Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Sudaki hidrojeni yakma deneyi
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
http://www.youtube.com/watch?v=5dsLdO4bZ...re=related

Arkadaşlar ben kendimde denedim çok basit ve ilginç bir deney.Yapmak isteyenler için anlatıyım;

Arkadaşlar malzemeler : Bir bardak içme suyu , 2 adet pil (kalın olmamalı) , 1 kutu kibrit , kağıt .

Yapılışı : Öncelikle bir bardak ılık içme suyunun içine 2 tane pili atıyoruz.Sonra
40 dakika bekletiyoruz.40 dakika dolunca pilleri çıkarıyoruz.Bir tane kibriti yakıp suyun içine çok batırmadan üstüne 5 saniye tutuyoruz (suya biraz temas etmeli). Ve suyumuz (görünmesede) alev aldı.Bunu bir kağıt parçasını suyun üstüne tutarak anlayabiliriz.

Not:Sudaki ateş kendi kendine sönmiyecektir.Söndürmek için bardağa çeşme suyu tutun (taşana kadar) sönecektir.

ÖNEMLİ NOT:Pilleri bir daha kullanmayınız,patlayabilir !
Sen pilleri patlattın mı yoksa Big Grin
(12-12-2011 02:14 PM)Jaloux Yazılan: [ -> ]Sen pilleri patlattın mı yoksa Big Grin

Big Grin aklıma o geldi benimde Big Grin
yok Big Grin ama patlıycaktı son sn aklıma geldi
videodaki yorumları okudumda ne kadar cahil insan var. Sorsanız herkes yenilenebilir enerji kaynakları üzerine bitirme tezi yapmışlardır.
(12-12-2011 07:31 PM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ]videodaki yorumları okudumda ne kadar cahil insan var. Sorsanız herkes yenilenebilir enerji kaynakları üzerine bitirme tezi yapmışlardır.

Aynen hele birisi yazmış "biri yanıcı biri yakıcı pildir" Bu nasıl bir mantık anlayışıdır ya Big Grin
(12-12-2011 07:31 PM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ]videodaki yorumları okudumda ne kadar cahil insan var. Sorsanız herkes yenilenebilir enerji kaynakları üzerine bitirme tezi yapmışlardır.
çok haklısın bende çok güldüm gerçekten Big GrinBig Grin
Big Grin yanıcı ve yakıcı pil x) öle bişi varsa ısıtıcalara yanıcı fenerlere yakıcılardan takalım ters takarsak patlar xD
Referans Adresler