen gösteriyorsanız, bir süre sonra çevrenizdekilerde bunu anlayıp özen göstermeye başlayacaktır.
Doğu kültürlerinden dilimize giren "omg, wth, how r u " gibi kısaltmalardan özenen msn halkı bunu kendi diline sokmuştur yani Türkçeye.
Bizim burda görevimiz o msn halkına doğru Türkçeyi özendirmek.
Aslında vay yazmak way yazmaktan daha zevkli.
Selam yazmak slm yazmaktan daha zevkli.
Nasılsın yazmak nbr yazmaktan daha zevkli ve daha nazik.
Halkı böyle kuralcı bir tutumla zorlamak gereksiz. Siz ne kadar üstünede düşseniz karşı taraf inadına veya bilmeden yapacaktır. Fakat bunu benimserse emin olun yapmak istediğiniz şey daha başarılı olacaktır.
Fakat yinede bir hafta sonu oturur yönetim ekibindeki arkadaşlarla güzel bir " Tükçemize Sahip Çıkalım " başlığı altında forumlarımızda dilimize ne kadar önem verdiğimizi dile getiren bir yazı dizisi hazırlarız.
İlginiz için çok teşekkür ederim,Sn.Kaan Topal.Yazdığınız her kelimenin,bir kez daha okunup üstüne gerekiyorsa,milyonlarca defa düşünülmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.
Evet bu konu ile ilgili hali hazırda bir çalışmamız var vede size sunacağız bunu. O sebeble kilit.