Bosnada ölen Türklerin, 1. Dünya Savaşında Balkanlarda hunharca soykırım yapılan Türklerin kemikleri sızlıyor, Cezayir ve Ruandada Fransanın yaptıklarına ne demeli? Almanyanın Yahudilere yaptığına ne demeli? İngilizlerin Kızılderelilere yaptıklarına ne demeli? Her fırsatta bizi ezme ve şantaj malzemesi olarak kullanıyorlar bunu. Yarın öbürgün amerika kabul eder sonra kabul etmeyen diğer avrupa ülkeleri gene bize birşey olmaz bizi boyunduruk altına almak isteyen devletlerin yapmaya çalıştığı işler bunlar.
Parise geliriz ananızı .......
İşin içine Fransa girince haliyle tepkiler farklı yönden oluyor açıkcası. Bugün hala ermeni soykırımının olup olmadığı tartışmaya açıktır. Yok demeye benim gönlüm el vermiyor. Hali hazırda bir Dersim için dilenen bir özürde oldu 80 yıl sonra ki özür dilemek 2 dakikalık iştir ve marifet değil önemli olan üzüntüyü paylaşabilmektir. Benim komuşlarımın çoğu hep ermeniydi ve şeker gibide aileler hepsi. Fransa'ya tepki göstermek doğrudur, yadırgamıyorum ama yüzbinlerce ermeni vatandaşımıza da haksızlık yapılıyor gibime geliyor.
(12-23-2011 02:57 AM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ]İşin içine Fransa girince haliyle tepkiler farklı yönden oluyor açıkcası. Bugün hala ermeni soykırımının olup olmadığı tartışmaya açıktır. Yok demeye benim gönlüm el vermiyor. Hali hazırda bir Dersim için dilenen bir özürde oldu 80 yıl sonra ki özür dilemek 2 dakikalık iştir ve marifet değil önemli olan üzüntüyü paylaşabilmektir. Benim komuşlarımın çoğu hep ermeniydi ve şeker gibide aileler hepsi. Fransa'ya tepki göstermek doğrudur, yadırgamıyorum ama yüzbinlerce ermeni vatandaşımıza da haksızlık yapılıyor gibime geliyor.
orda bağımsızlık mücadelesi veren ermenilerin öldürdüğü Türkleri kim savunacak dünyada? hem o zaman şeyh sait isyanıda soykırım veya balkanlardaki isyanlarda soykırım nasıl halledilecek o iş?
(12-23-2011 12:01 AM)Comrade Yazılan: [ -> ] (12-22-2011 11:07 PM)killerbey3 Yazılan: [ -> ] (12-22-2011 09:46 PM)UnDeaD Yazılan: [ -> ]30 milyon kızılderili yi binlerce afrikalıyı ,faslıyı ,libyalıyı ,cezayirliyi .... katledenler şimdi bize insan haklarından dem vuruyorlar.
Soykırım olsun olmasın onların(ki yok!) yaptıklarının yanında hiçbir şey bu. 
Fransanın Cezayirde yaptıklarını bilmeyen yok zaten.
Adnan Menderes hükümeti Fransa'ya destek vermişti.
Ek Bilgi: Geçtiğimiz günlerde Meksika Senatosu HOCALI SOYKIRIMI'nı kabul etmiştir.
(12-23-2011 02:57 AM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ]İşin içine Fransa girince haliyle tepkiler farklı yönden oluyor açıkcası. Bugün hala ermeni soykırımının olup olmadığı tartışmaya açıktır. Yok demeye benim gönlüm el vermiyor. Hali hazırda bir Dersim için dilenen bir özürde oldu 80 yıl sonra ki özür dilemek 2 dakikalık iştir ve marifet değil önemli olan üzüntüyü paylaşabilmektir. Benim komuşlarımın çoğu hep ermeniydi ve şeker gibide aileler hepsi. Fransa'ya tepki göstermek doğrudur, yadırgamıyorum ama yüzbinlerce ermeni vatandaşımıza da haksızlık yapılıyor gibime geliyor.
Hangi kaynakları okudunda bu kanıya vardın?
ALMANYA ile ittifak kurmak hata.Adam osmanlıyı zaten kullanmıştı şimdi bizi kullanıyorlar.Tarihimiz ile gurur Duyuyorum!
İmkansızdan imkan çıkaran Atamızı kıskanan ülkeler nerelerden uyduruyorsunuz.
Ermenilerin çoğu soğuktan ve salgın dan ölmüştür.
Ermenilerin çoğu salgından ve soğuktan öldü.
Ermeniler isyan çıkararak ve türkleri katlederek bağımsız mı oluyor?
Biz onları katletmediğimiz halde katil olarak anılıyoruz.Ermeniler Türkleri öldürüyor Yunanlılar Türkleri öldürüyor katil olmuyor biz öldürmediğimiz halde katil oluyoruz.
Tarihimize iyice bir bak,araştır ve yorum yap.

Biz düşünce özgürlüğünü avrupalı devletlerden öğrenirken şimdi bu fransanın yaptığı ne çok merak ediyorum.
(12-22-2011 11:13 PM)Star Yazılan: [ -> ]Ulan şu kabul eden ülkelere baktım da şaşırdım ya isveç, venezuella, şili ne alaka ya bizle. Bir zararımızımı gördüler acaba. Allah belalarını versin hepsinin 
Alakaya gerek yok.Türkün Türkten başka dostu yoktur.
Yanımızdaki tek devlet Azerbaycan helal olsun kardeşlerime
(12-23-2011 12:57 PM)Can DOĞAN Yazılan: [ -> ]ALMANYA ile ittifak kurmak hata.Adam osmanlıyı zaten kullanmıştı şimdi bizi kullanıyorlar.Tarihimiz ile gurur Duyuyorum!
İmkansızdan imkan çıkaran Atamızı kıskanan ülkeler nerelerden uyduruyorsunuz.
Ermenilerin çoğu soğuktan ve salgın dan ölmüştür.
Ermenilerin çoğu salgından ve soğuktan öldü.
Ermeniler isyan çıkararak ve türkleri katlederek bağımsız mı oluyor?
Biz onları katletmediğimiz halde katil olarak anılıyoruz.Ermeniler Türkleri öldürüyor Yunanlılar Türkleri öldürüyor katil olmuyor biz öldürmediğimiz halde katil oluyoruz.
Tarihimize iyice bir bak,araştır ve yorum yap.

Tarihe bakarsak 1. dünya savaşı sırasında Ermeniler Türkleri, Türklerde Ermenileri öldürmüşlerdir. Ama buna soykırım demek yersiz. Evet öldürmüşüz ama bu savaş ve elbet ölümler, kıyımlar olmuştur. Çanakkale Savaşı'da bi nevi soykırımdır. 250.000 Türk'ün ölümü veya 250.000 Anzak'ın ölümü de soykırım'a girer. Ama 1. Dünya Savaşı'nda hiçbir Türk'ün şu Ermenileri tamamen silelim dünya üstünden dediğini zannetmiyorum. Türk ailelerine saldırıda bulunan ve ayaklanma çıkaran Ermeniler olduğu için tehcir kanunu ile Ermeniler göç ettirilmiştir. Bu sırada Ermeniler geçtikleri yerlerdeki Türkleri öldürmüş, karşılığında da öldürülmüşlerdir. Ama bu bir soykırım olarak ad-lan-dı-rı-la-maz.
Hangi kaynakları okudunda bu kanıya vardın?
[/quote]
Sorun orada resmi kaynak yok. Osmanlı zamanına ait tüm kaynaklar kayıp. Bildiğimiz tek şey ondan sonra yazılıp çizilenler. Zaten net kesin bir şey olsa çoktan bir isim konurdu. Gerçekleşen olaylara soykırımdır veya değildir demek benim üzerime zaten düşmez, kaldı ki günümüzde artık kimseye düşmez.
Birileri ölmüştür. Türk'te ölmüştür, Ermeni'de ölmüştür. Soykırım amacıyla bir girişimlerde bulunulmuş mudur ? bulunulmamış mıdır ? bilemem, bilemiyorum.
Şimdi Sarkozy'nin tekrar seçilmek için girdiği bir politik süreç için burada birbirimize tekrar düşmemize gerek yok. Fransa'ya haklı bir tepki gösterirkende sanki kimseler ölmemiş gibi bir hava bırakılıyor. Ermeni'lerin sadece soğuktan ve hastalıktan öldüğünü iddaa etmesin kimse, aynı topraklarda yaşayan türkler ölmüyorda ermeniler mi ölüyor. Bu biraz çok şişirme bir bilgi.