11.sınıf anadolu lisesi tm bölümü
Beyler teşekkür notu 3.5 mu 4 mu?
Birde bana notların nasıl hesaplandığını söyleyebilir misiniz? Ben şu şekil hesaplıyorum: ders notu x o dersin haftalık ders sayısı hepsini bulduktan sonra topluyorum ornek- matematik dersi 3(not) x 4(haftalık ders sayısı sonuç 102den büyükse sınıfı geçiyorsun ama bu hesaptaki teşekkür notu kaç ?
Başka şekilde bilen varsa lütfen açıklasın
4 ile teşekkür alınıyor . mesela dil anlatım notun 70 haftada 4 saat görüyorsun.Çarp onları bunu her ders için yap eğer 2030 u geçersen teşekkür alırsın
Hasan onu bilgisayara geçince yapayım teşekkürler hesaplayayım bir gerçi geometri 1 ama neyse
Notlarda 1 olursa belge alamazsın en kötü 45 den 2 olmak zorunda.
Normal hesaplama ise
Not ortalaması x Haftadaki ders sayısı
Bütün dersleri böyle yapıp topluyorsun , 1 haftada girdiğin derse bölüyorsun.
Örneğin Geometri 50x 2 ( haftada 2 ders varsa )
Mat 60x4
.
.
.
Haftada 35 derse giriyorsan 2500/35 gibi bir hesaplama söz konusu.
sana 2030 puanı geçmen gerekiyor demiştim ya o 29 saat için geçerli
Evet hesapladım 2294 çıktı ben 35 saat görüyorum 2450 sınır zaten yarın geometri sınavım var 28 den 1 ,2 yok 4tane 3 ,4tane 4 ,5 tane 5 var neyse en azından bizimkilere geometri 1 olmasaydı teşekkür alıyordum derim sizinkiler nasıl 11. sınıftaki arkadaşlar?
Not ortalamam 71 civarı birşey teşekkür alıyorum idare edeceğiz artık 1-2 yok Allah'a şükür

vay arkadaş mustafa bile geçmiş beni .p edebiyat ve geometri düşürdü beni seni geçerdim yoksa :hıh
hasan senin karne nasıl?
X dersinin ortalaması x ders saati tüm ortalamalarını böyle yap sonra topla haftalık ders saatine böl örn:
mat. ort : 45 x ders saati :4 45x4=180 hepsini topladım 3900 etti desek böl 45(haftalık ders saati) e
3900/45=86.66 dan takdir

+70 teşekkür.