Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Format cdsini okumuyor.
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
arkadaşlar pcye format atıcağım fakat cd yi takıp pc yi yeniden başlatınca cd yi okumadan pc açılıyor. bende bugün bozulan wındows 7 si var onu takıom okuyor. ama bugün yeni aldıgım format cdsini okumuyor neden acaba.
Açılırken PC BİOS SETUP MENUSUNE GİR KARDEŞİM onun tuşu değişir her pc'den pc'ye ordan BİOS ADVENCED SETTİNGS diye bir yer var oraya gel ordan 1 OKUNAN FLOPPY yeri Sende HARDDİSK'tir kesin o hardisk değiştir CD-ROM yap sorunun düzelir sonra kaydet ve cık bios menuden reset at pc'ye sorun kalkar
(12-17-2011 07:27 PM)D3viLsLorD Yazılan: [ -> ]Açılırken PC BİOS SETUP MENUSUNE GİR KARDEŞİM onun tuşu değişir her pc'den pc'ye ordan BİOS ADVENCED SETTİNGS diye bir yer var oraya gel ordan 1 OKUNAN FLOPPY yeri Sende HARDDİSK'tir kesin o hardisk değiştir CD-ROM yap sorunun düzelir sonra kaydet ve cık bios menuden reset at pc'ye sorun kalkar

yapıyorum sonuç yine aynı Ss.gif
Hayır kesinlikle başlangıçta ilk okunan şey CD ROM seçersen duzelecektir yanlış yapıyorsun yaptıktan sonra With Saving var ona tıkla ve çık
(12-17-2011 07:44 PM)D3viLsLorD Yazılan: [ -> ]Hayır kesinlikle başlangıçta ilk okunan şey CD ROM seçersen duzelecektir yanlış yapıyorsun yaptıktan sonra With Saving var ona tıkla ve çık

deleteye basıyorum pc açılırken mavi bi ekran çıkıyor yukarda boot var ona gelıom boot hard pri felan birşey dio ona tıklıyorum 1 st ye dvd-rom u seçiom F10 tuşuna basıom (save and exıt) yıne aynı
CD ROM surucun bozuk olabılır kardes sen bı arkadasının kasasını getır cd surucunun gırıslerını onun kasasına tak onun kasasındakı CD ROM ıle dene benımde bozuk oldugu ıcın bende oyle yapıyorum en azından bozuk mu degılmı anlarsın
kardeş bozuk oLsa bozuk format cdsinide okumazdı diye tahmin ediyorum
Bios menüsüne girince(normalde del tuşu ile girilir fakat f11 f2 vs tuşlarda olabiliyor) ordan boot kısmına gel re-start yapınca herhangi bir tuşa basın yazısını görmüyorsan kurulum cd sinde sorun vardır
CD/DVD okuyucun la alakalı bir sorun , orjinal formatta olmayan cd ve dvd leri bazen okumuyorlar bir kaç kere takıp çıkartıp denemen lazım. Sonuç değişmez ise sürücüyü çıkartıp içini güzelce temizledikten sonra tekrardan denemeni tavsiye ederim ..
Referans Adresler