Arkadaşlar İntel Core 2 Quad 8200 2.33 Ghz İşlemcim Var Overclock yaparak kaç ghz'ye yükseltebilirim ve bunun bilgisayarın yanması gibi bir tehlike olabilir mi ? Ve birde kaç ghz'ye kadar çıkartabilirim ve bilgisayardan çok ses gelir mi ?
Bu işlemciden işlemciye değişir. Voltaj vermeden bilgisayarın yanması gibi bir durum olmaz , en fazla pc kilitlenir 3 kere resetten sonra default ayarlara döner. İyi bir hız aşırtma yapmak istiyorsan voltaj vermen gerekir ama ben önermem şahsen o işlemciye hız aşırtma yapsan alacağın performansın çok fark edeceğini sanmıyorum. Ses konusunda ses artışı sadece işlemci soğutucusunda olur. Oda voltajdan kaynaklı ısınma sorunundan olur.
P4 2.66 İşlemcime voltajsız en son 3.20 ye kadar geliyordu ama stabil çalışmıyordu.
Videodaki amd B.E. işlemcileri anlatmış ama İnteldede aynı sistem overclock yapıyorsun.sana tavsiyem 2.90-3.20 arası bi değerde sabitle ve prime95 ile 4-5 saat test et.4-5 saat sonunda bilgisayar hiç reset atmadan kaldıysa tamam stabil çalışıyor demektir ama reset atarsa stabil değildir başka değerler bulman lazım.3.20 de reset atmıştı ve mavi ekran hatası almıştım ben.