Arkadaşlar merhaba,
Bu mümkünmü ? Yani erkek 3 aylık kuşumun kapı açıkken kafesten kendi kendine çıkması,kapı aralık bile olsa arasından geçip beni bulup omzuma yada kafama kendiliğinden gelip konması.Elimi gördüğü anda gelmesi.Ve yarım saat onla ilgilenince kafese girmek istemiyip sürekli yanıma gelmesi

Arkadaşım gibi oldu resmen herşeyi beraber yapıyoruz hemde alalı 1 ay olmadı.Bu yazıyı yazarkende tellere yapışmış telleri kemirip çıkmak ister gibi kemiriyor telleri.
Arkadaşlar hem bu 1 ayda olan mucize dostluğu hemde kafese koyunca benim tarafımdaki tellere yapışıp kemirerek yanıma gelmek istemesi için yazdım bu yazıyı.Telleri kemirmesini nasıl engelliyebilirim?Acaba fazla ilgi gösterdiğim için hep yanımdamı olmak istiyor?
Benimde muhabbet kuşum var, dediklerinin aynısı benim içinde geçerli kafesin üstündeki boyayı nedense kemirmeyi seviyorlar, bunun engellemek mümkün değil. Sağlıklı da değil boyayı kemirmesi, ancak boyasız kafes almak gerekirmiş benden aldıktan sonra öğrendim. imkanı olan herkesin muhabbet kuşu beslemesini öneririm çünkü insan kendine yakın hissediyor bir dost gibi.

Şimdilik iyi hoşta ya öldükten sonra ne olacak, ne kadar üzüleceksiniz.
İyi güzelde kafesten çıkınca her yeri kirletiyo

Bende alıcam ev pet shop gibi oldu

Kaplumbağa, köpek, balık , şimdide kuş

beyaz taş al ismi aklıma gelmiyor ondan alırsan telleri kemirmekten vaz geçer
ilk zamanlar öylede cok yılısma ona bende öyle etmistim hep ilgilenmistim simdi yüzüme bakmiyo sıpa :Dbir süre sonra alisir duruma sıkıntı etme
benim kus ta babam nere giderse yaninda gidiyor birakmiyor birde birsey diyicem sakin kusu elinle tutma büyüdümü saldirgan olur ben aynaya gidiyordu avucuma alip götürüyordum içeriye simdi elimi uzatsam disliyor
(03-02-2012 12:10 AM)Kırım_Hanlığı Yazılan: [ -> ]beyaz taş al ismi aklıma gelmiyor ondan alırsan telleri kemirmekten vaz geçer
Mürekkep balığı kemiği , gaga taşı diyede geçiyormuş

Konuyu gördüğüm iyi oldu.Ben de bir tane muhabbet kuşu aldım daha yeni, erkek cinsi, yalnız sizin anlattığınız gibi ele-omuza konmayı bırak kafesten kaçmaya çalışıyor bir de ellerimi kemiriyor bu normalmidir ?
(03-01-2012 11:24 PM)xXxPuniSHeRxXx Yazılan: [ -> ]Arkadaşlar merhaba,
Bu mümkünmü ? Yani erkek 3 aylık kuşumun kapı açıkken kafesten kendi kendine çıkması,kapı aralık bile olsa arasından geçip beni bulup omzuma yada kafama kendiliğinden gelip konması.Elimi gördüğü anda gelmesi.Ve yarım saat onla ilgilenince kafese girmek istemiyip sürekli yanıma gelmesi
Arkadaşım gibi oldu resmen herşeyi beraber yapıyoruz hemde alalı 1 ay olmadı.Bu yazıyı yazarkende tellere yapışmış telleri kemirip çıkmak ister gibi kemiriyor telleri.
Arkadaşlar hem bu 1 ayda olan mucize dostluğu hemde kafese koyunca benim tarafımdaki tellere yapışıp kemirerek yanıma gelmek istemesi için yazdım bu yazıyı.Telleri kemirmesini nasıl engelliyebilirim?Acaba fazla ilgi gösterdiğim için hep yanımdamı olmak istiyor?
Kardeşim Yaklaşık 23 tane Kuş Besledim 13 ü muhabbet kuşuydu muhabbet kuşlarının kafes açıkken çıkması gayet doğal birşey muhabbet kuşları dolanmayı seven kuşlardır.sahibini arar sürekli.Omzuna hemen konar ve sana küçük küçük dokunur(gagalar) Bu Onların Sevgi Gösterme Şeklidir. Çok Mutlu Olduklarında İse Konuşmaya Başlarlar.Elini Gördüğü Anda Gelmesine Gelirsek Bu da gayet doğal bir şey çünkü sürekli sahibinin yanında olmak isteyecektir.Kafese Girmeme Konusuna Gelirsek Hangi Hayvan Kafeste Hapis Hayatı Görmek İster ki

Telleri Kemirmesini Engelleyemezsin Boyalı İse Kafesi HEMEN Değiştirmeni Öneririm. Kuşunun Çabuk Ölmesini İstemiyorsan Değiştir. Ve Muhabbet Kuşları Cambazdır. Belirli Bir Zaman Sonra Kafesini Kendi Açıp Çıkmaya Başlayacaktır. Mesela Dışardan Eve Geldiğinde Bunu Hissedip Kafesi Açıp Omzuna Konacaktır.
Bir Sorun Olursa Bana Danışabilirsin. İyi Forumlar
(03-02-2012 12:22 AM)Mehmet Yazılan: [ -> ]Konuyu gördüğüm iyi oldu.Ben de bir tane muhabbet kuşu aldım daha yeni, erkek cinsi, yalnız sizin anlattığınız gibi ele-omuza konmayı bırak kafesten kaçmaya çalışıyor bir de ellerimi kemiriyor bu normalmidir ?
Mehmet Bu Gayet Normal Her Hayvanın Bir yeri kaşınır. Köpeğin nasıl dişi kaşınıyorsa kuşlarında gagaları kaşınır ilk zamanlar omzuna konar kulak memeni gagalar Bunlar Normal Şeyler Hemde Onlar İçin Oyun Oluyor

Eğer Kuşlarla İlgili Sorunuz Olursa Rahatça Sorabilirsiniz.